Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Γοργοπόταμος: Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

 Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Εντυπωσιακά κύματα του ωκεανού στον φωτογραφικό φακό(Φωτό)

Ο Αυστραλός φωτογράφος Lloyd Meudell έχει αφιερώσει την καριέρα του στην φωτογράφιση των εντυπωσιακών κυμάτων του ωκεανού.

«Πάντα μου άρεσε η φωτογραφία και το surf» αναφέρει.


«Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισα να φωτογραφίσω τα κύματα μέσα από τη δική μου ματιά»

Εκπληκτικό ντοκιμαντέρ δείχνει τη σύνδεση των αρχαίων μνημείων με τα αστέρια(Βίντεο)

Η τέλεια ευθυγράμμιση των αρχαίων μνημείων – Ο αρχαίος κόσμος γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρων και πολύ πιο μυστηριώδης!

Οι πρόγονοί μας, είχαν το δικό τους τρόπο τεχνικής, τεχνολογίας και κατασκευής, δημιουργώντας φανταστικές μέγα δομές και μνημεία, που ακόμα και σήμερα δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.

Η γνωστή Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι μία δομή που κατασκευάστηκε με μια καταπληκτική ακρίβεια. Βλέπει τον Βορρά με ένα πολύ μικρό περιθώριο λάθους. Σήμερα υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες σχετικά με την ακρίβεια της δομή της.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές από το Σάββατο - Χιόνι από Τρίτη - Ποιες περιοχές και πότε θα επηρεαστούν(Βίντεο)

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο - Την Κυριακή θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα - Από Τρίτη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο - Έρχεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο αλλά από την Τρίτη, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, θα έρθει πολύ κρύο και χιόνια στα βόρεια και τα κεντρικά, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Ερντογάν: Θα ανοίξουμε τα σύνορα - Μέρκελ: Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά - Κλιμακώνει ο Τούρκος πρόεδρος

Με 3 εκατ. μετανάστες απειλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας - Το Βερολίνο προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους λέγοντας ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
Από το Βερολίνο ήρθε η πρώτη αντίδραση στις νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξαπέλυσε σήμερα  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε γυναικείες οργανώσεις σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε: «Μην μας πιέζετε, μην μας απειλείτε. Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι πύλες των συνόρων θα ανοίξουν. 

Η σοβιετική προσέγγιση της Λωζάννης

Η σοβιετική προσέγγιση της Λωζάννης
Του Ν. Λυγερού


Όταν εξετάζουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις επιπτώσεις της πάνω στη δυστυχισμένη Ελλάδα, αναφερόμαστε αποκλειστικά σ' ένα παίγνιο που αφορά τις Μεγάλες Δυνάμεις και δεν γίνεται καμία συζήτηση επί της ουσίας για την εμπλοκή της Σοβιετικής Ένωσης. Ας δούμε λοιπόν μερικά στοιχεία της ιστορίας μέσω χρονοστρατηγικής. Η Σοβιετική Ένωση υπάρχει από το 1917. Δεν θεωρεί ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι δικός της, αφού τον ερμηνεύει ως πρόβλημα μεταξύ καπιταλιστών. Δεν υπογράφει τη Συνθήκη Σεβρών του 1920. Αλλά υπογράφει τη Συνθήκη Μόσχας και τη Συνθήκη Καρς του 1921 με την Τουρκία.

Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις για το Κυπριακό

Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις για το Κυπριακό
Του Ν. Λυγερού


Τελείωσαν οι ψευδαισθήσεις για το Κυπριακό με τον πιο απλό τρόπο, αφού δεν τα βρήκαν όταν άγγιξαν θέματα ουσίας, όπως είναι το εδαφικό και το προσφυγικό. Σημειώνεται ότι υπήρξε ένα ειδικό πρόβλημα για την περιοχή της Μόρφου αλλά βέβαια πρόκειται για μια αφορμή κι όχι μία αιτία. Όμως στην πραγματικότητα είναι η όλη προσέγγιση που έφτασε στα όρια της. Οι συνομιλίες και οι διαπραγματεύσεις δεν έγιναν ποτέ σε πραγματικό κρατικό επίπεδο.

Το παράδειγμα της Μικράς Ασίας - Το παράδειγμα της Θράκης

Το παράδειγμα της Μικράς Ασίας
Tου Ν. Λυγερού

Και οι Βενιζελικοί και οι Βασιλικοί είναι υπεύθυνοι για την Καταστροφή του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία όσο και να θέλουν να αποδείξουν το φταίξιμο του άλλου. Προσπάθησαν να ξεφύγουν από την καταδίκη της ιστορίας, θυσιάζοντας έξι ανθρώπους για εξιλέωση μπροστά στον ελληνικό λαό, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αθώοι. Ενώ σώθηκαν ο Βασιλιάς, ο Βενιζέλος, ο Πλαστήρας. Η ανικανότητα, η αβουλία, ο κομματισμός, η έλλειψη στρατηγικής είναι το μόνο που πρόσφεραν στους Έλληνες.