Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ SENKAKUS Εμπλοκές F-15J με J-11 Μαχητικά της Κίνας στη ζώνη αεράμυνας της Ιαπωνίας

Εμπλοκές με ιαπωνικά και κινεζικά μαχητικά πάνω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Senkakus σήμερα με το θερμόμετρο στην περιοχή να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Το γεγονός χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς στις προηγούμενες δύο αντίστοιχες περιπτώσεις παραβίασης του ιαπωνικού εναέριου χώρου υπήρχε πλήρης περιγραφή των γεγονότων, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα με το σταγονόμετρο.

Απο τις πρώτες μέχρι τώρα πληροφορίες ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη F-15J απογειώθηκαν από βάση της ιαπωνικής Αεροπορίας και πραγματοποίησαν αερομαχία με αντίστοιχα κινεζικά κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά Senkakus αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
Τα κινεζικά αεροσκάφη – να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για περισσότερα του ενός- εντοπίστηκαν από τα ιαπωνικά ραντάρ στην Οικινάουα  σε περιοχή βόρεια από τα Senkakus , γνωστά και ως Diaoyus ανέφερε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο  Fuji, επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Τα κινεζικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον  εναέριο χώρο πάνω από τα νησιά, πέταξαν όμως μέσα  στην λεγόμενη «ζώνη αεράμυνας της Ιαπωνίας» ανέφερε το ιαπωνικό δίκτυο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για κινεζικά μαχητικά Shenyang J-11. Αν κάτι τέτοιο ευσταθεί τότε πρόκειται για σημαντική κλιμάκωση εκ μέρους της Κίνας της διένεξης που έχει με την Ιαπωνία για τα διαφιλονικούμενα νησιά καθώς στις προηγούμενες περιπτώσεις η Κίνα είχε στείλει αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και μόνο.
Τα κινεζικά αεροσκάφη απεχώρησαν όταν τα ιαπωνικά   F-15J τα αναχαίτισαν και επέστρεψαν στις βάσεις του  προσθέτοντας όμως ότι οι κινεζικές πτήσεις συνεχίστηκαν μέχρι περίπου 17:00 μ.μ. (0800 GMT).
Να σημειωθεί ότι ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα.
Τα κινεζικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συχνά πτήσεις πάνω από τα Senkakus από την στιγμή που η  Ιαπωνία εθνικοποίησε τον Σεπτέμβριο.
Την Τετάρτη η ιαπωνική εφημερίδα Sankei Shimbun ανέφερε ότι ο αριθμός των κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των νήσων έχει  αυξηθεί από την  στιγμή που η Ιαπωνία εθνικοποίησε τα νησιά.
Σύμφωνα με την   Αεροπορία της Ιαπωνίας υπάρχουν πάντα ιαπωνικά μαχητικά σε ετοιμότητα  για την παρακολούθηση κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την περιοχή των νήσων πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου