Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ήπια πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Dow13.328,85-55,44 -0,41%  



  Nasdaq3.091,81-7,00 -0,23%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Ήπια υποχώρηση κατέγραψαν την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Alcoa με την οποία θα ανοίξει η περίοδος των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου για την αγορά.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του κολοσσού του αλουμινίου σηματοδοτεί την άτυπη έναρξη της περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Τις επόμενες εβδομάδες τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να επισκιάσουν τις δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για τον αμερικανικό προϋπολογισμό που μονοπώλησαν την επενδυτική προσοχή το τελευταία διάστημα.

Οι αναλυτές εμφανίζονται πάντως επιφυλακτικοί καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις ύιοθέτησαν συντηρητικές στρατηγικές το δ΄ τρίμηνο του 2012 εν μέσω της αυξημένης αβεβαιότητας από τις συνομιλίες για τον δημοσιονομικό γκρεμό.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 55,40 μονάδες (-0,41%) κλείνοντας στις 13.328,80 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 7,00 μονάδων (-0,23%) και έκλεισε στις 3.091,80 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,70 μονάδων (-0,32%) κλείνοντας στις 1.457,10 μονάδες.

ΤΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ο Πλούταρχος στο έργο του «Θησεύς», αναφέρει ότι πολλοί Αθηναίοι είδαν να ανοίγει η γη μπροστά τους και να ξεπροβάλει ο Θησέας από μέσα της κυνηγώντας τους Πέρσες. Ακόμα πολλοί είδαν τον ημίθεο Ηρακλή με το ρόπαλό του να ανοίγει τις σειρές των Ανατολιτών.

Ο Παυσανίας στα “ΑΤΤΙΚΑ” (Ι, 15,3) αναφέρει ότι πολλοί Αθηναίοι είδαν ανθρώπους άγνωστης ταυτότητας να πολεμούν δίπλα τους και μας δίνει μια παραστατική εικόνα για την μάχη που διεξήχθη. Αναφέρει ότι ο Θησέας παριστάνεται να βγαίνει από την γη. Επίσης αναφέρεται και ο ημίθεος Ηρακλής να λαμβάνει μέρος στην μάχη.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΑΝΤ1.

Φωτογραφία για ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο ΑΝΤ1.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους σκληρούς και αδίστακτους,διώκτες του Eλληνισμού, κατέλαβε την Ρόδο σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας...
μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.

Ένας μάλιστα από τους καρπούς αυτού του παιδομαζώματος, ήταν ο περίφημος βεζίρης του, ο Ιμπραήμ πασάς, γιος ελληνορθόδοξης οικογένειας από την Πάργα, στενός φίλος του Σουλεϊμάν. Σύμφωνα με τον μεγάλο Οθωμανό ιστορικό, Lord Kinross, ο Ιμπραήμ ήταν ο μεγάλος εραστής του Σουλεϊμάν με τον οποίο... συχνά μοιράζονταν την αυτοκρατορική κλίνη προς μεγάλη ζήλια και φθόνο της σουλτάνας Χιουριέμ, η οποία τελικά κατάφερε και τον εξόντωσε.

Η σάπια ολιγαρχία της Ελλάδας

Του Κώστα Βαξεβάνη από το koutipandoras

Το παρόν άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη δημοσιεύθηκε σήμερα στους New York Times.

Η Δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο.Αν δεν κάνεις συνέχεια πεντάλ,πέφτεις.Δυστυχώς το ποδήλατο της Ελληνικής Δημοκρατίας,έχει εδώ και καιρό τσακιστεί. Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία,δυστυχώς αμέσως μετά την πτώση της ελληνικής Χούντας το 1974,δημιούργησε ένα υβρίδιο Δημοκρατίας. Μπορείς να ψηφίζεις, να ανήκεις σε κόμματα, ακόμη και να διαμαρτύρεσαι. Στην ουσία όμως, την πολιτική ασκεί μια κλειστή κλίκα ανθρώπων.
Λέγονται πολλά για την ελληνική κρίση και γίνονται ακόμη περισσότερα τα οποία δεν έχουν ακουστεί. Πάνω από την Ελλάδα της κρίσης, συγκρούονται συμφέροντα, αντιλήψεις, πολιτικές.

O ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Αν και έχουν γραφτεί πολλά για την ψυχοπαθολογία του Έλληνα δεν συνάντησα ποτέ κάποιον που να μου δώσει μια ακριβή διάγνωση γι' αυτήν. Σας προτείνω λοιπόν τη δική μου.

Τον αναγνωρίζετε;

    1.Έχει εξαιρετικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του - Είναι απόλυτος, δεν δέχεται τη διαφωνία και προσπαθεί πάντα να επιβάλει την άποψή του με κάθε τρόπο.

    2.Φαντασιώνεται τον εαυτό του ισχυρό και επιτυχημένο - Αν ήταν πρωθυπουργός, Αν είχε εξουσία, Αν η τύχη του χαμογελούσε.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Γ. Παπαντωνίου

Σημαντική αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες του Κοινοβουλίου, υπό την προεδρία του επικεφαλής της, τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου.

Πρώτον, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήρθε εκ νέου στην Ελλάδα από το Παρίσι και πάνω στην οποία γίνονται οι συζητήσεις για την Προκαταρκτική και τα πρόσωπα που θα παραπεμφθούν. Οι βουλευτές δείχνουν απρόθυμοι να ανοίξουν τη λίστα, θεωρώντας τη κάτι σαν… μουντζούρη(!), αφού δεν ξέρουν τι θα την κάνουν(!), ενώ φοβούνται για το τι θα συμβεί αν εμπλακούν στην υπόθεση!

Απίστευτη εγκύκλιος του υπουργείου στις ΔΟΥ Θα πληρώνουμε για ηθική βλάβη του δημοσίου (όταν χρωστάμε στην Εφορία)

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Αναγκαστικής Είσπραξης του υπουργείου, δίνει εντολή στους εφόρους να στέλνουν τους υπαλλήλους τους στα δικαστήρια για να παρίστανται ως πολιτικοί ενάγοντες και να ζητούν την ποινική δίωξη και την καταβολή αποζημίωσης προς το Δημόσιο για υποθέσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία. Με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται επί λέξει ότι οι έφοροι καλούνται «να δίνουν εντολή σε υπάλληλο της υπηρεσίας τους να εκπροσωπήσει το Δημόσιο σε παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας από το δικαστήριο να επιδικάσει σε βάρος του κατηγορουμένου και υπέρ του Δημοσίου ποσό ως χρηματική αποζημίωση από την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο λόγω της προσβολής του κύρους του από τη συμπεριφορά του φορολογουμένου»!

Σαμαράς: Κάνουμε θυσίες - Μέρκελ: Θέλουμε οικονομική συνεργασία

Η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων με νέες επενδύσεις συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγέλα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και στις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της έναντι των ευρωπαικών λαών και των αγορών.

Να μην πάω μόνος μου φυλακή!

Τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες του αναφορικά με τους εγκληματικούς χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ αποκάλυψε για μια ακόμα φορά ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου πέφτοντας σε κραυγαλέες αντιφάσεις και επιχειρώντας απίστευτα άλματα λογικης προκειμένου να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα.

Πιο αναλυτικά, ο πρώην υπουργός, ως καλεσμένος της δημοσιογράφου Ελλης Στάη στην εκπομπή «Newsweek» της ΝΕΤ, προσπάθησε για μια ακόμα φορά να πείσει ότι δεν «αλλοίωσε» ο ίδιος την λίστα, πως χειρίστηκε άψογα την υπόθεση και ότι χάρη στον ίδιο το κράτος επέφερε σημαντικά πλήγματα στην φοροδιαφυγή. Εφθασε μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να τον κλείσουν φυλακή προκειμένου να διατηρηθεί η κυβέρνηση!

Μόλις έπεσε ο Καραμανλής, το «Mega» πήρε δάνειο 50 εκατ. ευρώ

Μόλις έπεσε ο Καραμανλής, το «Mega» πήρε δάνειο 50 εκατ. ευρώ
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν από το newsbomb

Διαρροές εγγράφων αποκαλύπτουν ότι μόλις κέρδισε τις εκλογές του 2009 ο Γ. Παπανδρέου, η εταιρεία «Τηλέτυπος» συνήψε ομολογιακό δάνειο με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, τους οποίους δεν μπορεί να τηρήσει
Πέρα από το πολιτικό και εσωτερικό παρασκήνιο στο τρίγωνο Τηλέτυπος (Mega) – Πήγασος Εκδοτική – ΔΟΛ φαίνεται πως κάποιοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους μετά το θόρυβο που προκάλεσε η ανακοίνωση της 3ης Ιανουαρίου για το δάνειο – μαμούθ των 98 εκατ. ευρώ.

Στο καναβάτσο η συγκυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Στο καναβάτσο η συγκυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ
Του Μάρκου Μουζάκη από το newsbomb

Σε ναρκοπέδιο προκύπτει ότι βαδίζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξαιτίας των χειρισμών της για το μέγιστο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και ιδιαίτερα λόγω της επιλογής των κυβερνητικών εταίρων να προσφέρουν στήριξη στον Β. Βενιζέλο.
Οι έννοιες «συγκάλυψη», «κουκούλωμα», «συνενοχή» κυριαρχούν στις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι έρευνες αυτές αποτελούν κόλαφο για την συγκυβέρνηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτώμενων (πάνω από 70%!) εκτιμά, ότι αυτό που επιδιώκουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι είναι:
Η συγκάλυψη όσων έχουν ευθύνες.

Στήνεται τρίτη κάλπη για παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου

Στήνεται τρίτη κάλπη για παραπομπή Παπανδρέου και Παπαδήμου
Νίκος Νικολόπουλος και Χρυσή Αυγή είπαν «Ναι» στην πρόταση Καμμένου για παραπομπή Παπακωνσταντινου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου. 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν αποφασισμένα να στήσουν και τρίτη κάλπη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.
Η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Εξιτήριο πήρε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Εξιτήριο πήρε σήμερα το πρωί ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήλθε του Θεραπευτηρίου περπατώντας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί εσπευσμένα την περασμένη Τετάρτη από τα Χανιά στην Αθήνα,

Καταγγελία στο thebest.gr: Παράνομο Τέμενος στην Πάτρα! - Τι εξόργισε τους περιοίκους

Τη λειτουργία ενός παράνομου Μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Πάτρας σε ημιυπόγειο, καταγγέλλει αναγνώστης του thebest.gr.
Όπως αναφέρει ο καταγγέλων περίοικος, αυτό ίσως να μην ενοχλούσε αν δεν είχαν παρατηρηθεί στην ευρύτερη περιοχή κάποια κρούσματα που πιθανόν να οφείλονται σε θρησκευτική μισαλλοδοξία και φανατισμό.
Ορισμένα αυτοκίνητα, σημειώνει ο αναγνώστης του thebest.gr, που είχαν κρεμασμένο στο καθρεφτάκι τον σταυρό ή άλλα χριστιανικά σύμβολα για φυλακτό, βρέθηκαν με σπασμένο τζάμι και ο σταυρός να έχει αφαιρεθεί και καταστραφεί, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι εκτός από θρησκευτικό τέμενος, ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί και ως αίθουσα όπου υποθάλπονται αισθήματα και πράξεις θρησκευτικού φανατισμού.

Στα βαθιά από σήμερα για Κυπριακές Αερογραμμές

Λευκωσία: Στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο να καταλήξουν σε μια κοινή γραμμή για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών προσέρχονται Διοίκηση και συντεχνίες των εργαζομένων. Χθες έγινε μια πρώτη συζήτηση του σχεδίου που έχουν εκπονήσει η Air France και η KLM, και από σήμερα αρχίζουν εντατικές διαβουλεύσεις με στόχο να εξευρεθεί κοινή αποδεκτή φόρμουλα μέχρι τέλος Ιανουαρίου.

Το σχέδιο προβλέπει απολύσεις 407 εργαζομένων, μειώσεις μισθών κατά 10% για τους 578 εργαζομένους που θα παραμείνουν, και με τους οποίους οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αρχίσουν τη νέα πορεία επιβίωσης.

Κύπρος:Έκλεισε η συμφωνία Κεντρικής Τράπεζας και BlackRock

Λευκωσία: Υπογράφηκε χθες βράδυ συμφωνία συνεργασίας της Κεντρικής Τράπεζας με την αμερικανική εταιρεία BlackRock σε σχέση με το βοηθητικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην ανάλυση της μεθοδολογίας της Pimco.
Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία ύστερα από τετράωρη τηλεδιάσκεψη.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας ήταν αποτέλεσμα της εξεύρεσης του κατάλληλου νομικού πλαισίου από τις Pimco και BlackRock που αποτελούν ανταγωνίστριες εταιρείες.

Οριακή άνοδο παρουσιάζει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τις χθεσινές απώλειες.

Στις 13:49 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 122,25 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,15%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ανερχόταν στις 47,01 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,11%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις €94.471.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν μέχρι αυτή την ώρα οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Ανοδο καταγράφει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,13%, η Παράλληλη Αγορά σε ποσοστό 0,37% και οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,13%. Από την άλλη, απώλειες παρουσιάζουν οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,47% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,38%. Χωρίς μεταβολή παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Σε "απόσταση βολής" από τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

"Πιάνει" και τις 980 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την Τρίτη, εν μέσω επιλεκτικών τοποθετήσεων αλλά και κινήσεων κατοχύρωσης κερδών μετά από 5 διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Η ρευστότητα δείχνει να παραμένει στην αγορά, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, αναζητώντας άλλες επενδυτικές «ιδέες» οι οποίες είτε υποαπέδωσαν στη διάρκεια των πρώτων συνεδριάσεων του 2013, είτε συνοδεύονται από ειδησεογραφία σχετικά με τη λειτουργία των αντίστοιχων εισηγμένων.