Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Επίσκυρος: Το αρχαίο ελληνικό ποδόσφαιρο

Επίσκυρος: " ό, παιδιά τις, διά σφαίρας", " ό, μέ τά πολλών, σφαιρισμός " (Ησυχ.) {Από το Ομηρικό Λεξικό των LIDDEL & SCOTT}. Δηλαδή " αυτός που παίζει με τη σφαίρα (μπάλα) " ή " αυτός που παίζει με πολλούς τη σφαίρα (μπάλα)". Στην αγγλική μετάφραση του ίδιου Λεξικού λέει: Επίσκυρος = Ballgame, football or rugby.
Αν ανατρέξουμε στα Ομηρικά έπη θα βρούμε τις πρώτες πληροφορίες για παιχνίδι με μπάλα στη λεκάνη της Μεσογείου. Μια παρόμοια αναφορά γίνεται και στον "Θεαίτητο" του Πλάτωνα
Μεγάλη επιτυχία στην αρχαία Ελλάδα γνώρισε το παιχνίδι «Επίσκυρος » που είχε πάρει το όνομά του από τη γραμμή με σκύρα (σπασμένα κομμάτια πέτρας, πετραδάκια) που χώριζε το γήπεδο.Με λίγα λόγια είχαμε και κεντρική διαχωριστική γραμμή, των δύο μεγάλων περιοχών του γηπέδου.

Διάλογος μεταξύ πολιτικών περί «ισόβια»


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Τι ήταν αυτό ρε συ; Ισόβια!
- Άστα...ζητάει αίμα ο κόσμος. Και την πλήρωσε αυτός.
- Ναι, αλλά θα είναι ο μόνος; Θα σταματήσει εδώ ή οι δικαστές πήραν φόρα;
- Δεν νομίζω να συνεχίσει. Συμβολικό χτύπημα ήταν. Πολλοί είναι μπλεγμένοι και στο χώρο μας στην Πολιτική και στα ΜΜΕ και παντού στην κοινωνία. Τουτέστιν και στο δικό τους χώρο, τον δικαστικό. Λες να μην δέχονται αυτοί «πιέσεις» να ανακρούσουν πρύμναν;

N. Λυγερός και Σ. Κασίνης στο "Πρωινό ΑΝΤ1" με Γ. Παπαδάκη



Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού και του Σόλωνα Κασίνη
στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1" με τον Γιώργο Παπαδάκη
στις 27/02/2013

Ρόδος: Επίθεση με όπλα σε Αστυνομικό Τμήμα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών μετά την επίθεση, με κυνηγετικά όπλα, στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου, στη Ρόδο....

Οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού τμήματος και εναντίον του περιπολικού οχήματος.

Το περιπολικό, που βρίσκονταν σταθμευμένο σε χώρο του Αστυνομικού Τμήματος, φέρει διαμπερές ίχνος στο σημείο του πορτμπαγκάζ και παρόμοιο ίχνος φέρει εξωτερικός τοίχος του αστυνομικού τμήματος, ενώ βρέθηκαν τρεις βολίδες κυνηγετικού όπλου, η μια μέσα στο πορτμπαγκάζ του περιπολικού και οι άλλες δύο στο έδαφος, κοντά στον τοίχο.

Αντιδράσεις στη Βρετανία για το «όχι» του Κάμερον στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για την άρνησή του να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Κατά την επίσκεψή του στην Ινδία, στις 21 Φεβρουαρίου, ο βρετανός Πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν υποστηρίζει την επιστροφή του διαμαντιού των 105 καρατίων Κοχ-ι-Νουρ και απάντησε αρνητικά, βάζοντας στο «κάδρο» και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα: «Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Είναι το ίδιο ζήτημα με τα Ελγίνεια Μάρμαρα και όλα τα παρόμοια».

Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος επενδυτής στα Σκόπια

Η Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στα Σκόπια πέρυσι. Αυτό δείχνουν τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές των Σκοπίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού Φόκους.

Το συνολικό ποσό των άμεσων ξένων επενδύσεων στα Σκόπια το 2012 ανήλθε στα 44,2 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 12,3 εκατομμύρια προέρχονται από ελληνικές επενδύσεις.

Επίσης, η εμπορική δραστηριότητα με την Ελλάδα ανήλθε στο ποσό των 991,7 εκατομμύριων δολαρίων.

Σχέδιο για "εθνική σύνταξη" 360 ευρώ;


Παρά τις δραματικές περικοπές στις συντάξεις, και το 2013 τα ταμεία θα κλείσουν με τεράστιο έλλειμμα. Υπολογίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 600 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2012. Εξ ου και η πρόταση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για δημιουργία και λειτουργία ενός μόνο Ταμείου που θα καταβάλλει την ενιαία Εθνική Σύνταξη ύψους 360 ευρώ και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.

Αποδέκτης της πρότασης του διοικητή του Ιδρύματος έχει γίνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σκέφτεται να αναθέσει το όλο θέμα σε ειδική επιτροπή «σοφών». Αναλυτικά η πρόταση περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Ένταση και σοβαρά επεισόδια για την παρουσία Βορίδη στην Καβάλα(Βίντεο)

Εργαζόμενοι της KAVALA OIL προκάλεσαν επεισόδια και ζημιές στο ξενοδοχείο που θα μιλούσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης
Έντονα επεισόδια προκλήθηκαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής από ομάδα εργαζομένων στην KAVALA OIL με αφορμή στην Καβάλα την επίσκεψη του πρώην υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Οι εργαζόμενοι φωνάζοντας συνθήματα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην είσοδο του ξενοδοχείου "Ωκεανίς" και εισήλθαν μέσα όπου προκάλεσαν υλικές ζημιές.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ Η Γαλλίδα βουλευτής που... "γράφει" τους Τούρκους!

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της Αρμενικής Γενοκτονίας.
Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Γ.Μπουτάρης: "Είμαι αδελφός με τους Τούρκους"

Οθωμανικότερος των οθωμανών εμφανίζεται ο δήμαρχος Θεσσααλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (ευτυχώς απ'ότι φαίνεται θα επισπευσθούν οι δημοτικές εκλογές και θα μας αποχαιρετήσει αυτή η γραφική οσο και επικίνδυνη ... μορφή) στο ταξίδι του στην Άγκυρα: «Σημαντικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου θα αναβαθμιστούν και θα αναδειχθούν στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε στους Τούρκους επισήμους που έτριβαν τα μουστάκια τους από ικανοποίηση γιατί βρήκαν επιτέλους τον άνθρωπό τους στην συμπρωτεύουσα.
Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο σε τέτοιες δηλώσεις. Ιδού τι άλλο βγήκε από το στόμα του: "Θεωρώ τον εαυτό μου ειλικρινή φίλο της Τουρκίας, αδελφό με τους Τούρκους και εταίρο με τους Ευρωπαίους», είπε και θα τρίζουν τα κόκκαλα των σφαγιασθέντων παλληκαριών στην Κύπρο, στο Αιγαίο και αλλού.

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η Άγκυρα κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Παριαρχείου - Να ακυρωθεί το ταξίδι Σαμαρά

Ενάντια σε όλες τις διεθνείς συνθήκες η τουρκική κυβέρνηση με απόφασή της ουσιαστικά κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, προσπαθώντας να επιβάλλουν αντίποινα στην Ελλάδα για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε για τους ιμάμηδες της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη.
Έτσι, λίγα 24ωρα πριν από την σύγκληση του "συμβουλίου συνεργασίας" των δύο χωρών με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε ήδη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει ισχύ από χθες 1η Μαρτίου, οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος, το οποίο τουρκικό κράτος θα τους διορίζει όπου αυτό θέλει!

Νέος εκβιασμός: Απολύσεις στο Δημόσιο ή νέες περικοπές

Νέος εκβιασμός: Απολύσεις στο Δημόσιο ή νέες περικοπές


Πλήρης συμπαιγνία από την κυβέρνηση και από την Τρόικα 
 
Εξαιρετικά σκληρή αναμένεται να είναι η Τρόικα στην αξιολόγησή της που ξεκινά από την Δευτέρα και θα συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια του μήνα. Στο μενού των πιέσεων που θα ασκηθούν είναι οι λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ στο βάθος εξυφαίνονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σημείο αιχμής των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» είναι φυσικά οι απολύσεις στο δημόσιο, τις οποίες η κυβέρνηση διαψεύδει παρότι στις Βρυξέλλες τις θεωρούν αναπότρεπτες.

Παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή Λεμούσιας: Αν βρεθεί ένα στοιχείο να με εκτελέσουν»

Παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε από τις φυλακές Διαβατών ο Μιχάλης Λεμούσιας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. 

Σε συναισθηματική φόρτιση ανέφερε πως δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας που να τον είδε να μεταφέρει μαύρες σακούλες με χρήματα, όπως είχε κατηγορηθεί.

Μάλιστα με παρέμβασή του στο MEGA είπε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες δεν άνοιξαν και δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας.

Χειροβομβίδες και όπλο σε κελί στον Κορυδαλλό

Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα πιστόλι, βρέθηκαν σε κελί της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

 Όπως έγινε γνωστό  από νωρίς το πρωί του Σαββάτου,  ξεκίνησαν έρευνες σε όλα τα κελιά, από άνδρες της ασφάλειας των φυλακών, έπειτα από πληροφορία για ύπαρξη οπλισμού εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι κρατούμενοι φέρονται να παρέδωσαν οικειοθελώς τις χειροβομβίδες και το πιστόλι,

«Ναι» από Γκρίλο σε συνεργασία με Μπερσάνι - Μπερλουσκόνι

Τα γυρίζει ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος από την ημέρα των εκλογικών αποτελεσμάτων διαλαλούσε ότι δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο Δημοκρατικό Κόμμα και δήλωνε αρνητικός σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.

Σήμερα, όμως, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, λέει «ναι» στο ενδεχόμενο συνεργασίας Pd-Pdl. «Θα πω ναι σε μια κυβέρνηση Δημοκρατικού Κόμματος και Λαού της Ελευθερίας, αν πρώτα αλλάξει ο εκλογικός νόμος και καταργηθούν τα κόστη της πολιτικής (εννοεί την κατάργηση δημόσιας χρηματοδότησης στα κόμματα)», είπε. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι «ο Μπερσάνι και ο Μπερλουσκόνι μπλοφάρουν».

Κύμα αντιδράσεων για τον άδικο χαμό των φοιτητών

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη δύο ημέρες μετά το χαμό των δύο νεαρών φοιτητών στη Λάρισα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για τους άλλους τρεις φοιτητές, καθώς οι δύο εκ των τριών που βρίσκονται στην Εντατική, έχουν δώσει σημεία ζωής. Ο ένας 23χρονος φοιτητής αναγνώρισε τους οικείους του, ενώ ο δεύτερος ανοιγόκλεισε τα μάτια του.

Οι γιατροί εκτιμούν πως τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα θα είναι και τα πλέον κρίσιμα αφού θα φανεί εάν και σε ποιο βαθμό έχουν προκληθεί προβλήματα στην εγκεφαλική λειτουργία των φοιτητών.

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΧ ΒΑΛΕΣΑ "Οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται έξω από το κοινοβούλιο"

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές θα πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα του κοινοβουλίου ή έξω από αυτό.

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας και βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης Λεχ Βαλέσα δήλωσε πως οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές θα πρέπει να κάθονται στα τελευταία έδρανα του κοινοβουλίου ή ακόμα έξω από αυτό διότι αποτελούν μειοψηφία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TVN για το αν οι ομοφυλόφιλοι βουλευτές πρέπει να κάθονται κοντά στον τοίχο, στα τελευταία έδρανα της βουλής, επειδή αποτελούν μειοψηφία, ο Βαλέσα--φανατικός καθολικός--τόνισε: «Ναι, κοντά στον τοίχο ή ακόμα και έξω από αυτόν».

Προοιωνίζονται ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις.

σημαίαΤου Νίκου Καραβαζάκη

Η πρόσφατα ολοκληρωθείσα υποθαλάσσια έρευνα της PGS σε περιοχές της (ακήρυχτης ακόμη) ελληνικής ΑΟΖ νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο, συνοδεύτηκε από συγκρατημένες δημόσιες δηλώσεις και υπαινιγμούς για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ευρύτερη θαλάσσια και υποθαλάσσια περιοχή που ορίζεται εντός και πέριξ της κυπριακής και της ελληνικής ΑΟΖ, ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος γεωπολιτικών υπερδυνάμεων και ενεργειακών πολυεθνικών. Στην ανατολική Μεσόγειο όπου, η πολεμική σύρραξη στην επικράτεια της Συρίας, ο αλυτρωτισμός του Κουρδιστάν και της Παλαιστίνης με ένοπλες συγκρούσεις και εκεί, μαζί με τις επίσης πολεμικές απειλές μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, συνδαυλίζουν την πυρακτωμένη περιοχή του πλανήτη μας. Προφανώς η κοινωνική και πολιτική αναταραχή που ξεκίνησε πριν τρία σχεδόν χρόνια από τη βόρεια Αφρική έχει εξαπλωθεί και εντείνεται.

Μεταναστευτικός νόμος στο Ισραήλ

Μια που  μετά την απόφαση της Ολομέλειας  του Συμβουλίου Επικρατείας (Ολομ.) 460/2013 – Ιθαγένεια, ψήφος αλλοδαπών κλπάνοιξε η συζήτηση για την αλλαγή του μεταναστευτικού νόμου,  ας τιμηθούμε ότι Άλλο πράγμα η ιθαγένεια, άλλο η υπηκοότητα και άλλο η άδεια παραμονής ! και να δούμε ενδεικτικά τι λέει ο μεταναστευτικός νόμος του Ισραήλ.


Το Ισραήλ πέρασε ένα νέο μεγάλο αντι-μεταναστευτικό νόμο. Οι παράνομοι αλλοδαποί θα φυλακίζονται έως τρία έτη. Εκείνοι που βοηθούν τους παράνομους μετανάστες ή τους παρέχουν στέγη μπορεί να φυλακιστούν για έως και 15 χρόνια. Οι μετανάστες εργάζονται στο Ισραήλ θα αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές ακόμα και για μικρής σημασίας εγκλήματα, όπως το να κλέψουν ένα ποδήλατο ή να γράψουν γκράφιτι.

Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία


               ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ KRASODAD
 
Στην ελληνική μυθολογία ο Ιάσονας (Ιάσων) ήταν ο ήρωας που ηγήθηκε της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Ο Ιάσονας ήταν γιος του Αίσονα και της Πολυμήδης, της θείας του Οδυσσέα. Πάντως ως μητέρα του αναφέρεται και η Αλκιμήδη και, σύμφωνα με τους θεσσαλικούς μύθους, η Ροιώ. Ο Ιάσονας ήταν απόγονος του θεού Αιόλου. Ο Αίσονας, νόμιμος βασιλιάς της Ιωλκού, εκδιώχθηκε από τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Πελία, ενώ άλλη εκδοχή λέει ότι ο Αίσονας εμπιστεύθηκε στον Πελία την εξουσία ώσπου να ενηλικιωθεί ο Ιάσων. Ο μικρός Ιάσονας ανατράφηκε στο Πήλιο από τον Κένταυρο Χείρωνα, που του δίδαξε και την Ιατρική.

Μόλις ενηλικιώθηκε, ο Ιάσονας πήρε τον δρόμο για την Ιωλκό. Στον δρόμο, καθώς επεχείρησε να περάσει ένα ποτάμι, έχασε το ένα του σανδάλι, οπότε εμφανίσθηκε στη γενέτειρά του «μονοσάνδαλος». Φορούσε το τομάρι ενός πάνθηρα και κρατούσε από μία λόγχη στο κάθε του χέρι. Φθάνοντας στο κέντρο της Ιωλκού τον είδε ο Πελίας, που εκείνη τη στιγμή τελούσε μία θυσία. Ο Πελίας τότε τρομοκρατήθηκε, επειδή ένας χρησμός του είχε πει να «φυλαχθεί από τον μονοσάνδαλο».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ Συγκλονίζει επιστολή μαθήτριας από τον Πύργο - "Είναι τιμή μου που είμαι Ελληνίδα"!

Συγκλονίζει η επιστολή μαθήτριας δημοτικού από τον Πύργο. «Είναι τιμή μου που είμαι Ελληνίδα», αναφέρει προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, αλλά και αποδεικνύοντας πώς ακόμη υπάρχουν σε αυτή τη χώρα πραγματικά Έλληνες. Υπάρχει αχτίδα φωτός πως το Γένος αυτό δεν θα χαθεί, όπως επιδιώκουν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την κρίση και την παγκοσμιοποίηση.
Αυτοί που αντιδρούν σφόδρα στην επαναφορά του ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές και οργανώνουν ημερίδες και παραστάσεις για την ενίσχυση της άποψης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «μπείτε σκύλοι αλέστε». Ας διαβάσει ο κ. Πάγκαλος την επιστολή της μικρής μαθήτριας που θεώρησε «κουρέλι» τη ελληνική σημαία στα Ύμια και ο κ. Βαρβιτσιώτης που υποστήριξε αυτούς που την έκαψαν.

Πως φυγάδευσαν και εγκατέλειψαν στο εξωτερικό τον ελληνικό χρυσό - Έγγραφο-σοκ στην Βουλή


Επιβεβαιώθηκε και μάλιστα με επίσημο έγγραφο η αποκάλυψη του defencenet.gr πέρσι τέτοια εποχή, ότι το σύνολο του εναπομείναντος χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται ήδη εκτός Ελλάδας και βέβαια πλέον μετά την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου πέρσι στις 12 Φεβρουααρίου 2012 που επιτρέπει τις κατασχέσεις ελληνικών περιουσιιακών στοιχείων σε περίπτωση που η Ελλάδα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τα σχεδόν 400 (!) δισ. ευρώ που της έχουν φορτώσει οι δανειστές, μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα σε κατασχέσεις.
Συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα τυ χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ σύμφωνα με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτα βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκονται υποθηκευμένα, ουσιαστικά στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία!

Ο ΟΗΕ για πρώτη φορά καταγγέλλει την Τουρκία λόγω δηλώσεων Ερντογάν περί "σιωνισμού"

Επίθεση για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανσιμού, εν προκειμένω ο Μπαν Κι-μουν κατά ενός Τούρκου πρωθυπουργού με αφορμή όχι τις γενοκτονίες ή την εισβολή στην Κύπρο των Τούρκων, αλλά την δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί του σιωνισμού τον οποίο χαρακτήρισε "ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".
Συγκεκριμένα ο γ.γ. του ΟΗΕ κατήγγειλε τις δηλώσεις Ερντογάν που πρώτο ανέδειξε στην Ελλάδα χθες το defencenet.gr, ως "επιβλαβείς και προσβλητικές".

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Ο Σιωνισμός έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» – Ισραήλ: «Λες ανοησίες»!

Νέο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα ανάμεσα στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ. Ερντογάν και στην ισραηλινή κυβέρνηση με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι ο Σιωνισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
Έτσι και παρά τα δείγματα -μιας πρόσκαιρης όπως αποδείχθηκε- βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, με την απόφαση του Ισραήλ να αποδεσμεύσει τρία συστήματα ESM της ELTA για τα ιπτάμενα ραντάρ της Τουρκίας Boeing 737 MESA, οι νέες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έρχονται να ρίξουν νέο «λάδι στη φωτιά» των τουρκοισραηλινών σχέσεων.

Αγνόησε τις περικοπές η Wall, κοντά στο ιστορικό υψηλό ο Dow

Dow14.054,49-20,88 -0,15%  



  Nasdaq3.160,19-2,07 -0,07%  

H Wall Street χθες
Με μικρά κέρδη έκλεισαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τον Dow Jones να απέχει πλέον 75 μονάδες από το ιστορικό υψηλό των 14.164,53 μονάδων του 2007.

Κατεύθυνση στις συναλλαγές έδωσαν τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεταποίηση τα οποία αντιστάθμισαν τη συνέχιση του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις στο Λευκό Οίκο για την αποτροπή των αυτόματων περικοπών.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με αρνητικά πρόσημα καθώς τα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα αποδείχθηκαν χειρότερα του αναμενομένου ωστόσο οι δείκτες διέγραψαν τις απώλειες.

Στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Λευκό Οίκο με τους ηγέτες του κογκρέσου στην οποία, όπως αναμενόταν, δεν κατέστη εφικτή η άρση του αδιεξόδου, εμφανίστηκε αμετακίνητος στο αίτημά του πως η αντικατάσταση των αυτόματων περικοπών πρέπει να περιλαμβάνει υψηλότερα φορολογικά έσοδα.

Ο Barack Obama εξέφρασε την ελπίδα του πως η κοινή λογική θα επικρατήσεις τις επόμενες ημέρες όταν οι πολίτες θα αρχίσουν να αισθάνονται τις συνέπειες των περικοπών οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί του Σαββάτου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως από τις περικοπές δεν προκληθεί οικονομική κρίση ωστόσο θα χαθούν θέσεις εργασίας ρίχνοντας την ευθύνη για την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις στους Ρεπουμπλικάνους.