Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος: Η πραγματική ιστορία του μακροβιότερου βυζαντινού αυτοκράτορα (Φωτό)

Ο μακροβιότερος βυζαντινός αυτοκράτορας, βασίλεψε σχεδόν μισό αιώνα (976 – 1025), ο Βασίλειος Β΄, αυτός που ονομάστηκε αργότερα Βουλγαροκτόνος, προσωποποιεί το σημείο της ύψιστης πολιτικής και στρατιωτικής ακμής της αυτοκρατορίας.

Όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η πιο δύσκολη μάχη που έδωσε ήταν η προσπάθεια της εδραίωσης της εξουσίας του πάνω στον αυτοκρατορικό θρόνο και στη συνέχεια το ανελέητο κυνήγι που εξαπέλυσε εναντίον των πλούσιων γαιοκτημόνων αριστοκρατών.

Θησαυρός! Εντοπίστηκαν κοιτάσματα - μαμούθ νότια της Κρήτης

Είναι μεγαλύτερα από αυτά στην ΑΟΖ του Ισραήλ και Αιγύπτου
Γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα εντόπισαν σεισμικές έρευνες αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας σε συνεργασία με ελληνική, σε περιοχή νότια της Κρήτης.
Τα ευρήματα αυτά ανοίγουν νέες προοπτικές τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και στο στρατηγικό. Αυτό το γεγονός αποτελεί την αρχή σημαντικών ενεργειακών ελληνικών ανακαλύψεων καθώς ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα – μαμούθ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News».

Αναστασιάδης εναντίον Έιντε: Ο σύμβουλος του ΟΗΕ υιοθετεί θέσεις των Τουρκοκυπρίων! - «Άστοχα παραδείγματα», σχολίασε και ο Νίκος Κοτζιάς

«Ο κ. Έιντε δεν βλέπει τις απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και το κλίμα δυσπιστίας που δημιουργείται μέσα από τις διάφορες Navtex, την παρουσία του Μπαρμπαρός» είπε ο πρόεδρος της Κύπρου
Καυστικός εναντίον του ειδικού συμβούλου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης επισημαίνοντας ότι ο διπλωμάτης -που θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητος- υιοθετεί τις θέσεις των Τουρκοκυπρίων!

Σοκ στη Ρόδο: Εγκατέλειψαν νεογέννητο μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο! - Στην περιοχή «Πεύκα» στη Λίνδο

Βρέθηκε μέσα σε μικρό χαρτοκιβώτιο, έχοντας ακόμη στο σωματάκι του τον ομφάλιο λώρο - Δίπλα του υπήρχε ένα σημείωμα από τη μητέρα του
Νεογέννητο μωρό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο στην περιοχή «Πεύκα» στη Λίνδο.

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί και έχει ήδη ειδοποιηθεί η Εισαγγελία Ρόδου καθώς και ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας που ξεκίνησαν έρευνα.

Ν. Λυγερός - Συνέντευξη(Βίντεο)


Ν. Λυγερός - Συνέντευξη 
στον Α. Μαρκουλίδη. 
Kavala Portal, 06/05/2017