Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Αργυρός ολυμπιονίκης ο πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης χάρισε στην Κύπρο το πρώτο της μετάλλιο

Λευκωσία: Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε σήμερα η Κύπρος, με τον Παύλο Κοντίδη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των λέιζερ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ώρα Κύπρου, ολοκληρώθηκε 40 λεπτά  αργότερα στο ιστιοπλοϊκό κέντρο του Γουέιμουθ. Ο Κοντίδης ο οποίος είχε πριν από την κούρσα εξασφαλισμένο το αργυρό μετάλλιο, επιχείρησε να κρατήσει μακριά από τις πρώτες θέσεις τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του χρυσού.


Ωστόσο ο Αυστραλός κατάφερε να μείνει κοντά στον Κοντίδη με τους δυο να τερματίζουν τελικά στις τελευταίες θέσεις της κούρσας, 9ος ο Αυστραλός και 10ος και να διατηρούν τα κεκτημένα που είχαν εξασφαλίσει κατά τη διάρκεια των 10 κουρσών που διεξήχθησαν την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Κοντίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με συνολικά 59 βαθμούς ποινής, ο Σλίνγκμπι το χρυσό με 43 βαθμούς ποινής ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής.

Έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί του Κύπριου Ολυμπιονίκη μετά το τέλος της κούρσας, με τον Κοντίδη να υψώνει στο πλοιάριο του και να ανεμίζει την κυπριακή σημαία.

Η απονομή των μεταλλίων θα διεξαχθεί απόψε στις 20:10 ώρα Κύπρου.

Συγχαρητήρια από όλη την Κύπρο στον Κοντίδη

Ο πρώτος που πήρε για να συγχαρεί τον Παύλο ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), Ουράνιος Ιωαννίδης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε κατέβει στο Γουέιμουθ και είδε την 7η και την 8η ιστιοδρομία.

Τα θερμά συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του ιδίου προσωπικά και ολόκληρου του κυπριακού λαού για την τεράστια επιτυχία του να κατακτήσει το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο για την Κύπρο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, στον Παύλο Κοντίδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος Χριστόφιας επικοινώνησε την Κυριακή το βράδυ με τον Κοντίδη στο Λονδίνο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου συγχαίρει, σε ανακοίνωσή της, τον ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος κατέκτησε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Κύπρου.

Τέλος, η ΚΟΠ εύχεται παρόμοιες επιτυχίες και στους υπόλοιπους Κύπριους αθλητές που θα αγωνιστούν τους επόμενους ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγχαρητήρια έστειλαν ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Δημοσθένους.

Τρίτη και φαρμακερή για Ιωάννου

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία μετρά ο κυπριακός αθλητισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με την πρόκριση Κυριάκου Ιωάννου στον τελικό του άλματος εις ύψος.

Την Κυριακή το βράδυ, οι κριτές έδωσαν την πρόκριση σε 14 αθλητές, αφού τρεις ισοβάθμησαν στην 12η θέση με τελευταίο επιτυχημένο άλμα στα 2.26 μ. με την τρίτη τους προσπάθεια.

Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Ιωάννου (οι άλλοι δύο ήταν ο Καναδός Μέισον και ο Κολομβιανός Μίλερ), ο οποίος θα βρίσκεται την Τρίτη στις 19:00 (21:00 ώρα Κύπρου) ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, δίνοντας τον πρώτο αγώνα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.



Έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, τώρα, σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές του, εξαιτίας των τραυματισμών και των δύο χειρουργικών επεμβάσεων στους κοιλιακούς, ο κορυφαίος αθλητής της Κύπρου στον στίβο, Κυριάκος Ιωάννου θα είναι παρών στην τελευταία παράσταση των αλτών του ύψους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ταυτόχρονα καταγράφεται στην ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος αθλητής στίβου που περνά σε τελικό του αγωνίσματός του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1980, χρονιά κατά την οποία η μικρή μας πατρίδα διαγωνίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.

Και δικαίως θα λέγαμε περνά στην ιστορία, αφού είναι και ο μοναδικός αθλητής μας στον κλασικό αθλητισμό που πάτησε βάθρο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, όντας 3ος (χάλκινος) στην Οσάκα το 2007 και 2ος (αργυρός) στο Βερολίνο το 2009.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου