Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Χανιά: Επεισόδια από κουκουλοφόρους σε παρουσίαση βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ

Επεισόδια προκάλεσε απόψε στα Χανιά ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Ο Χρυσόστομος», του βιβλίου του επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, «Ποια Τουρκία, Ποιοι Τούρκοι».

Η ομάδα εισέβαλε στην αίθουσα, όπου άδειασε πυροσβεστήρες, φώναξε διάφορα συνθήματα και προκάλεσε σημαντικές φθορές, ενώ φεύγοντας προκάλεσε ζημιές και στο αυτοκίνητο του ταξίαρχου της 5ης Μεραρχίας Κρητών.

Μη κατοχυρωμένα τα αρχικά κέρδη της Wall Street

Dow13.471,2280,71 0,60%  



  Nasdaq3.105,8114,00 0,45%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Χάνει μέρος της αρχικής δυναμικής της η Wall Street, καθώς η πτώση των μετοχών πρώτων υλών και τεχνολογίας επιχειρούν να αντισταθμίσουν την ισχύ των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Μικτά πρόσημα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες, με τη στήριξη των ενθαρρυντικών στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο και μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, που ωστόσο ήταν συνεπή με μια συνεχώς βελτιούμενη αμερικανική αγορά εργασίας.

Οι συνεδριάσεις νομισματικής πολιτικής των ΕΚΤ και BoE που ολοκληρώθηκαν σήμερα δεν έφεραν αλλαγές στην ασκούμενη ευρωπαϊκή πολιτική.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 19,00 μονάδες (0,14%) και βρίσκεται στις 13.409,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 1,50 μονάδων (-0,05%) φτάνοντας τις 3.104,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 3,20 μονάδων (0,22%) και βρίσκεται στις 1.464,20 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Bank of America Corp καθώς διαπραγματεύεται στα 11,6699 δολάρια με άνοδο 0,2399 δολλάρια ή σε ποσοστό 2,10%. Ακολουθούν η Intel με κέρδη 0,89% στα $21,64 και η Merck στα $42,95 με άνοδο 0,85%.

Κράτος-Ενέχυρο: Φέρνουν νόμο-όνειδος με το οποίο υποθηκεύεται το κράτος στους δανειστές!

Ενα νόμο-όνειδος που καθιστά την Ελλάδα κράτος-ενέχυρο πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα η κυβέρνηση στην Βουλή. Με το νόμο αυτό κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου ττον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπλήρωση των δανείων που έδωσαν οι ξένοι για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους δάνεια! 
Aλλά μέχρι στιγμής δεν είναι ενεργοποιηθεί με την ψήφιση σχετικού νόμου, αφού πρόκειται για έναν ντροπιαστικό νόμο για όποιον αισθάνεται Έλληνας και σίγουρα θα ξεσηκώσει σντιδράσεις.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ SENKAKUS Εμπλοκές F-15J με J-11 Μαχητικά της Κίνας στη ζώνη αεράμυνας της Ιαπωνίας

Εμπλοκές με ιαπωνικά και κινεζικά μαχητικά πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkakus σήμερα με το θερμόμετρο στην περιοχή να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Το γεγονός χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς στις προηγούμενες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις παραβίασης του ιαπωνικού εναέριου χώρου υπήρχε πλήρης περιγραφή των γεγονότων, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα με το σταγονόμετρο.

Συνεχίζεται η τουρκική απόβαση στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η τουρκική απόβαση στην Ελλάδα
Την ελληνική οικονομική κρίση φαίνεται πως εκμεταλλεύονται οι Τούρκοι και έχουν βάλει στο στόχαστρο όλα τα λιμάνια και τις μαρίνες της χώρας μας. 
Ο τουρκικός όμιλος Doguş με την θυγατρική εταιρεία D-Marin εξαγόρασε το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας MedMarinas, του ομίλου Κυριακούλης. Mε αυτό τον τρόπο οι μαρίνες των Γουβιών, της Κέρκυρας και της Λευκάδας περνούν σε τούρκικα χέρια, ενώ διαθέτει ποσοστό και στη μαρίνα της Ζέας.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως συνεχίζει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, επιτρέποντας για ακόμη μια φορά σε ξένες δυνάμεις να εισβάλλουν ανενόχλητες στη χώρας μας και μάλιστα μέσω ενός πολύ σημαντικού ελληνικού τομέα.

Αναρχικός δηλώνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αναρχικό χώρο δήλωσε ότι αυτοπροσδιορίζεται ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

«Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης» είπε ο Β. Διαμαντόπουλος, ενώ σχετικά με τα όσα έγιναν το 2008, στην περίοδο εκτεταμένων επεισοδίων με εμπρησμούς, είπε ότι δεν «βλέπει» κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει.

«Είχαμε μια εξέγερση το 2008» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοκ από την τριπλή εκτέλεση στελεχών του PKK στο Παρίσι

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται με αφορμή την τριπλή δολοφονία των μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο Παρίσι. Προειδοποίηση ή διαβολική συγκυρία; Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του PKK ή ηχηρό μήνυμα της ΜΙΤ; 

Η Φιντάν Ντογάν, η Σακινέ Τζανσίζ και η Λειλά Σοιλεμέζ βρέθηκαν νεκρές με μια σφαίρα στο κεφάλι η καθεμία στο Κουρδικό Ινστιτούτο του Παρισιού, στην οδό Λαφαγέτ, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ.

Την άλλη Πέμπτη αποφασίζεται η παραπομπή Παπακωνσταντίνου

Απόφαση για το πότε θα γίνει η συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ», όχι όμως και για τον τρόπο που θα γίνει, έλαβε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
 
Η κρίσιμη συνεδρίαση κατά την οποία αναμένονται σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις με αυτή του ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης να προεξέχουν, θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Η πεπονόφλουδα του κυρίου Πεπόνη

Του Κώστα Βαξεβάνη από το koutipandoras
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, δυστυχώς πάτησε την πεπονόφλουδα. Πιστεύω, (θέλω να πιστεύω για να είμαι ειλικρινής) από άγνοια των ηλεκτρονικών μέσων. Μερικές ώρες πριν δημοσιευτεί η αποκάλυψη του HOT DOC για το τι επεξεργασία έγινε στο στικάκι με τη Λίστα, ανακοίνωσε πως η ημερομηνία αλλοίωσης ήταν η 8η Ιουλίου του 2011. Ως αποδεικτικό αυτής της άποψης, ο κύριος Εισαγγελέας δεν έχει προσκομίσει κάποια πραγματογνωμοσύνη, αλλά μια εκτύπωση των στοιχείων των αρχείων Excel, από τα οποία φαίνεται πως ένα στικάκι έχει αντιγραφεί από άλλο στικάκι στις 2:02 το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011. Αυτό και τίποτα άλλο. Ούτε αλλοίωση, ούτε ιστορικό επεξεργασίας. Ένα απλό copy δηλαδή.

DE FACTO ANAΓΝΩΡΙΣΗ ΑΟΖ Επιχειρησιακή ενοποίηση των ΑΟΖ ετοιμάζουν Ελλάδα-Ισραήλ-Κύπρος απέναντι στην Τουρκία

Με ενοποίηση των FIR και συνακόλουθα και των ΑΟΖ (αυτών που έχουν ανακηρυχθεί από Ισραήλ και Κύπρο και αυτής που σκοπεύει να ανακηρύξει η Ελλάδα) σε ότι αφορά την εναέρια επιτήρηση και προστασία των ΑΟΖ, απαντούν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «defencenet.gr» έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και το επόμενο διάστημα αναμένονται και σχετικές ενέργειες στην κατεύθυνση αυτή, καθώς φαίνεται πώς οι εξελίξεις στην υπόθεση ανακήρυξης της ΑΟΖ τρέχουν…

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013



 Από  την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 802/1978, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2013 θα αρχίσουν την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου.
Είναι αυτονόητο ότι η τήρηση των κανόνων και η διαφύλαξη των θεσμών, ιδίως σε τέτοιες δύσκολες περιόδους, αποτελούν εργαλεία καταπολέμησης της κρίσης και τυχόν παραβίασή τους μπορεί να επιφέρει ακόμη πιο επώδυνες συνέπειες.

Καλή αρχή!

ριφιφήδες ψΤου Νίκου Καραβαζάκη

.Η πρόταση των ΑΝΕΛΛ για παραπομπή και των ΓΑΠ και Παπαδήμου σε προανακριτική με αφορμή την απόκρυψη της λίστας HSBC-Lagarde, έγινε δεκτή και από την Χρυσή Αυγή και από τον ανεξάρτητο κ. Νικολόπουλο. Έτσι θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 15/1 για να συγκεντρώσει ή όχι 151 ψήφους και να παραπεμφθούν όλοι ή κάποιοι από τους Παπακων/νου, Βενιζέλο, Παπαδήμο, ΓΑΠ σε εξέταση από την Βουλή.
Η πολιτική ουσία της σύμπραξης αυτής είναι:
  1. Θέτει στο επίκεντρο μιάς πρώτης πιθανής καταδίκης-σφίγγει τον κλοιό- τους βασικούς αυτουργούς της μνημονιακής κατοχικής εξαχρείωσης της χώρας μας.

Κατάληψη στο γραφείο του Λ. Αυγενάκη(Βίντεο)

Σε κατάληψη του πολιτικού γραφείου του βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο, προχώρησαν άγνωστοι σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, πρόκειται για ομάδα αντιεξουσιαστών που εισέβαλαν στο γραφείο του, το οποίο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης και το κατέλαβαν.  Μάλιστα, άπλωσαν πανό με συνθήματα στο μπαλκόνι του γραφείου.

Πωλούν τους οικογενειακούς τάφους για λίγο φαγητό

«Τα παράπονά σας στον δήμαρχο», λέει μία παλιά λαϊκή ρήση που ακολουθούν πιστά εδώ και χρόνια δεκάδες πολίτες σε διάφορους δήμους της χώρας. Μόνο που ενώ μέχρι πρόσφατα οι πολίτες συνέρρεαν στα γραφεία των δημάρχων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για λακκούβες στους δρόμους, καμένες λάμπες και πρόστιμα, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που μην μπορώντας να λύσουν βασικά προβλήματα επιβίωσης, προστρέχουν στον δήμαρχο για οικονομική βοήθεια. Μάλιστα, με αντάλλαγμα λίγων ευρώ παραχωρούν στους δήμους ακόμη και τους οικογενειακούς τους τάφους!

Το «τυχαίο γεγονός» που καίει το Μαξίμου

Δίπλα στη μέχρι σήμερα αγωνία του κ. Σαμαρά να αποφευχθεί το «τυχαίο γεγονός» που θα έθετε σε κίνδυνο την ψήφιση όλων των προαπαιτούμενων και άρα την εκταμίευση της επόμενης δόσης, προστίθεται πλέον το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» στο μέτωπο της λίστας Λαγκάρντ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης μη γνωρίζοντας τι μπορεί να… ξημερώσει σε αυτήν την υπόθεση αφού ώρα με την ώρα τα δεδομένα ανατρέπονται από εξελίξεις που ουδείς στο κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να προδικάσει που θα καταλήξουν.

Το DNA του 29χρονου βρέθηκε σε όπλα θαμμένα στην Πολυτεχνειούπολη

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της σύλληψης του 29χρονου για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η αποκάλυψη ότι DNA του φοιτητή ανιχνεύτηκε σε οπλισμό ο οποίος είχε εντοπιστεί θαμμένος στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στις 18 Νοεμβρίου του 2011, δίνουν άλλη τροπή στην υπόθεση.

Tα όπλα αυτά (ένα ούζι, δύο περίστροφα ένα πιστόλι και 284 σφαίρες) βρέθηκαν μετά από υπόδειξη πολίτη και μέχρι χθες δεν είχαν συνδεθεί με κανένα πρόσωπο.

Φορολόγηση βουλευτών «από το πρώτο ευρώ» ζητά η Χρυσή Αυγή(Βίντεο)

Τροπολογία-προσθήκη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία προτείνει τη φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης από το πρώτο ευρώ, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή είναι «απαράδεκτο να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης οι βουλευτές, την ώρα που ο λαός τσακίζεται φορολογικά».

Το κόμμα υποστηρίζει επίσης ότι «τίθεται και ζήτημα αντισυνταγματικότητας, καθώς σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Συντάγματος "Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου».

Προγράμματα για 62.000 άνεργους νέους μέσα στο 2013

Tα εφιαλτικά ποσοστά της ανεργίας των νέων που έχουν εκτοξευθεί στο 56,6%  στις ηλικίες από 15 έως 24 ετών σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (Oκτώβριος 2012) θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μ΄ ένα ακόμα εθνικό σχέδιο δράσης από το οποίο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 350.000 νέοι άνεργοι  από παλιά και νέα προγράμματα μέσα στο 2013.

Το ύψος του  προυπολογισμού για τα 20 προγράμματα που παρουσίασαν νωρίτερα  οι υπουργοί Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και Παιδείας κ. Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ και τα κονδύλια θα αντληθούν τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), όσο και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Δραματική αύξηση της ανεργίας – Στο 26,8% τον Οκτώβριο!

Δραματική αύξηση της ανεργίας – Στο 26,8% τον Οκτώβριο!
 Στους νέους έως 24 ετών φθάνει το 56,6% ενώ στις ηλικίες 25 με 34 το 34,1%. Δραματική αύξηση παρουσιάζει η ανεργία στην Ελλάδα σε σχέση με το 2011, καθώς αυξήθηκε κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία τον Οκτώβριο του 2012 εκτοξεύτηκε στο 26,8% από 26,2% που ήταν το Σεπτέμβριο και 19,8% που ήταν τον Οκτώβριο του 2011.
Οι άνεργοι στην Ελλάδα φθάνουν το 1.340.000 αυξημένοι κατά 36.000 μέσα σε ένα μήνα και κατά 368.000 μέσα σ’ ένα χρόνο.
Τραγικά είναι τα ποσοστά της ανεργία στους νέους έως 24 ετών αγγίζοντας το 56,6% ενώ στις ηλικίες 25 με 34 το 34,1%.

Παραδίδεται η εθνική κυριαρχία στους δανειστές

Παραδίδεται η εθνική κυριαρχία στους δανειστές
Αλλάζουν με «κατεπείγοντα» νόμο οι όροι του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.
Στα χέρια των δανειστών παραδίδει η ελληνική κυβέρνηση την εθνική μας κυριαρχία, με όχημα τους όρους του Μνημονίου.
Ο νόμος που φέρνει για ψήφιση την Δευτέρα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, αλλάζει τους όρους του Μνημονίου για να μην εξαιρείται κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την συντηρητική ή αναγκαστική κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών, σε περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις πληρωμές των δανείων που λαμβάνει.
Οι πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει υπογράψει ήδη η κυβέρνηση, αποτελούσαν προαπαιτούμενο για τις δόσεις που θα πάρει η χώρα μας έως το Μάρτιο .

Αηδόνης: «Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου εκτέλεσαν ηθικά το ΠΑΣΟΚ»

Αηδόνης: «Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου εκτέλεσαν ηθικά το ΠΑΣΟΚ»
«Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου εκτέλεσαν ηθικά το ΠΑΣΟΚ»
-  Κοντά στη ΡΙΚΣΣΥ του Α. Λοβέρδου ο βουλευτής Δράμας.
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Χρήστος Αηδόνης δηλώνει την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Αηδόνης έχει εκφράσει αρκετές φορές τη διαφοροποίησή του στην πολιτική Βενιζέλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής κατευθύνεται προς τη ΡΙΚΣΣΥ του Α. Λοβέρδου.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη , ο βουλευτής Δράμας δηλώνει ότι δεν δέχεται να λειτουργούν το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση ως ασπίδα προστασίας για την μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν την λίστα Λαγκάρντ και συμπληρώνει ότι του προκαλεί θλίψη και απογοήτευση «η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ».

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να «βγάλουν λάδι» τον Βενιζέλο

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να «βγάλουν λάδι» τον Βενιζέλο
Πανικός στο σύστημα της τρικομματικής κυβέρνησης
– Διαρρέουν συνεχώς δήθεν στοιχεία για... στικάκια και ημερομηνίες για να μπερδέψουν τον κόσμο και να τα αναγάγουν σε επιχειρήματα στην Προανακριτική στη Βουλή Αναβρασμός επικρατεί στο σύστημα της τρικομματικής κυβέρνησης εδώ και αρκετά 24ωρα.
Συγκεκριμένα από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει πρόταση για Προανακριτική που θα περιλαμβάνει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα η ψυχραιμία αποτελεί πια άγνωστη λέξη για την τρικομματική κυβέρνηση.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 ετών οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Αθήνα: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων βρίσκονται οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, για τον μήνα Ιανουάριο, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για ένα δίκλινο δωμάτιο να διαμορφώνεται στα 72 ευρώ, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης trivago.

Ο ακριβότερος μήνας των τελευταίων ετών ήταν ο Αύγουστος του 2009, με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 132 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδοχειακές τιμές σχεδόν σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, καθώς κινούνται πτωτικά, με το μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης να αγγίζει το 8% στη Ρουμανία και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο να διαμορφώνεται στα 61 ευρώ, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 η μέση τιμή κυμαινόταν στα 66 ευρώ.

Πτώση σημειώνει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτώση παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, εν μέσω των πιέσεων που δέχονται οι τραπεζικές μετοχές. Στις 13:05, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 118,56 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 1,43%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε στις 45,78 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 1,31%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €120.196.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζει το σύνολο των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών.

Επιλεκτικές κινήσεις και ήπιες διακυμάνσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε μοτίβο αντίστοιχο του χθεσινού οι συναλλαγές της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Πιέσεις στις τράπεζες, εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη και επιλεκτικές κινήσεις εκ μέρους των επενδυτών, κατά κύριο λόγο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, συνθέτουν την εικόνα στο ταμπλό.

Από τη σύνθεση του FTSE25 ξεχωρίζουν σε θετικό έδαφος τα κέρδη 3,03% και 2,00% για τις μετοχές των Eurobank Properties και ΟΠΑΠ αντίστοιχα, ενώ ανοδικά ακολουθούν και οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Frigoglasς, ΔΕΗ και Τιτάν.