Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σήμερα 6 Απριλίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης!!!!!! Ρούπελ 1941: “Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται”

Οχυρό Ρούπελ

Το οχυρό Ρούπελ ήταν το μεγαλύτερο από όλα τα οχυρά της “γραμμής Μεταξά”, εκτεινόμενο σε μέτωπο 2.500μ. Περιελάμβανε 123 ενεργητικά σκέπαστρα, το ανάπτυγμα των υπόγειων χώρων ήταν 1.849 τ.μ., ενώ οι στοές συγκοινωνίας ανέρχονταν σε 4.251 μ. Η συνολική έκταση ήταν 6.100 μ. και το σύνολο της φρουράς ήταν 1.397 άνδρες. Το κόστος κατασκευής του ήταν 111.540.000 δρχ. Το οχυρό διέθετε:

•Πέντε αντιαρματικά πυροβόλα των 37 χιλ. στο λόφο Ουσίτας, στα αντερείσματα Μολών Λαβέ και στο λόφο Εξόδου
•Δύο ορειβατικά πυροβολεία 75/19 σε πυροβολεία πλαγιοφύλαξης
•Τρία πεδινά των 75 χιλ. σε ρόλο αντιαρματικής άμυνας του οχυρού σε ημιμόνιμα πυροβολεία (μαζί με τα δυο ορειβατικά συγκροτούσαν τον ουλαμό πυροβολικού του οχυρού)

Μια ασυνήθιστη μίνι-τρύπα του όζοντος έχει ανοίξει πάνω από την Αρκτική - Τι αποκάλυψε ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-5P

Οι επιστήμονες που αναλύουν τα δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Copernicus Sentinel-5P, ανακάλυψαν μια σχετικά μικρή τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική. Οι ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες, που περιλαμβάνουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη στρατόσφαιρα πάνω από το βόρειο πόλο, έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των συγκεντρώσεων και αραίωση του όζοντος.
Το στρώμα του αέριου όζοντος στη στρατόσφαιρα αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για τη ζωή στη Γη από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία του Ήλιου, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος και καταρράκτες στα μάτια, καθώς και άλλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Επιστολή Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα: Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της

«Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της σε αυτήν τους την μάχη και τους ευχαριστούμε για την θερμή τους συμπαράσταση» τονίζει με επιστολή του ο Ιταλός πρέσβης Λουίτζι Μάρρας επισημαίνοντας την σταθερή παρουσία της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα με όλες της τις υπηρεσίες σε κανονική λειτουργία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, και σχολαστική τήρηση των μέτρων των ιταλικών και ελληνικών Αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μάρρας θέλησε να απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες του, καθώς και όσους στελεχώνουν την θεσμική παρουσία των διαφόρων ιταλικών φορέων στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που έχουν πάρει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού δοκιμάζει τις αντοχές ολόκληρου του πλανήτη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρουσιάζονται, όχι μόνο «θωρακισμένες» αλλά και έτοιμες να βοηθήσουν.

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός Στρατός αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού COVID-19.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πλατφόρμα για Κύπριους που θέλουν να επαναπατρισθούν

Για σκοπούς υποβοήθησης του σχεδιασμού και της οργάνωσης του εν εξελίξει σταδιακού επαναπατρισμού πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων βάσει των εν ισχύι Διαταγμάτων, το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί όσους επιθυμούν να επαναπατρισθούν, όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της πλατφόρμας connect2cy (www.connect2cy.gov.cy).

Διευκρινίζεται ότι οι εκάστοτε αποφάσεις που αφορούν τον επαναπατρισμό θα λαμβάνονται αναλόγως της διαμορφούμενης κατάστασης και της απαραιτήτου γνώμης των επιστημονικών συνεργατών της κυβέρνησης.

Χάρτης-σοκ από μειονοτικό ΜΜΕ: ''Ακρωτηριάζει'' τον Έβρο από την Ελλάδα - Άρχισαν τα ''όργανα''

Περίεργος χάρτης παρουσιάζεται σε μειονοτική ιστοσελίδα, αφού παρουσιάζει τη μισή Ελλάδα με άλλο χρώμα πιο έντονο χωρίζοντάς την στα δύο, ενώ η Δυτική Θράκη παρουσιάζεται και αυτή με άλλα χρώματα.

Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη σε κανέναν και τίποτα, αλλά τέτοιοι συμβολισμοί σε χάρτη που παρουσιάζει την Ελλάδα εγείρουν όπως είναι φυσικό ερωτήματα, για το ποια “μηνύματα” θέλουν να περάσουν αυτοί που τον σχεδίασαν.

Κορωνοϊός: Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα - Ολη η υπουργική απόφαση - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΥΑ

Φωτογραφία: Intime
Με κοινή υπουργική απόφαση επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η λειτουργία των εκκλησιών θα τελείται με την παρουσία μόνο τεσσάρων ατόμων, του ιερέα, του ψάλτη, του νεωκόρου και ίσως ενός άλλου ψάλτη ή ιερά. Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος, σε τηλεδιάσκεψη, είχε αποφασίσει ότι οι Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και οι Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Νέο «όχι» της Γερμανίας για τα κορονομόλογα - Τα τρία βήματα βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων

Tις εισηγήσεις για έκδοση κορονομολόγων απέρριψε για μία ακόμη φορά η γερμανική κυβέρνηση, παραπέμποντας εκ νέου στα ήδη γνωστά ευρωπαϊκά εργαλεία και επισημαίνοντας ότι χρειάζονται «άμεσες» λύσεις, οι οποίες δεν απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες, όπως π.χ. η έγκριση από εθνικά κοινοβούλια.
«Χρειαζόμαστε συνολικά ένα συνετό σχέδιο, όχι μόνο για τα μέλη της Ευρωζώνης, αλλά για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι «αυτό που συζητούμε είναι τρία βήματα που βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο και βεβαίως μια προοπτική προς το μέλλον».