Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα

Το ακόλουθο ζήτημα έχει εξεταστεί επανειλημμένα, είναι, ωστόσο, χρήσιμο να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια βασικά σημεία:
1) Μαγνήσιο:
Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο:
Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.

Κύπρος:Στους δρόμους για το χαλλούμι (Εικόνες & Βίντεο)

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας διοργάνωσαν το πρωί οι αγροτικές οργανώσεις και οι αιγοπροβατοτρόφοι διαισθανόμενοι τον κίνδυνο να χαθεί η παραδοσιακή υπηκοότητα του χαλλουμιού που για αιώνες την κατέχουμε ως Κύπρος. 

Αυτό λέχθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, την οποία κάλεσαν οι αγροτικές Οργανώσεις ΠΕΚ – ΕΚΑ – Παναγροτικός – Νέα Αγροτική Κίνηση – Ευρωαγροτικός και Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων, που ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο θα επιδοθεί υπόμνημα από 10μελή αντιπροσωπεία.

Ερντογάν: Το μόνο που νοιάζει την ΕΕ είναι να εμποδίσει την Τουρκία

«Καμία χώρα της Ε.Ε. δεν μας στήριξε κατά την επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης. Ούτε μία θετική δήλωση δεν υπήρξε. Μόνο πώς να εμποδίσουμε την Τουρκία από τις έρευνες για το πετρέλαιο στην ανατ. Μεσόγειο’ κόπτονταν»
Παράπονα για την Ευρώπη εξέφρασε πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την αρνητική της στάση στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία, κατηγορώντας την ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα πετρέλαια στη Μεσόγειο και πώς να αποκλείσει την Τουρκία από την ενεργειακή εξίσωση.

Ισραηλινά drones και κυπριακή ΑΟΖ - Βουλγαρική προπαγάνδα του 1894

Ισραηλινά drones και κυπριακή ΑΟΖ
Του Ν. Λυγερού

Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου έρχεται να συμπληρώσει τις επιτυχίες της υψηλής στρατηγικής στον τομέα της ενέργειας με την απόκτηση τεσσάρων drones αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων για την παρακολούθηση της κυπριακής ΑΟΖ. Τα drones είναι της εταιρείας Aerostar. Τα drones έχουν ωφέλιμο φορτίο 50 κιλών, μέγιστο βάρος απογείωσης 230 κιλά, εμβέλεια 250 χιλιόμετρα και αυτονομία 12 ώρες και μέγιστο υψόμετρο 18.000 πόδια. Σε πιο τεχνικό επίπεδο το drone Aerostar διαθέτει:

Βγήκε η νέα σοδειά ζεόλαδου(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Περιμέναμε τα αποτελέσματα της νέας σοδειάς του ζεόλαδου για την περίοδο 2019-2020 και τώρα έχουμε την επίσημη πρώτη χημική ανάλυση. Η οξύτητα του είναι θεαματική αφού φτάνει 0,162 ( η μέγιστη τιμή για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι 0,8 και για την κατηγορία Ultrapremium 0,3). Ο Δείκτης Κ268 ισούται με 0,107 (μέγιστο για το έξτρα παρθένο είναι 0,22 και για το Ultrapremium 0,2). Το ΔΚ ισούται με -0,001 (μέγιστο για το έξτρα παρθένο και για το Ultrapremium είναι 0,01). Αυτό το ζεόλαδο προέρχεται από κορωνέικη ποικιλία και τα ελαιόδεντρα

Απόφαση Ειρηνοδικείου: Αναγνωρίζει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα - Ποιους αφορά - ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Μια απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί σταθμός για την περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα θερινής άδειας εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δικαίωσε 13 υπαλλήλους νομικού προσώπου, κρίνοντας ότι η πλήρης κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και του επιδόματος θερινής αδείας, σε υπαλλήλους απασχολούμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου σε νομικά πρόσωπα, όπου ισχύει το Ενιαίο Μισθολόγιο, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη σε υπερνομοθετικής ισχύος διατάξεις. Κατόπιν αυτού, το νομικό πρόσωπο υποχρεώθηκε να καταβάλει αναδρομικά τα τρία επίμαχα δώρα, για την τελευταία πενταετία στους 13 υπαλλήλους.

Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να μη μείνει και τόσο… ενωμένο, σύμφωνα με σχεδόν τους μισούς πολίτες - Το Brexit ασκεί πιέσεις στους δεσμούς που συνδέουν Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία

Σε μία 10ετία το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως να μην υφίσταται με τη σημερινή του μορφή, όπως πιστεύουν σχεδόν οι μισοί από τους πολίτες της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos MORI.
Η τύχη της Ένωσης, που χρονολογείται από τη Συνθήκη της Ένωσης το 1707, δείχνει αβέβαιη, καθώς το δημοψήφισμα του 2016 όπου το 52% των πολιτών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από της ΕΕ, έναντι 48% που τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ένωση, άσκησε πιέσεις στους δεσμούς που συνδέουν την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία τάχθηκαν υπέρ της παραμονής ενώ η Αγγλία και η Ουαλία υπέρ της αποχώρησης.