Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ, ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ, ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΩΝ και ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ portaaurea
Ενότητες:
Α. Ιστορικοί, φιλόλογοι, λόγιοι, φιλόσοφοι που αναφέρονται στην ελληνικότητα του Βυζαντίου.
Β. Σύγχρονοι των Βυζαντινών λαοί οι οποίοι αναφέρονται στην ελληνικότητα των Βυζαντινών.
Γ. Βυζαντινοί και μεταβυζαντινοί που αναφέρονται στην ελληνικότητα των ιδίων και της Ρωμανίας.
Δ. Διαφωτιστές που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και των Βυζαντινών.
Ε. Ελληνικά επαναστατικά κείμενα που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Ρωμανίας και την εθνική συνέχεια με αυτήν.
ΣΤ. Αναφορές ξένων κατά την Τουρκοκρατία, σχετικά με τη σχέση Ρωμανίας και υπόδουλων Ελλήνων.

«Έχουμε ορκιστεί να υπερασπιστούμε την Πατρίδα, Οι Τούρκοι να μην Πανηγυρίζουν»

Κεραυνοί απο τα Επιτελεία : Δεν περισσεύει κανείς από τις Ένοπλες Δυνάμεις !

Ανώτερος Επιτελής του ΓΕΕΘΑ ξεσπάθωσε όταν έγινε γνωστό ότι κατά την Ομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Βουλή τι ακριβώς ειπώθηκε για απολύσεις αλλά και για περικοπές στην Άμυνα της Χώρας!


Έχουμε ορκιστεί να υπερασπιστούμε την Πατρίδα με κάθε τίμημα και αυτό θα κάνουμε είπε αντιδρώντας με οργή στα όσα ακούγονται για απολύσεις » ΕΠΟΠ και Υπαξιωματικών » που ζήτησαν οι Δανειστές όπως ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας !

Η στρατηγική δεν έχει ηθική

Του Ν. Λυγερού

Η στρατηγική δεν έχει ηθική, διότι είναι ένα εργαλείο και μόνο. Απλώς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει νοημοσύνη. Με άλλα λόγια μην περιμένεις τίποτα από τους άλλους, αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Το θέμα είναι να είσαι αξιόπιστος, διότι ξέρεις να διαχειριστείς δύσκολες καταστάσεις. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λόγια σου, αν δεν έχουν πρακτικό αντίκτυπο. Έτσι είναι ο άνθρωπος με την ανθρωπιά του, που δημιουργεί μια ανθρώπινη στρατηγική όταν θέλει όντως να βοηθήσει τους δικούς του και δεν το περιμένει από την ίδια του τη στρατηγική.

Εκτός πλαισίου

Του Ν. Λυγερού

Όταν παίρνεις μια απόφαση μέσω της θεωρίας πρέπει να σκεφτείς αν είναι εκτός πλαισίου με την ενσωμάτωση της πληροφορίας της ύπαρξης άλλων παικτών που επηρεάζουν το πλαίσιο και δημιουργούν τον μετασχηματισμό Θ.Α -> Θ.Π, διότι τότε όλοι οι υπολογισμοί με το αρχικό καταρρέουν γιατί δεν έχουν καμιά υπόσταση. Αν λοιπόν δίνεις μια προθεσμία για την ύπαρξή μιας επιλογής εκτός προθεσμίας στο δεύτερο πλαίσιο, ουσιαστικά έχεις δημιουργήσει ένα τέχνασμα με μηδενικό αποτέλεσμα επί του πρακτέου.

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Μην υποτιμάτε τις συνέπειες ενός Grexit - Ενημερώνει τη Βουλή των Κοινοτήτων

Λονδίνο: Τη Βουλή των Κοινοτήτων για την κατάσταση στην Ελλάδα ενημερώνει ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Ο Όζμπορν δηλώνει ότι τις τελευταίες 48 ώρες βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλους υπουργούς Οικονομικών κρατών-μελών της ΕΕ.

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο» είπε ο Όζμπορν τονίζοντας ότι κανείς δεν θα πρέπει να υποτιμά τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ένα Grexit στην ευρωπαϊκή και τη βρετανική οικονομία.

Χωρίς προβλήματα η καταβολή των συντάξεων IKA από τα ΕΛΤΑ

Ομαλά έγινε σήμερα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα που εισέπραξαν σήμερα τη σύνταξή τους από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανέρχονται σε ποσοστό 78% των δικαιούχων που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ. Το υπόλοιπο 22% των δικαιούχων θα πληρωθεί αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου.

«Για ακόμα μία φορά, η συντονισμένη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποδεικνύεται ότι στηρίζει το κοινωνικό σύνολο στις τρέχουσες απαιτητικές συνθήκες» τονίζουν τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους.

Το ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα - Η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ.

Στον τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Έτσι, ενώ μέχρι τις τελευταίες εκλογές οι ετεροδημότες ψήφιζαν σε προκαθορισμένα εκλογικά τμήματα ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους (π.χ. οι Θεσσαλονικείς που ζουν στην Αθήνα ψήφιζαν στη Νέα Σμύρνη), την Κυριακή θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών. Οι τελευταίοι απλά θα πρέπει να μάθουν για το νέο εκλογικό τμήμα, όπου θα ψηφίσουν.

Capital Control και κλειστές Τράπεζες – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Τι πρέπει να ξέρετε για μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές, δάνεια

- ΔΕΙΤΕ ΣΕ INFOGRAPHIC ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!

- Όριο ανάληψης τα 60 ευρώ την ημέρα - Άρχισαν να μπαίνουν χρήματα στα ΑΤΜ
- Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε τα χρήματά σας
- Είναι ασφαλισμένες οι καταθέσεις;
- Τι γίνεται με μισθούς και συντάξεις;
- Πότε και πως θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες;
- Αναλυτικά όλες οι απαντήσεις για όσο ισχύουν capital controls

Μην δειλιάσεις Ελλάδα! Θαυμάσιο κείμενο που στηρίζει η Ναόμι Κλάιν (Δόγμα του Σοκ)

Το γνωστό chicken game που παίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, έφτασε στην κορύφωσή του. Και ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε πολύ καλά με τα πολύ άσχημα «χαρτιά» που είχε στα χέρια του, παρά τα όσα λένε οι καταστροφολόγοι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μοιάζει να κατέλαβε εξ απήνης τον πλανήτη, χθες βράδυ, όταν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα με τον ελληνικό λαό να απαντά αν συμφωνεί με την πρόταση των ΕΕ/ΔΝΤ. Ξεξαθάρισε ότι εκείνος είναι δυστυχής με την πρόταση προσφοράς την οποία χαρακτήρισε ως αφόρητη και ταπεινωτική και ότι την απορρίπτει.

Χρυσόγονος σε Τσίπρα: Μετατρέπεις την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από Ζιμπάμπουε

Η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Επιστολή - λάβρο προς τον πρωθυπουργό δημοσιοποιεί σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κύριος Χρυσόγονος βάλλει κατά του πρωθυπουργού και επισημαίνει ότι η επιστολή εστάλη στον Αλέξη Τσίπρα από τις 19 Μαρτίου, χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση! Εξηγεί ότι στην επιστολή αυτή είχε ξεκαθαρίσει την άποψή του για την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, για τους κινδύνους που πιθανόν να αντιμετώπιζε (και που επαληθεύτηκαν), εφόσον τα πράγματα έφταναν σε αδιέξοδο και πού οδηγεί η ρήξη με τους δανειστές.

Iδού τα δυο ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την προσπάθεια Γιούνκερ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό


Του Παύλου Κιρκασίδη
Από το ereportaz
 
Σε ψέματα που φλερτάρουν πλέον με το επίπεδο της κοινής πεζοδρομιακής απάτης εκπίπτουν οι ισχυρισμοί του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με τους οποίους, ο έλληνας πρωθυπουργός, «προκειμένου να πείσει τον ελληνικό λαό για τη σκληρότητα των μέτρων και να τον οδηγήσει στο δημοψήφισμα, παραπλάνησε την κοινή γνώμη λέγοντας ψευδώς και μεταξύ άλλων πως, η πρόταση των Θεσμών απαιτούσε την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον συντελεστή ΦΠΑ 23% κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε».

Το τραγούδι για την Ελλάδα που αφιερώνει στους δανειστές ο Πάνος Καμμένος!

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος που έκανε όλη την Ελλάδα να ανατριχιάσει το Σάββατο με την ομιλία του στη Βουλή αποφάσισε - μετά από καιρό - να κάνει ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Ο Στρως Καν «βιάζει» την Γερμανία: Δώστε στην Ελλάδα αυτά που ζητά, αλλιώς θα καταστραφείτε

Με μία επιστολή τριων σελίδων, ο άνθρωπος που μαζί με τον Παπανδρέου οργάνωσε την υποδούλωση της χώρας αλλά όταν

συνειδητοποίησε την κρυφή ατζέντα ΓΑΠ και αντέδρασε, τον έφαγε το μαύρο φίδι, ενστερνίζεται τις Ελληνικές θέσεις.

Πηγαίνει μάλιστα ακόμα πιο μπροστά μιλώντας ευθέως οχι μονο για κούρεμα χρέους αλλά και για παροχή οικονομικής

στήριξης άνευ μνημονίου, με τις προτάσεις της Ελλαδας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της

γραφειοκρατίας να αποτελούν τις μόνες δεσμεύσεις.


Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα κύριε Ντομινίκ…

Η ιστορική ομιλία σήμερα στην βουλή, που πρέπει να δει κάθε Έλληνας(Βίντεο)

Δεν περιγράφεται με λόγια.
Δείτε την μεχρι τέλους.