Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Το θέατρο - στολίδι της Κέας

Το θέατρο - στολίδι της Κέας
ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ
akotti@otenet.gr
Από το ethnos.gr


Ενα μοναδικό κομψοτέχνημα, μια πανέμορφη αχηβάδα πλάι στη θάλασσα, κέρδισε η Κέα, με την αποκάλυψη του μινιμαλιστικού υπέροχου αρχαίου θεάτρου στην Καρθαία.

 Χτίστηκε «με οικονομία μέσων και υλικών» όπως αναφέρθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα συντηρθεί και αναδειχθεί χάρη στη χρηστή διαχείριση της Επιστημονικής Επιτροπής Κέας. Αν και δεν περιλαμβανόταν στις συμβατικές υποχρεώσεις της, εν τούτοις, όπως είπε η πρόεδρος Εύα Σημαντώνη-Μπουρνιά, καθηγήτρια Αρχαιολογίας, κατάφεραν να εξοικονομήσουν τα χρήματα από τον σφιχτό γενικά προϋπολογισμό. Ετσι, με μια μελέτη του «Διαζώματος» θα καταστεί εφικτή η προστασία και ανάδειξή του.

Οι διαμελισμένοι Κούροι μπαίνουν στο... χειρουργείο ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ - Δεν τα έκλεψαν απλώς και προσπάθησαν να τα πουλήσουν, αλλά και τα τραυμάτισαν βαρύτατα.

Οι διαμελισμένοι Κούροι μπαίνουν στο... χειρουργείο

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΩΤΤΗ
akotti@otenet.gr
Από το ethnos.gr

 Οι αρχαιοκάπηλοι που ανέσκαψαν λαθραία στην Κλένια και απέσπασαν βίαια τους δύο Κούρους από τη γη, στη συνέχεια τους έσπασαν σε κομμάτια, ώστε να μπορούν να τους μεταφέρουν αλλά και να τους πουλήσουν ακριβότερα. Ετσι, τα δύο πανέμορφα αρχαϊκά αγάλματα χρειάζονται λεπτότατες «εγχειρήσεις» προκειμένου να σταθούν σε αίθουσα του Μουσείου Κορίνθου, απ' όπου θα ατενίζουν τους επισκέπτες στις αρχές του 2016. Κοχλιωτές ράβδοι τιτανίου θα πρέπει να διαπεράσουν τα πόδια τους, όπως και κάποια άλλα σημεία στα χέρια και στις κεφαλές. Με τους δολοφόνους που τεμαχίζουν τα νεκρά σώματα των θυμάτων τους προκειμένου να τα ξεφορτωθούν ευκολότερα παρομοίασε τους αρχαιοκάπηλους ο καθηγητής ΕΜΠ Μανόλης Κορρές, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ανάταξη και συντήρηση των Κούρων που έγινε προχθές στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Μόσχα: “Ο χρυσός των απογόνων του Ηρακλή”

Ηρακλής: ιδρυτής δυναστειών του Βοσπόρου

Το Ίδρυμα του Όλεγκ Ντεριπάσκα «Βόιλνε Ντέλο» από το 2004 υλοποιεί ένα πρόγραμμα της «ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κουμπάν» και συμμετέχει, τώρα, ως γενικός συνεργάτης στην έκθεση «Ο χρυσός των απογόνων του Ηρακλή».

Για το λαό του Κουμπάν που κάνει την εμφάνισή του, από τον 6ο αιώνα π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ. άνοιξε σήμερα η έκθεση στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, που συμπίπτει χρονικά με τον εορτασμό των ημερών του Κουμπάν στη ρωσική πρωτεύουσα.


Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 600, από τα καλύτερα εκθέματα του Κρασνοντάρ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του οποίου διατηρούνται.

Τα εκθέματα καλύπτουν την περίοδο, από τα μέσα της πρώτης χιλιετίας προ Χριστού, έως την αρχή της πρώτης χιλιετίας της χριστιανικής εποχής.


«ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΟΥΝ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΑ!!!» (Εικόνες)

aeropsekasmoiΣτείλτε το σε όλους του «ψεκασμένους» από τηλεοράσεως να δούνε τις εξατμίσεις…!!! Αλήθεια αυτά με ποιανών τους φόρους χρηματοδοτούνται??  ...

Good Bye Λένιν. Στη θέση του, ο Darth Vader(Βίντεο-Φωτο)

Το άγαλμα του Λένιν στην Οδησσό, δεν υπάρχει πια. Μετά την αποκαθήλωση, την θέση του παίρνει ο Darth Vader.

Στην Οδησσό της Ουκρανίας, "η δύναμη ξύπνησε" για τα καλά. Το άγαλμα του Λένιν έδωσε τη θέση του στον Σκοτεινό Άρχοντα των Σιθ, τον Darth Vader.
Κάπως έτσι, και δια μέσω του συμβολισμού, ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν πέρασε στην Σκοτεινή Πλευρά της Δύναμης. Όλα αυτά υπό το δημιουργικό πρίσμα ντόπιου καλλιτέχνη που κατασκεύασε το νέο άγαλμα που κοσμεί την πόλη, το οποίο παρέχει και... δωρεάν wi-fi. Ναι, σωστά διαβάσατε.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ… «ΠΑΡΑΚΟΙΜΩΜΕΝΩΝ»(ΒΙΝΤΕΟ)

Της Σουλτάνας Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis


Συχνά θα παρατηρήσουμε στους καταγάλανους ουρανούς της πατρίδας μας, ένα όργιο από αγνώστου προέλευσης αεροπλάνα να διασχίζουν τους αιθέρες αφήνοντας μια χαρακτηριστική λουρίδα καπνού, πολλές λουρίδες άσπρου καπνού, οι οποίες σε λίγο κυριολεκτικά θα γεμίσουν τον ορίζοντα. Αλλά τι στην πραγματικότητα συμβαίνει ;

Διάφορα τεστ έχουν δείξει ότι φτάνουν μόνο 5 mg/l σκόνη αλουμινίου για να φέρουν δυσλειτουργία στα πνευμόνια. Σχεδόν κανένας δεν ξέρει τι σοβαρές ζημιές προκαλούν καθημερινώς σε όλους εμάς αυτά που αναπνέουμε. Άραγε έχουμε συνειδητοποιήσει τι αναπνέουμε από αυτούς τους εγκληματικούς ψεκασμούς ;

Η ιστορία της έπαυλης της Κηφισιάς που χτίστηκε πάνω σε ένα νεκροταφείο και έγινε φρουραρχείο των SS

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
Από το newsbeast
 
Η πολυτάραχη διαδρομή της βίλας Καζούλλη μέσα στο πέρασμα του χρόνου - Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αν οδηγείτε στη λεωφόρο Κηφισίας και φτάσετε στο ύψος του Ζηρίνειου δημοτικού σταδίου, ρίξτε λίγο ταχύτητα ή ακόμα καλύτερα, αν έχετε χρόνο αφήστε κάπου το αυτοκίνητο και σταθείτε μπροστά στο εκπληκτικό κτίριο με τον επιβλητικό τρούλο που είναι «κρυμμένο» πίσω από πυκνή βλάστηση.

Fitch: Αναβάθμιση δύο βαθμίδων για Κύπρο - Αναμένει ανάπτυξη 1,5% το 2015 -Χαιρετίζει η Κυβέρνηση

Λευκωσία: Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα κατά δύο βαθμίδες, στο Β+, από Β-, προχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings. Παράλληλα, ο οίκος έθεσε τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε θετικό ορίζοντα, κάτι που σημαίνει μια ενδεχόμενη νέα αναβάθμιση στο μέλλον.

Ο Fitch αναβάθμισε επίσης στο Β+, από Β- τα μη καλυμμένα κρατικά ομόλογα (senior unsecured bonds) σε εγχώριο και ξένο νόμισμα, καθώς και στο ΒΒ+, από ΒΒ- την υψηλότερη αξιολόγηση (Country Ceiling) που μπορεί να πάρει η Κύπρος, ενώ επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο νόμισμα στο Β.

Αλλαγή ώρας: Μια ώρα πίσω γυρίζουν τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής 25/10

Έφτασε η ώρα της... αλλαγής! Η χειμερινή ώρα μπαίνει στη ζωή μας από τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρίζουν μια ώρα πίσω.

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας στις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25/10, ώστε να δείχνουν 3:00, για να υποδεχθούμε τη χειμερινή ώρα, όπως γίνεται κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.
Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:

Τραγικό φινάλε: Στη Φρεαττύδα βρέθηκε το πτώμα της αγνοούμενης 43χρονης

Δύο είναι τελικά τα θύματα της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη Πέμπτη την Αττική καθώς βρέθηκε σήμερα Σάββατο (24/10) το πτώμα της γυναίκας που αγνοείτο όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά το Καματερό.
Το πτώμα της άτυχης 43χρονης βρήκαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της Φρεαττύδας, στην παραλία Παρασκευά και ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Περιφερειακό Νοσοκομείο Πειραιά όπου μετέβει ο σύζυγος της 43χρονης ο οποίος και αναγνώρισε τη σορό.

Φίλης: Όταν κάποιος δίνει 7000 το χρόνο για σχολεία, στριμώχνεται για άλλα 500;"Ο ΦΠΑ στην Παιδεία είναι μέτρο με κοινωνικό πρόσημο"!

Θεωρεί ότι θίγει μόνο τους προνομιούχους - Δεν θα επαναλάμβανε τις "πενταροδεκάρες" αν ήξερε το θόρυβο που έγινε στα ΜΜΕ -  Απο τους υπολογισμούς προκύπτει ότι ο ΦΠΑ στα 7.000 ευρώ δεν είναι 500 αλλά 910 ευρώ, αν εφαρμοστεί τελικά ο συντελεστής 13% - Για τα κενά στα δημόσια σχολεία είπε θα γίνουν προσλήψεις
Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αλλά και τα κενά στα δημόσια σχολεία αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε πρωινές δηλώσεις του.

Βόμβα Κουαρτέτου: 'Η 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική Παιδεία ή τίποτα!

Δεν δέχονται το 6% και 13% στην εκπαίδευση - Αιφνιδιάστηκε η κυβέρνηση - «Εγώ δεν ξέρω για την άποψη των δανειστών», είπε ο κ. Φίλης το πρωί - Μεγαλώνει αντί να κλείνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα
Μόνο στο ό,τι διαφωνούν για τα κόκκινα δάνεια και τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα απλά ... δεν συμφώνησαν.

Ουσιαστικά, χωρίς να καταγραφεί ακόμα καμία ρήξη, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί οι δανειστές δεν πείθονται σε όσα λέει πως έκανε ή θα κάνει, ενώ αμφισβητούν αν τα μέτρα που αυτή λαμβάνει αποδίδουν.

Έβαλαν βόμβα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Χθες Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και πρώτες πρωινές ώρες, συγκεκριμένα στις 05.50, εκκωφαντικός θόρυβος ξύπνησε τους κατοίκους της κοινότητας του Μυστρά Λακωνίας.

Έντρομοι, μετά από λίγα λεπτά, οι κάτοικοι συνειδητοποίησαν ότι δεν επρόκειτο για έκρηξη της ΔΕΗ όπως αρχικά θεώρησαν αλλά για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αριστερό χέρι του μπρούτζινου αγάλματος του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται στην Πλατεία του Μυστρά.