Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1914-2014(Βίντεο)


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 πάνω από 2000 Ιερολοχίτες, έχοντας επί κεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Ζωγράφο και τα μέλη της Κυβερνήσεως, τον Δρυϊνουπόλεως Βασίλειο, τον Κορυτσάς Γερμανό, τον Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα, τον Αλέξανδρο Καραπάνο, τον Ιωάννη Παρμενίδη και τον Δημήτριο Δούλη, κήρυξαν επίσημα την αυτονομία ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου.
Ακολούθησε ο ένοπλος αγώνας των Βορειοηπειρωτών απέναντι στον Αλβανικό Στρατό κατοχής, απέναντι στα μεγάλα ξένα συμφέροντα και απέναντι στην αδιάφορη στάση της... επίσημης Ελλάδας. Και τα κατάφεραν με αίμα και θυσίες με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής να παρέμβουν και να οδηγηθούμε στην ανακωχή της 24ης Απριλίου και την υπογραφή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την στις 17 Μαίου που προβλέπει την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Πρωτόκολλο που προέβλεπε τα παρακάτω:

Νέα καινοτομία της Κύπρου: ο τρίτος γύρος αδειοδότησης

Του Ν. Λυγερού

Η υπουργική απόφαση βγήκε επίσημα κι αποτελεί νέα καινοτομία για την Κύπρο που προχωρά με ταχύτητες θεαματικές στο θέμα της ΑΟΖ, ειδικά αν την συγκρίνουμε με την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Ο τρίτος γύρος αδειοδότησης είναι μία αλλαγή φάσης για την Κύπρο και αυτό γίνεται την ώρα που συζητάμε για προβλήματα που δεν αξιοποιούν τα δεδομένα της ΑΟΖ. Έχουμε και πάλι μια απόδειξη ότι η δυναμική της ΑΟΖ λειτουργεί καταλυτικά και δεν σταματά πάνω σε ανούσια εμπόδια, γιατί ακολουθεί τα βήματα της υψηλής στρατηγικής της Κύπρου κι όχι τοπικά και κομματικά συμφέροντα.

Η συνείδηση της Νότιας Κορέας

Του Ν. Λυγερού

Η συνείδηση της Νότιας Κορέας προκαλεί αλλαγές. Όχι μόνο σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά και σε διακρατικό. Διότι οι προσπάθειες επαναπροσέγγισης και ειρήνης γίνονται μόνο όταν υπάρχει θέληση από τις δύο πλευρές. Όμως η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε με απαράδεκτο τρόπο τα οικονομικά οφέλη του κοινού εργοστασίου για πυρηνικούς σκοπούς. Τώρα φάνηκε ότι όσοι έκλειναν τα μάτια σε αυτές τις παράξενες κινήσεις για να διασφαλίσουν μία τεχνητή ειρήνη που δεν ήταν ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη, έκαναν λάθος.

Βιοεκτυπωτής τυπώνει «ζωντανά» αυτιά, οστά, χόνδρο και μυς Το επίτευγμα ανοίγει νέους δρόμους στην αναγεννητική ιατρική

Ερευνητές στις ΗΠΑ κατασκεύασαν ένα βελτιωμένο τρισδιάστατο εκτυπωτή ζωντανών ιστών, που προορίζονται για μεταμόσχευση και αντικατάσταση αντίστοιχων κατεστραμμένων οργάνων σε ασθενείς και τραυματίες. Το επίτευγμα ανοίγει νέους δρόμους στην αναγεννητική ιατρική.

Οι επιστήμονες εκτύπωσαν βιοπροσθετικούς ιστούς οστών, χόνδρου, μυών και αυτιών. Όταν οι εκτυπωμένοι ιστοί μεταμοσχεύθηκαν σε πειραματόζωα (ποντίκια και αρουραίους), ωρίμασαν σταδιακά σε πλήρως λειτουργικούς ιστούς και ανέπτυξαν σύστημα αιμοφόρων αγγείων και νεύρων.

Έλληνας ερευνητής ανίχνευσε την ατμόσφαιρα του «διαμαντένιου πλανήτη» Κατάφερε να αναλύσει τα αέρια του εξωπλανήτη «55 Cancri e»

Ερευνητές στη Βρετανία και στο Βέλγιο, με επικεφαλής έναν έλληνα διδακτορικό φοιτητή-ερευνητή αστροφυσικής, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη επιτυχή ανάλυση και ανίχνευση αερίων στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης, ενός κοντινού εξωπλανήτη παρόμοιου, αλλά 8 φορές μεγαλύτερου σε μάζα από τη Γη.
Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», αφορά τον εξωτικό πλανήτη «55 Cancri e», γνωστό και ως «Γιάνσεν», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός από τη Γη και περιφέρεται γύρω από το άστρο 55 Cancri, γνωστό και ως «Κοπέρνικος». Ο εξωπλανήτης έχει έτος διάρκειας μόνο 18 ωρών (κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, γι' αυτό μια πλήρης περιφορά του είναι σύντομη) και η θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνει τους 2.000 βαθμούς Κελσίου.

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας - Όπως το συνέταξε η Κάτι Πίρι

Βρυξέλλες: Λύπη για την άρνηση της Τουρκίας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για πλήρη και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου της συμφωνίας σύνδεσης ΕΚ-Τουρκίας έναντι όλων των κρατών μελών, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει σημαντική ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία, εκφράζει η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κάτι Πίρι, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της έκθεσής της για τη πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.

Επίσης, επιδοκιμάζει τη σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις συνομιλίες επανένωσης της Κύπρου, υπό την αιγίδα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ.

Ρωσία: Η Άγκυρα εφοδιάζει την ISIS μέσω της πόλης Αζάζ - Αρνείται ότι έπληξε το νοσοκομείο στο Ιντλίμπ

Μόσχα: Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν θα επιτρέψει να πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων η Αζάζ επειδή η συριακή πόλη βρίσκεται σε μια οδό την οποία χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να ανεφοδιάζει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Ρωσία για ένα «προφανές έγκλημα πολέμου» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και προειδοποίησε την κουρδική πολιτοφυλακή YPG ότι θα αντιμετωπίσει «τη σκληρότερη αντίδραση», αν προσπαθήσει να καταλάβει την πόλη Αζάζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Σοκ στο Πέραμα: 57χρονη σκοτώθηκε από έκρηξη χύτρας ταχύτητας

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τρίτης (16/02) μια 57χρονη γυναίκα στο Πέραμα, την ώρα που μαγείρευε - Σοκαρισμένοι οι γείτονές της 
Με τον πιο τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή της μια 57χρονη, μητέρα τριών παιδιών, η οποία σκοτώθηκε την ώρα που ετοίμαζε φαγητό.
AdTech Ad
Γύρω στις 09:00 το πρωί της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της παρασκευής και ενώ είχε βάλει στο μάτι της κουζίνας την χύτρα ταχύτητας μαζί με το φαγητό, το μαγειρικό σκεύος εξερράγη. Μεταλλικά θραύσματα χτύπησαν την άτυχη νοικοκυρά, στο κεφάλι και το στήθος, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να βρει φρικτό θάνατο.

«Xούντα Φίλη»: Δεν θα επιτρέψουμε μαθητές να κάνουν πορείες κατά των hospot

Στην απριλιανού χαρακτήρα γραμμή «πνεύμα και ηθική» ο υπουργός Παιδείας θέλει να κάνει κι αυτός τη δική του... μεταρρύθμιση στην Παιδεία και προαναγγέλλει ενίσχυση του «ανθρωπιστικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης» - Έβαλαν βραχιολάκια με τον αριθμό τους στους πρώτους 70 πρόσφυγες στη Χίο
Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία του hot spot στη Χίο με την άφιξη των πρώτων 70 προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Κατά την είσοδο των προσφύγων στο hot spot, στελέχη του οργανισμού NRC τους παρέδωσαν βραχιολάκια με τον αριθμό τους ενώ τους προσφέρθηκε εμφιαλωμένο νερό. Στη συνέχεια κλήθηκαν να συμπληρώσουν δελτίο με τα στοιχεία τους ενώ στελέχη της Frontex προχώρησαν στην καταγραφή και στην ταυτοποίησή τους.

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα βάλει «τάξη» σε ραδιόφωνο και ενημέρωση μέσω διαδικτύου

Χρειάζεται ρύθμιση της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί - Μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες το σχέδιο που θα ρυθμίζει την λειτουργία των ιστοσελίδων και των ΜΜΕ στο διαδίκτυο
Μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχέδιό της για να βάλει τάξη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπως επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.