Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Η στρατηγική της Καρυάτιδας

Του Ν.Λυγερού

Η στρατηγική της Καρυάτιδας δεν είναι απλώς μια νομικίστικη προσέγγιση, όπως θα ήθελαν μερικοί κύκλοι. Δεν μπορείς να εξετάσεις μόνο τα νομικά, όταν ξέρεις ότι ο αντίπαλός σου είναι ένα κράτος που δεν παραδέχεται τίποτα. Και δεν επαρκούν τα αρχαιολογικά επιχειρήματα, διότι κάθε φορά θα βρίσκουν καινούρια. Στην αρχή μας έλεγαν ότι το Μουσείο μας δεν ήταν αρμόδιο και τώρα κατασκευάσαμε το Νέο. Ύστερα μίλησαν για ενότητα των αρχαιολογικών συμπλεγμάτων, για να αποφύγουν την έννοια της κληρονομικότητας, αλλά και πάλι δεν ισχύει, διότι ο Παρθενώνας βρίσκεται στην Ακρόπολη και δεν είναι ένα μετέωρο άγαλμα που δεν ανήκει πουθενά.

Η πολεμολογική αξία του Ελληνισμού

Του Ν.Λυγερού

Είναι σπάνιο να εξετάζουμε την πολεμολογική αξία του Ελληνισμού, ενώ γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό ήταν στο πνεύμα. Ο Ελληνισμός δεν θεωρεί ότι η ειρήνη είναι κάτι το φυσιολογικό και γι' αυτό το λόγο ήταν και είναι πάντα σε ετοιμότητα. Δίνει μια τεράστια σημασία στους δικούς του, διότι ξέρει ότι είναι ελάχιστοι και για να παραμείνουν ζωντανοί πρέπει να γίνουν σπάνιοι. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε και από την αρχαία εκπαίδευση. Κι αν μερικές φορές την διαχωρίζουμε είναι απλώς διότι απλοποιούμε μια ολότητα και την εκφυλίζουμε σε ειδικά μέρη δίχως να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε πια μια σφαιρική εικόνα.

Συστηματική αναζήτηση των αριθμών Lehmer – Ramanujan

Των Ν. Λυγερού, O. Rozier



Με δεδομένο ότι στην παγκόσμια έρευνα έχουν βρεθεί προς το παρόν 48 αριθμοί του Mersenne συνεχίζουμε τη συστηματική αναζήτηση των αριθμών Lehmer – Ramanujan, για να αποδείξουμε, επί του πρακτέου τα θεωρητικά μας αποτελέσματά μας. Η έρευνά μας με τη βοήθεια του François Morain, του Γεράσιμου Πολίτη και του Νεοκλή Χατζηγεωργίου έχει ήδη βρει 49 πρώτους αριθμούς LR. Ο πρώτος αριθμός τέτοιου τύπου βρέθηκε το 1965 από τον ίδιο τον Lehmer κι είχε 26 ψηφία. Το 2011 ανακαλύψαμε συνολικά 22 επιπλέον πρώτους αριθμούς LR με τα ακόλουθα μεγέθη σε αριθμό ψηφίων: 32, δύο φορές 33, 37, 50, 130, 142, 161, 184, 190, 242, 243, 407, 424, 654, 660, 671, 706, 772, 831, 949, 954.

Θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με τουρκικές σημαίες...Συνεχείς αγορές μαρίνων από Τούρκους επιχειρηματίες

Θέλουν να γεμίσουν την Ελλάδα με τουρκικές σημαίες
Σε ένα έργο που θυμίζει οικονομική κατοχή, γίνονται μάρτυρες όσοι παρακολουθούν την παραχώρηση δεκάδων μαρίνων και τουριστικών αγκυροβολίων στη χώρα μας, με Τούρκους επιχειρηματίες να σαρώνουν ότι βγαίνει στην αγορά.
Φλοίσβος, Ζέα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη έχουν ήδη περάσει στα χέρια επιχειρηματιών από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι εσχάτως αξιώνουν να υψώνεται η τουρκική σημαία σε κάθε τους νέο απόκτημα. Τον ίδιο δρόμο δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσει και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, μιας και ένας εκ των βασικών διεκδικητών του, είναι η θυγατρική εταιρία του τουρκικού ομίλου Dogus, D-Marine Investments Holding B.V, η οποία έχει ήδη στην κατοχής της το 50% της μαρίνας του Φλοίσβου.

Τούρκοι σφάζουν τραυματίες και πωλούν τα όργανά τους!

Τούρκοι σφάζουν τραυματίες και πωλούν τα όργανά τους!
Ασύλληπτη τουρκική θηριωδία πάνω στο δράμα των προσφύγων, που παραπέμπει στις γενοκτονίες του περασμένου αιώνα, αποκαλύπτεται την ώρα που ο Ερντογάν μιλά για «σφαγές»!
Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, μία βιομηχανία φρίκης έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, με τη συμμετοχή μάλιστα των επίσημων αρχών. Θύματα φέρονται να είναι Σύροι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού. Η φρικιαστική αποκάλυψη από το δράμα ενός Σύρου τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, σε «νοσοκομείο» της Αττάλειας, ενώ παρόμοιες αναφορές υπάρχουν για περιπτώσεις τραυματιών που μεταφέρθηκαν πάλι με «επίσημη» συνοδεία στο νοσοκομείο του Ισκεντερούν.

Οι Γερμανοί πούλησαν το «Ελ. Βενιζέλος»Υπό τον έλεγχο Καναδών πλέον η μονάδα διαχείρισης αεροδρομίων AirPorts Unit

Οι Γερμανοί πούλησαν το «Ελ. Βενιζέλος»
Η Hochtief AG, η μεγαλύτερη κατασκευαστική επιχείρηση της Γερμανίας, συμφώνησε να πουλήσει την μονάδα αεροδρομίων (Airports Unit) στην Public Sector Pension Investment Board of Canada, έναντι περίπου 1,5 δισ. ευρώ.
Η εταιρία πώλησε όλες τις μετοχές της μονάδας στην PSP Investments του Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συμμετοχές μειοψηφίας.
Η κίνηση εντάσσεται στην προσπάθεια συγκέντρωσης των επιχειρήσεων και επικέντρωσης στις πιο κερδοφόρες μονάδες.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες ανά τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σύδνεϋ και Τίρανα.

Ποιοι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι

Ποιοι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι
Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά το νέο σχέδιο με το οποίο κάποιοι θα πληρώσουν μειωμένο και κάποιοι δεν θα πληρώσουν καθόλου το χαράτσι.
Την απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος ακινήτων των φορολογουμένων με ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 6.591 ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ να πληρώσουν το χαράτσι με μειωμένο συντελεστή και σε περισσότερες από πέντε δόσεις.
Αυτό αναμένεται να ισχύσει ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι προστατευόμενα τέκνα.

Το ΠΑΣΟΚ απειλείται με απαγόρευση δράσης λόγω χρεών

Το ΠΑΣΟΚ απειλείται με απαγόρευση δράσης λόγω χρεών
-Τα άβατα των εσωκομματικών στο ΠΑΣΟΚ ανοίγουν με τον έλεγχο των οικονομικών… -Έχασαν μέχρι και τις εισφορές για τις εσωκομματικές εκλογές! -Γιατί περιμένουν πώς και πώς την αποχώρηση Πεπόνη! 
Προ πολλών και μεγάλων εκπλήξεων έχουν βρεθεί οι ελεγκτές οι οποίοι προσπαθούν να βρουν άκρη με τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της προεδρίας του ΓΑΠ. Κοντεύουν να… σκίσουν τα πτυχία τους!
Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, δεν είναι πολλά τα κενά και οι «ασάφειες». Είναι άπειρα. Ουσιαστικά ό,τι ελέγχεται βρίθει παρατυπιών. Και η έκφραση είναι επιεικής…

Οι αεροψεκασμοί διδάσκονται στην σχολή Ικάρων των ΗΠΑ από το 1990

Οι χημικές ουρές στον ουρανό (chemtrails) δεν είναι μια εφεύρεση συνωμοσίας, αλλά ένας όρος που βρίσκεται στα εγχειρίδια λειτουργίας της στρατιωτικής αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών τουλάχιστον από τη δεκαετία του '60.
Εδώ είναι μια σειρά από στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των Chemtrails, του χημικού στοιχείου 131, και εγχειρίδιο από το φθινόπωρο του 1990 (που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Χημείας, ΗΠΑ Σχολή Ικάρων το 1990), στην οποία συζητείται η τροποποίηση της μετεωρολογίας με ιοντικό πλάσμα και άλλα χημικά προϊόντα. Από το 1990, υπάρχουν μαθήματα με τον τίτλο του «χημικές ουρές» που παρουσιάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Σχολή Ικάρων και τα τμήματα χημείας USAFA.

Πως θα αρνηθείτε να γίνετε ανταλλακτικά όπως ορίζει ο νόμος Φραγκεστάϊν. Τι λέει η Μητρόπολη Πειραιώς

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Από το prisonplanet.gr 

Από το 2011, με νόμο, αποφασίστηκε, εκτός από τα σπίτια, τα λεφτά και τα αυτοκίνητα, να φορολογηθεί και το ανθρώπινο σώμα. Αποφασίστηκε με ένα τρομακτικά παράλογο και εφιαλτικό τρόπο, όλοι οι Έλληνες πολίτες, να είναι αναγκαστικά δωρητές οργάνων.
Είχαμε γράψει ότι 
Aναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα... όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Oλλανδία:Τα «άκουσε» από φοιτητές στο Άμστερνταμ η Λαγκάρντ

Επίθεση από μια ομάδα φοιτητών δέχτηκε σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

Η κ. Λαγκάρντ μιλούσε στους φοιτητές του πανεπιστημίου για την κρίση χρέους που πλήττει τα τελευταία χρόνια τη ζώνη του ευρώ, όταν μια ομάδα ατόμων που βρισκόταν στην αίθουσα άρχισαν να διακόπτουν την προγραμματισμένη διαδικασία ερωτήσεων και να φωνάζουν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ και εις βάρος της γενικής διευθύντριας του Οργανισμού.

Κομισιόν: Δε σας σώζουν οι υδρογονάνθρακες! Πουλήστε περιουσία της ΔΕΗ

- «Καλά αλλά ανεξερεύνητα» τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ελλάδας λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 - «Δεν ξέρετε πόσα θα είναι ούτε πως θα τα αξιοποιήσετε» το... μήνυμα της Κομισιόν
- Ζητά πώληση των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ και δεν αποκλείει νέες αυξήσεις τιμολογίων μετά τον Ιούλιο
 - Αιχμές και για την... έλλειψη ανταγωνισμού στη διύλιση, θέλουν κι άλλους "παίκτες" οι Ευρωπαίοι εκτός από ΕΛΠΕ και Motor Oil

«Κινδυνεύουν» ακόμη κι όσοι εξόφλησαν το πρόστιμο για το αυθαίρετό τους...

Η αρχική πληροφορία ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας ανατρέπει το νόμο 4014/2011, γνωστό και ως νόμο Παπακωνσταντίνου από το όνομα του τότε υπουργού Περιβάλλοντος, προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση και αναστάτωση σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν σπεύσει να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους ειχαν επιβληθεί θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λάβουν εξαίρεση από τις διατάξεις περί κατεδάφισης για διάστημα 30 ετών.
Επειτα από την πρώτη ανάγνωση της μη δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ, έγινε σαφές πως όσοι έχουν εξοφλήσει τα πρόστιμα που προβλέπονταν από το νόμο Παπακωνσταντίνου εντάσσονταν χωρίς πρόβλημα στον παλαιό -και πλέον αντισυνταγματικό- νόμο Παπακωνσταντίνου, σε αντίθεση με τους περισσότερους απ' όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση οι οποίοι και επέλεξαν να πληρώσουν τα πρόστιμά τους με δόσεις.

Την Πέμπτη η απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία στις Πανελλαδικές

Παίζουν με την αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων οι εκπαιδευτικοί που αποφάσισαν να παραπέμψουν για μετά το Πάσχα την τελική τους απόφαση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές γιατί αυξάνεται κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως το πρόγραμμά τους. Και αν στην κεντρική πολιτική σκηνή τα κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης διαφωνούν ακόμα και για τα πιο ασήμαντα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ υπάρχει πλήρης σύμπνοια., όλων των παρατάξεων, οι οποίες δεν τα βρίσκουν μόνο επί της διαδικασίας . Αντίθετα κανένας δεν θέλει να επιβαρυνθεί με δύο ώρες παραπάνω την εβδομάδα , χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τη δοκιμασία στην οποία μπαίνουν οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους.

Συγκλονιστική υπόθεση στο Κλίβελαντ του Οχάιο Απήχθησαν κορίτσια, απελευθερώθηκαν γυναίκες

Τρεις γυναίκες, οι οποίες αναζητούνταν από την αστυνομία με τις υποψίες ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής, βρέθηκαν τη Δευτέρα ζωντανές, σε ένα σπίτι στο Κλίβελαντ σε μικρή απόσταση από όπου εθεάθησαν την τελευταία φορά, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ ανακοίνωσε ότι η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών.

Ηγουμενίτσα: Οι πιο φτωχοί τουρίστες - Γερμανοί που ψάχνουν στα σκουπίδια!

Ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας, προκαλούν οι εικόνες των Γερμανών τουριστών που ψάχνουν στα σκουπίδια...

Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσίευμα του katoci.com, συμβαίνουν στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας. Τις τρεις τελευταίες μέρες, δύο Γερμανοί που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής είναι τουρίστες, ψάχνουν με επιμονή και επί ώρα στα σκουπίδια και φεύγουν μαζί με σακούλες και αντικείμενα.

Άνθρωπος, που βρίσκεται στο σημείο καθημερινά, έλεγε στους συντάκτες του katoci.com, ότι τους βλέπει διαρκώς στην ίδια διαδικασία.