Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΑΟΖ και διάγραμμα ροής

Του Ν.Λυγερού

Για να γίνει κατανοητός ο ενεργειακός ρόλος της Ελλάδας, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα της γεωπολιτικής ούτε καν της γεωμετρίας, μια απλή ανάλυση με θεμελιακή τοπολογία επαρκεί για να αναδείξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία του ενεργειακού κόμβου. Αν εξετάσουμε τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κορυφές ενός γραφήματος και τα σύνορά τους ως άκρες του ίδιου, τότε μπορούμε να ερμηνεύσουμε το όλο πλαίσιο και μέσω της θεωρίας γραφημάτων.

ΑΟΖ και ενιαίο αναλογικό πλαίσιο

Των Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός



Όταν εξετάζουμε αποκλειστικά το κοίτασμα Αφροδίτη στο οικόπεδο 12 της Κύπρου, κάποιοι από τους δικούς μας έχουν την εντύπωση ότι είναι μια μοναδική περίπτωση. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να αντιληφθούν τις γεωλογικές αναλογίες που υπάρχουν όχι μόνο στη λεκάνη Λεβαντίνης, αλλά και στη λεκάνη Ηροδότου. Επιπλέον δεν κατανοούν το βάθος της συμμαχίας της Κύπρου με το Ισραήλ, διότι δεν ξέρουν το όλο ιστορικό. Έτσι θεωρούν ότι το παράδειγμα της Αφροδίτης δεν είναι καθόλου ενδεικτικό για την Ελλάδα. Για να δείξουμε την ορθολογική σκέψη στον τομέα αρκεί να εξετάσουμε λεπτομερώς το ιστορικό και το μέγεθος των κοιτασμάτων του Ισραήλ και της Κύπρου σ’ ένα μοναδικό ενιαίο πλαίσιο.

Ο Σωτήρας της Πατρίδας μου, ΕΓΩ

Ο Σωτήρας της Πατρίδας μου, ΕΓΩ
 «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω». Νίκος Καζαντζάκης

Γιορτινή μέρα σήμερα. Αυτή της μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Μία μορφή γνώριμη στο Έθνος αφού μέσα στις χιλιετίες, η μορφή Του ήταν πάντα εκεί. Παλαιά ως Ζευς Σωτήρ, σήμερα ο Ιησούς Σωτήρας, η αυστηρή μορφή που σκέπαζε με την δύναμη του, τους πόθους για Αλήθεια και Λευτεριά μέσα στις συμπληγάδες των καιρών.
Κανένα Έθνος δεν τίμησε τους Σωτήρες, τους ευεργέτες που θυσιάστηκαν για τις αιώνιες αξίες που ευδοκίμησαν σε αυτό το Ιερό χώμα, όπως το Ελληνικό.

Αργυρός ολυμπιονίκης ο πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο

Λευκωσία: Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε σήμερα η Κύπρος, με τον Παύλο Κοντίδη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των λέιζερ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου, ολοκληρώθηκε 40 λεπτά  αργότερα στο ιστιοπλοϊκό κέντρο του Γουέιμουθ. Ο Κοντίδης ο οποίος είχε πριν από την κούρσα εξασφαλισμένο το αργυρό μετάλλιο, επιχείρησε να κρατήσει μακριά από τις πρώτες θέσεις τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του χρυσού.

Ρεπορτάζ στην βρετανική εφημερίδα Στην Guardian τα τρόφιμα της Χρυσής Αυγής


Θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας Guardian, έγινε η πρόσφατη διανομή τροφίμων, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από την Χρυσή Αυγή.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει, πως δικαιούχου ήταν αποκλειστικά και μόνο Έλληνες, σημειώνοντας πως η συνεχιζόμενη κρίση, οδηγεί στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και της ανέχειας στην ελληνική κοινωνία.

Στο ρεπορτάζ μιλούν οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και άτομα που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να λάβουν τρόφιμα.

Προτυπωμένο το ποσό της σύνταξης στη δήλωση της εφορίας

Τέλος από του χρόνου, η αποστολή βεβαιώσεων αποδοχών στους συνταξιούχους  μετά από  τα «λαβράκια» που πιάστηκαν στο ηλεκτρονικό δίκτυ  και δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή  ξεπερνά το 10% στα ταμεία που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και Ταμείο Νομικών)

Τα ασφαλιστικά ταμεία  θα αποστέλλουν κατευθείαν στη ΓΓΠΣ τις συντάξεις που κατέβαλαν  και ο συνταξιούχος θα λαμβάνει σπίτι του , φόρμα φορολογικής δήλωσης με τυπωμένο από το ΚΕΠΥΟ το ποσό της χορηγούμενης  σύνταξης.

Συμφωνία για τις αποκρατικοποιήσεις

Η ανάγκη προώθησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ως μέρους του νέου μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, συζητήθηκε στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι συζήτησε με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το οποίο, όπως τόνισε, «δεν είναι ένα πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου που συνδέεται με τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τονίζοντας ότι δεν πρέπει «να μιλάμε μόνο για την όψη των δύσκολων δημοσιονομικών μέτρων», αλλά και για το πώς θα κάνουμε το κράτος «μικρότερο και εξυπνότερο».

Αυτό το 15άχρονο κορίτσι εσύ (ξέρεις «ποιός») το γύμνωσες, εσύ το βίασες, εσύ το τσάκισες...

 
Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Ένα 15άχρονο κορίτσι χαροπαλεύει στην εντατική.
Πως νοιώθεις (δήθεν) «Προοδευτικέ Πολυπολιτισμικέ Αμύντορα» για το «κατόρθωμά» σου;

Βιασμένη, με τσακισμένο το κεφάλι και το κορμί της παλεύει για τη ζωή της.
Πως νοιώθεις εγχώριε Προστάτη του αλλοδαπού Κτήνους για το έγκλημά σου;
Είσαι αρκετά ευχαριστημένος;

Παιδί ακόμη...κι όμως έζησε έναν τέτοιον ανομολόγητο κι ασύλληπτο εφιάλτη.
Εσύ που επέτρεψες απερίσκεπτα σ’ αυτό το αλλοδαπό κτήνος να μπει στην χώρα και να περιφέρει την θανάσιμη ψυχική αρρώστια του, πως νοιώθεις τώρα;

Εάν ο Έλγιν δεν κατέστρεφε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα(Βίντεο)

Ο Άρης Καλογερόπουλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τo "I am Greek and i want to go home" , δημιούργησε μία νέα σειρά αφισών με τον τίτλο "If Elgin..."

O Λόρδος Ελγιν ακρωτηρίασε τον Παρθενώνα και το 65% των αριστουργημάτων του σημαντικότερου μνημείου της ανθρωπότητας, βρίσκονται ακόμα στο Βρετανικό Μουσείο παράνομα.
Αυτές οι αφίσες δημιουργήθηκαν για να εκπληρώσουν την ανάγκη ανάδειξης της καταστροφής που ο Έλγιν προκάλεσε στον Παρθενώνα, καθώς και να τη συγκρίνει με άλλα σημαντικά μνημεία και σύμβολα από όλον τον κόσμο.

Η μεγάλη προδοσία με τα ελληνικά πετρέλαια Ποιοι έστειλαν την Ελλάδα στο απόσπασμα της τρόικα;

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb


Ένας κύκλος πολιτικών και επιχειρηματιών «τους οποίους θα κατονομάσει το newsbomb» με διάφορες αλχημείες και ακροβασίες μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας στέρησαν στην Ελλάδα την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που κρύβει στα σπλάχνα της για να τη ρίξουν έτσι στις δαγκάνες της τρόικα.
Από σήμερα το newsbomb ξεκινά με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ την αποκάλυψη αυτής της μεγάλης εθνικής προδοσίας και των εγκληματικών ενεργειών επίσημων και ανεπίσημων κρατικών παραγόντων για να στερηθεί η Ελλάδα του εθνικού της πλούτου και έτσι να οδηγηθεί στην πτώχευση και στο να γίνει υποχείριο της Γερμανίας και των δορυφόρων της.

Σκοτώνουν τη Θράκη...

Σκοτώνουν τη Θράκη...
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb
Ήθελα να ξέρω ποιος ηλίθιος και ανεγκέφαλος μέσα στην κυβέρνηση είχε τη φαεινή ιδέα να σταλούν από την Αθήνα σε Κομοτηνή και Ξάνθη, σε πρώην εγκαταστάσεις σχολών αστυνομίας, χιλιάδες λαθρομετανάστες.Τον κύριο Δένδια, τον υπουργό που ασχολείται με το θέμα των λαθρομεταναστών σαν αρμόδιος για την προστασία του πολίτη, τον έχω για έξυπνο άνθρωπο. Δεν πιστεύω ότι ήταν δική του ιδέα να στείλουν λαθρομετανάστες στην πιο ευαίσθητη ελληνική περιοχή σήμερα όπου:

Για business και τουρισμό ήρθε ο Πέρες

Στη χώρα μας έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Κάρολου Παπούλια.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε η συνάντηση του προέδρου του Ισραήλ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στο προεδρικό μέγαρο, αμέσως μετά την επίσημη τελετή υποδοχής του Ισραηλινού ηγέτη, με όλες τιμές, στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

«Η παρουσία σας εδώ υπογραμμίζει τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τη θέληση των δύο λαών για συνεργασία σε πολλούς τομείς, όπως αρμόζει και στην ιστορία των δύο λαών μας» είπε ο κ. Παπούλιας, καλωσορίζοντας εγκάρδια τον κ. Πέρες.

Αυτός είναι ο «Δράκος» της Πάρου!

Υπό άκρα μυστικότητα και μέσα σε ασθενοφόρο, για να μην γίνει αντιληπτός, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα της Σύρου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής, ο 21χρονος Πακιστανός που συνελήφθη το Σάββατο στην Αθήνα και ομολόγησε τη βίαιη επίθεση στη 15χρονη Μυρτώ στις 22 Ιουλίου, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί την Τρίτη, καθώς ζήτησε και πήρε προθεσμία. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από άτομο με πλήρη ψυχική ηρεμία, για βιασμό, και ληστεία με ιδιαίτερα σκληρότητα κατά προσώπου. Mέχρι την απολογία του θα κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Σύρου.

Ν. Δένδιας: «Απειλείται η Ελλάδα και η ύπαρξή μας!» Πρώτη μέρα φανάρια χωρίς μετανάστες!

Μια ασυνήθιστη εικόνα αντικρίζουν οι οδηγοί που κυκλοφορούν από το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεν συναντούν τις συνήθεις «ορδές» μεταναστών στα φανάρια, που προσφέρουν λουλούδια ή «ορμάνε» να πλύνουν τα τζάμια...

Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», η οποία πλέον καθιερώνεται σε καθημερινή βάση, όπως ανακοίνωσε και ο Νίκος Δένδιας, είχε ήδη τα πρώτα ορατά αποτελέσματα, καθώς έγιναν πάνω από 7.000 προσαγωγές και 1.500 συλλήψεις, ενώ ξεκίνησε ήδη η επαναπροώθηση των αλλοδαπών εκείνων, που δεν είχαν νόμιμα χαρτιά.

Σκάνδαλο 2004: "Αν συμβαίνουν αυτά βουλιάζουμε"



Σχόλιο από ALEXANDER

Δεν μας είπατε κύριοι και κυρίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Ποιος ήταν κυβέρνηση όταν γίνονταν αυτά τα σκάνδαλα που καταγγέλλεται;
Πόσα καταψηφίσατε και πόσα στείλατε στον εισαγγελέα;
Πόσααααααααααα…….

«Το τελικό κόστος εκτινάχθηκε στα 12 δισ. ευρώ από τα 4 δισ. που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών το 2004, Πέτρος Δούκας, στον Real FM, πριν από λίγο στην εκπομπή των Ελεάννα Τρυφίδου και Μάνου Νιφλή, για το... αμαρτωλό 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσε η χώρα μας.
Ο τέως υφυπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων, «είχα καταγγείλει το σκάνδαλο, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία. Τώρα τα Ολυμπιακά ακίνητα είναι πια άχρηστα» και πρόσθεσε «από τα 300 δισ. που είναι το χρέος, τα 12 "ανήκουν" στους Ολυμπιακούς της Αθήνας"

Επιστολή-φωτιά Ν. Νικολόπουλου σε στελέχη της ΝΔ

Επιστολή σε 21 κορυφαία στελέχη της ΝΔ τα οποία αποτελούν τα εν δυνάμει μέλη τη Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος απέστειλε ο βουλευτής Αχαΐας Ν. Νικολόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή:

"Αγαπητοί Πρόεδροι,
Αγαπητή συναδέλφισσα,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κόβονται 2.800 συντάξεις του ΟΓΑ

Την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης και συναντήθηκε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθ. Κατσιρώδη. Ο υπουργός Εργασίας ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη συνδρομή της Δικαιοσύνης για όσους λάμβαναν «μαϊμού» επιδόματα και συντάξεις.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου Εργασίας ότι από 1.1.2013 θα σταματήσουν να υπάρχουν «μαϊμού» συντάξεις.

ΑΧΑΪΚΗ: Δικαίωθηκε από το ΣτΕ - "Παγώνει" η εκκαθάριση

Παγώνει" κάθε διαδικασία εκκαθάρισης της Αχαίκής τράπεζας καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο είχε γίνει προσφυγή δικαίωσε προσωρινά το Συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό της απόφασης σχετίζεται με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για το "λουκέτο" στην τράπεζα και αποφασίστηκε το άμεσο πάγωμα της ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων. Ετσι μέχρι τον Οκτώβριο οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση δεν θα γίνει καμία διαδικασία εκποίησης στοιχείων της τράπεζας, ενώ ο εκκαθαριστής θα έχει δικαίωμα μόνο να διεκδικεί ληξιπρόθεσμα δάνεια.

Προσεδαφίστηκε το Curiosity στον πλανήτη Άρη


Η επιτυχημένη προσεδάφιση έγινε δεκτή με επευφημίες, χειροκροτήματα και αγκαλιές από το προσωπικό της NASA...

Πασαντίνα, Καλιφόρνια: Προσεδαφίστηκε με επιτυχία στις 08:32 (ώρα Κύπρου) τη Δευτέρα το πυρηνοκίνητο ρομπότ της NASA, Curiosity, για να ξεκινήσει μια νέα αποστολή εξερεύνησης του κόκκινου πλανήτη. Λίγα λεπτά αργότερα, η NASA ανακοίνωσε ότι έλαβε και τις δύο πρώτες εικόνες από τον Αρη.

«Επιβεβαιώθηκε η επαφή με το έδαφος» είπε μέλος της ομάδας ελέγχου του οχήματος από το διαστημικό κέντρο στην Πασαντίνα.

Η επιτυχημένη προσεδάφιση έγινε δεκτή με επευφημίες, χειροκροτήματα και αγκαλιές από το προσωπικό της NASA, ενώ ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε σοκολάτες...

Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ τη Δευτέρα

Λευκωσία: Μικρές απώλειες παρουσιάζει το κυπριακό χρηματιστήριο στην πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας.

Στις 13.05, ο Γενικός Δείκτης παρουσίαζε απώλειες σε ποσοστό 0,80%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 105,83 μονάδες, ενώ μικρή πτώση σε ποσοστό 0,48% κατέγραφε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 41,63 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις 191.490 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσιάζει μόνο ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 1,35%.

Άνοδος χωρίς τζίρο στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στο γνώριμο υποτονικό κλίμα των τελευταίων ημερών διεξάγονται οι συναλλαγές της Δευτέρας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Χωρίς τζίρο, ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά, από την έναρξη της συνεδρίασης, εκατέρωθεν των 600 μονάδων.

Από τη σύνθεση του FTSE20, ξεχωρίζουν ανοδικά τα κέρδη άνω του 2% για τις μετοχές των Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η Cyprus Popular Bank με απώλειες άνω του 3%. Σε αρνητικό έδαφος ακολουθούν οι τίτλοι των ΚΑΕ, Τρ. Κύπρου, Βιοχάλκο και Τρ. Πειραιώς.

Η ελληνική αγορά δείχνει να τηρεί στάση αναμονής, η οποία συνδέεται με την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.