Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

''Οι 'Ελληνες πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του''

 «...Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.
Οι 'Ελληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του.
Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος...


Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής, αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο. 

Η Ναυμαχία του Γέροντα

Μία από τις σημαντικότερες ναυτικές επιχειρήσεις της Επανάστασης του ’21, που τελείωσε νικηφόρα για τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη στις 29 Αυγούστου 1824 στ' ανοιχτά του ακρωτηρίου Ποσείδιο ή Γέροντας της Μικράς Ασίας (νυν Didim Τουρκίας), απέναντι από τα νησιά Λειψοί και Λέρος της Δωδεκανήσου. Αντιμέτωποι τέθηκαν ο ελληνικός στόλος υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, που αριθμούσε γύρω στα 70 πλοία και ο υπέρτερος (τεχνολογικά και ποσοτικά) τουρκοαιγυπτιακός στόλος υπό τους πασάδες Χοσρέφ και Ιμπραήμ, με πάνω από 250 πλοία.

«Βόμβα» για την Τουρκία: Πληρώνει 179 δισ. σε 11 μήνες ή χρεοκοπεί - ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ JP MORGAN

Φωτογραφία: Eurokinissi

 
Εκτίμηση-σοκ για την οικονομία της Τουρκίας από την JP Morgan!

«Η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει εξωτερικό δημόσιο χρέος ύψους 179 δισ. δολαρίων, μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας», εκτιμά η JP Morgan, επισημαίνοντας τον κίνδυνο δραστικής συρρίκνωσης της πληττόμενης από την κρίση τουρκικής οικονομίας.

Σκοπιανό – Το «παραξήλωσε» ο Ντιμιτρόφ: «Είμαι Μακεδόνας και η γλώσσα μου είναι μακεδονική»

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ – ΤΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
Σκοπιανό | Νίκολα Ντιμιτρόφ: Τι κι αν ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, κλήθηκε να μιλήσει στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για το δημοψήφισμα στη χώρα του, φαίνεται πως αποφάσισε να προκαλέσει για ακόμη μία φορά με τη στάση του.

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία σε ημέρα πένθους για τον επισμηναγό - Μία εικονική αερομαχία και 38 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε μια ακόμη δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων, οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους πάνω από το Αιγαίο.
Ειδικότερα, την Τετάρτη σημειώθηκε μία εμπλοκή και 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τρεις σχηματισμούς τουρκικών μαχητικών (δύο F-16, τρία F-16 και δύο F-4) στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου πέταξαν και δύο μεμονωμένα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235.