Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Τείχος Δυμαίων

Το Τείχος Δυμαίων ή Κάστρο της Καλόγριας είναι προϊστορική μυκηναϊκή ακρόπολη στην Αχαΐα.
Το τείχος χτίστηκε στην τελική νεολιθική περίοδο και έμεινε σε χρήση μέχρι την ενετοκρατία. Χρησιμοποιήθηκε ξανά το 1943 από τις ιταλικές και γερμανικές δυνάμεις κατοχής που γκρέμισαν μέρος των τειχών για να ανοίξουν είσοδο για αυτοκίνητα και κατασκευάζοντας πολυβολεία. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την Πάτρα στο ακρωτήριο του Αράξου, στα Μαύρα βουνά, και στα όρια του σημερινού δήμου Λαρισσού.
Ονομάζεται τείχος Δυμαίων γιατί βρισκόταν στην Δυμαία χώρα και Κάστρο της Καλόγριας (σύγχρονη ονομασία) από την ομώνυμη παραλία που βρίσκεται κοντά του. Τα τείχη του κάστρου ήταν κυκλώπεια, είχαν μήκος 200 μέτρα, 10 μέτρα ύψος και 5 μέτρα πάχος [1].

Η ΠΙΟ «ΩΡΑΙΑ» ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Η πιο «ωραία» εκκλησία της Μικράς Ασίας που επί χρόνια μετά την μικρασιάτικη καταστροφή ήταν χαμένη και λησμονημένη στα ερείπια της, «αναδύθηκε» ξανά στην επιφάνεια της επικαιρότητας και μάλιστα με τον ένα εντυπωσιακό τίτλο που της έδωσαν οι ίδιοι οι Τούρκοι χαρακτηρίζοντας την σαν την ωραιότερη εκκλησία της Μικράς Ασίας, «En güzel kilise». Πρόκειται για την εκκλησία της Παναγίας στην χερσόνησο της Κυζίκου στην Zeytinliada, στην πόλη Αρτάκη, (Erdek).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ! ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ! ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

Επιτέλους και μπράβο στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ.

Παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις της με την πραγματική ελληνική σημαία και όχι αυτή που επέβαλε η ΕΠΟ, τη μαϊμού και παραποιημένη (φωτό κάτω).

 Η αγαπημένη όλων των Ελλήνων απέδειξε ότι είναι η Πρώτη σε όλα.
 Και στο σωστό εθνόσημο!

Tο όνομα της χώρας αυτής είναι ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ σύμφωνα με την Ιστορία. Μην πέσετε στη «λούμπα»…

Η Βαρντάσκα ήταν επαρχία της πρώην Γιουγκοσλαβίας του Τίτο.

Οι Δυτικοί «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ απεφάσισαν να διαλύσουν με Στρατιωτικές επιχειρήσεις τη Γιουγκοσλαβία.

Οι γεροντότεροι θυμούνται τα γεγονότα.

Έτσι μας προέκυψε η Βαρντάσκα, η οποία θέλει να λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τη βοήθεια των Δυτικών «συμμάχων».

Από τον Β! Π.Π. υπάρχουν γραμματόσημα με το όνομα Βαρντάσκα της επαρχίας εκείνης.

Ο Τίτο απεφάσισε η επαρχία Βαρντάσκα να λέγεται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να υποκλέψει την Ελληνική Μακεδονία.

Έγγραφο Άιντε: Τρεις συν μία υπογραφές για εφαρμογή της λύσης

Σε τέσσερις πυλώνες χωρίζεται το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, οι πυλώνες αυτοί είναι η Συνταγματική Ασφάλεια, η Εσωτερική Ασφάλεια, η Εξωτερική Ασφάλεια και η Εφαρμογή της λύσης. Από τα πιο σημαντικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο έγγραφο Άιντε είναι η αναφορά ότι τη Συνθήκη Εφαρμογής της λύσης θα την υπογράψουν Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία και Ενωμένη Κύπρος.

Στο έγγραφο αναγνωρίζονται κάποιες βασικές αρχές, όπως το ότι η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών. Η ευρύτερη φιλοσοφία που διέπει το έγγραφο Άιντε αναφέρεται σε δημιουργία νέου συστήματος ασφάλειας.

Στην αρχαία Τροία είχαν λάβει μέτρα κατά των σεισμών «Χάρη σε αυτά τα μέτρα επιβίωσαν για χιλιάδες χρόνια τα υπέροχα τείχη της πόλης»

Το θέμα του σεισμού επέστρεψε στο προσκήνιο και πάλι τις τελευταίες ημέρες έπειτα από τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών πριν από μια εβδομάδα, ο οποίος συγκλόνισε την ακτή Καραμπουρούν της Σμύρνης, αυξάνοντας τους φόβους για το πόσο καλά έχει προετοιμαστεί η Τουρκία στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού.
Σήμερα, νέα ευρήματα καταδεικνύουν ότι το θέμα του σεισμού απασχολούσε τόσο τους κατοίκους, όσο και τους αρχιτέκτονες της αρχαίας πόλης της Τροίας πριν από τρεις περίπου χιλιετίες.

Το... χαβά τους οι Τούρκοι: Ακύρωσαν μέσω NAVTEX την ελληνική κυριαρχία στους Φούρνους!

ΔΩΡΟ... ΑΔΩΡΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουγού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, στην Ελλάδα και οι Τούρκοι αποφάσισαν να προκαλέσουν νέα ένταση στο Αιγαίο, αυτή τη φορά αμφισβητώντας με απαράδεκτο τρόπο την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή των Φούρνων.

Ανθελληνικό παραλήρημα από τον ακροδεξιό Βίλντερς: «Τρώτε τα λεφτά μας σε ούζο και σουβλάκια»

Δεν λένε να αποφασίσουν πού… τρώμε οι Έλληνες τελικά τα λεφτά τους οι Ολλανδοί πολιτικοί.

Λίγους μήνες μετά τον Γερούν Ντάισελμπλουμ που είχε δηλώσει ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου έτρωγαν τα λεφτά «σε ποτά και γυναίκες», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ήρθε η σειρά του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς να... αποφανθεί ότι οι Έλληνες ξοδεύουν τα λεφτά της ΕΕ σε «σουβλάκι και ούζο» και μετά ζητούν κοινωνικά επιδόματα.

Στίβεν Χόκινγκ: Φτιάξτε γρήγορα βάσεις στον Άρη, είναι θέμα ζωής και θανάτου - Απηύθυνε έκκληση στους ισχυρούς του πλανήτη(Βίντεο)

«Ξεμένουμε από χώρο και τα μόνα μέρη να πάμε, είναι οι άλλοι κόσμοι» - Οι αστροναύτες πρέπει να φτάσουν το αργότερο έως το 2025 στον «κόκκινο πλανήτη» τόνισε ο διάσημος φυσικός
Έκκληση στις μεγάλες χώρες του πλανήτη να επισπεύσουν την αποστολή αστροναυτών και τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη απηύθυνε ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινκ προκειμένου, όπως ειπε, να υπάρχει διέξοδο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη Γη - κάτι καθόλου απίθανο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ν. Λυγερός - Στα ίχνη του Κ. Καραθεοδωρή(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Στα ίχνη του Κ. Καραθεοδωρή.
 Wrocław. Πολωνία. 21/06/2017