Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Σε γερμανική οικονομική αποικία θέλουν να μετατρέψουν την Θράκη


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος για το μέλλον της Θράκης λόγω της διαφαινόμενης προώθησης της δημιουργίας ΕΟΖ στην ακριτική περιοχή για την οποία δραστηριοποιείται μία ΜΚΟ που λέγεται Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Μακεδονίας-Θράκης της οποίας προΐσταται Ελληνίδα μετανάστρια στη Γερμανία, συνεργάτης της Deutsche Bank.
Όπως  ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος στην ομιλία στην Βουλή όπου συζητήθηκε η ερώτηση του παράγοντες της περιοχής προωθούν την δημιουργία μίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με ιδιαίτερο φορολογικό καθεστώς, δασμολογικό και τελωνειακό καθεστώς, ιδιαίτερο καθεστώς μισθών, ουσιαστικά μία καινούργια διοικητική περιφέρεια μέσα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

"Οι Έλληνες "εγκλωβίζουν" τα αεροπλάνα μας"! Ύποπτοι τουρκικοί ισχυρισμοί,"μυρίζουν" ένταση

Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ από το onalert

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία που ''κατασκευάζουν'',διαρρέουν και προβάλλουν  ισχυρισμούς περί αυξησης(!) ελληνικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, περί παρενοχλήσεων τουρκικών μαχητικών, ακόμα και για  παρατεταμένους - επί 14 λεπτά! - εγκλωβισμούς  τουρκικών F-16  από  τα ραντάρ και τα σκοπευτικά ελληνικών αεροσκαφών.

Το Ιράν στηρίζει Άσαντ



Το Ιράν έχει ευθύνη να στηρίξει την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ απέναντι στην ένοπλη εξέγερση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας του ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Fars”, ο επικεφαλής της αντικατασκοπίας Χοσέιν Ταέμπ, δήλωσε ότι μια επιτροπή θα επισκεφθεί τη Συρία στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων και θα έχει συναντήσεις με Σύρους αξιωματούχους.
Η Τεχεράνη έχει στηρίξει τον Άσαντ εν μέσω της διεθνούς καταδίκης για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης θεωρώντας την κυβέρνησή του μέλος του αντιδυτικού μετώπου το οποίο περιλαμβάνει και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι πυροσβέστες σβήνουν τις τελευταίες εστίες-Κάηκαν σπίτια

Από τις 4 το πρωί σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή των Αφιδνών. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, απείλησε το στρατόπεδο στον Άγ. Στέφανο ενώ διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. της Αθηνών – Λαμίας.
Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής να έχουν καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική.
Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με την συνδρομή εθελοντών δασοπυροσβεστών αλλά και των κατοίκων του Αγ. Στεφάνου, των Αφιδνών, του Κρυονερίου και της Δροσοπηγής είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Ολάντ: Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη

Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο των Ιλισίων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρώπης.
Σε μία ένδειξη αβρότητας ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε να κάνει κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, κάτι που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο της γαλλικής προεδρίας.

Ώθηση στην Wall από την επιστολή Bernanke

Dow13.157,97100,51 0,77%  



  Nasdaq3.069,7916,39 0,54%  

H Wall Street χθες
Οι προσδοκίες παρέμβασης από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης αναζωπυρώθηκαν την Παρασκευή οδηγώντας την Wall Street σε άνοδο η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει τις πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες για τον Dow και τον S&P 500 από τις 6 Ιουλίου.

Ειδικότερα, πρόεδρος της Fed Ben Bernanke μέσω επιστολής, απαντώντας σε ερωτήσεις του ρεπουμπλικάνου βουλευτή Darrell Issa, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής επόπτευσης, υπερασπίζεται τις ενέργειες της κεντρικής τράπεζας επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως υπάρχει το περιθώριο περαιτέρω δράσης. «Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω δράσης από την Federal Reserve για να εξομαλύνει τις χρηματοπιστωτικές συνθήκες και να ενδυναμώσει την ανάκαμψη,» τονίζει ο πρόεδρος της Fed στην επιστολή του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ εξετάζει τη θέσπιση εύρους στόχου για τις αποδόσεις κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων ώστε προστατέψει τη στρατηγική της και να αποτρέψει ενέργειες από τους κερδοσκόπους. Η επιλογή αυτή κερδίζει την υποστήριξη των μελών της κεντρικής τράπεζας, αλλά η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν τη συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου.