Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

4 Απριλίου 1919 – Όταν το ΑΒΕΡΩΦ έμπαινε στη Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)


4 Απριλίου 1919 – Όταν το ΑΒΕΡΩΦ έμπαινε στη Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)
Σαν σήμερα το 1919, το ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ, έπιανε Σμύρνη,με 50.000 λαού να αποθεώνουν το πλοίο-θρύλος.
Στα κινηματογραφικά πλάνα της εποχής διακρίνεται ο πλοίαρχος Μαυρουείδης, κυβερνήτης του θωρηκτού “Αβέρωφ” επικεφαλής της στρατιωτικής αποστολής, ο οποίος διάβασε τη Πρωτομαγιά το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου στους κατοίκους της Σμύρνης…

Μεγάλο Αφιερώμα στον Ακάθιστο ύμνο(Βίντεο-ψάλει ο μακαριστός Χριστόδουλος)

Φορητή εικόνα της Παναγίας της Βλαχερνιώτισσας, 


Από το el.wikipedia

 Ακάθιστος ύμνος ονομάζεται γενικά κάθε ορθόδοξος χριστιανικός ύμνος ο οποίος ψάλλεται από τους χριστιανούς πιστούς σε όρθια στάση. Έχει επικρατήσει όμως να λέγεται έτσι ένας ύμνος («Κοντάκιο») της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τιμήν της Θεοτόκου, ο οποίος ψάλλεται στους ναούς τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε «οίκος» ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα).
Ο Ακάθιστος ύμνος θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας. Είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας. Η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και πλουτίζεται από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις χαράς και αγαλλίασης, οι οποίες του προσδίδουν θριαμβευτικό τόνο.

Παράξενοι αεροψεκασμοί σε σχήμα κύκλου στη Βόρεια και κεντρική Πελοπόννησο! 3-4-2014(Καλαμάτα-Τρίπολη-Λουτράκι)ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ




Από το http://psekasmata.blogspot.gr/

Απίστευτοι κυκλικοί αεροψεκασμοί και στην Καλαμάτα! 3-4-2014

 Τα chemtrails δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Χρόνια τώρα φωνάζουμε, αλλά καμιά επίσημη αρχή δεν έχει δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για το θέμα.
Σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός όχι τόσο
συνηθισμένου είδους ψεκασμών.

Το σύνηθες φαινόμενο είναι η εμφάνιση στο ουρανό λευκών χημικών ουρών πολλών χιλιομέτρων. Σήμερα αργά το απόγευμα τουλάχιστον δύο αεροπλάνα έκοβαν βόλτες στον ουρανό της Καλαμάτας κάνοντας κύκλους για αρκετή ώρα πάνω από την πόλη. Το αποτέλεσμα μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Έχετε δει ποτέ αστροπύλη; Δείτε την λοιπόν! (Βίντεο)

Το εκπληκτικό βίντεο από κάμερα παρακολούθησης δείχνει όλη τη διαδικασία ανοίγματος μέχρι και το κλείσιμο της αστροπύλης και τα αντικείμενα που βγαίνουν από αυτή.
Πόσα ακόμα μας κρύβουν;
Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας.

Κρήτη: Συνεχίζουν να βεβηλώνουν εκκλησίες και να υπογράφουν... αραβικά!

Στην Αγία Βαρβάρα «χτύπησαν» αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι, που έχουν βεβηλώσει ουκ ολίγα εκκλησάκια στο Νομό Ηρακλείου, καθιστώντας πλέον τη σύλληψη τους, ως μια επιτακτική ανάγκη!

Σύμφωνα με το cretapost.gr, οι άγνωστοι δράστες έκαναν τη νέα τους επιδρομή σε ένα μικρό εκκλησάκι, αυτό του Αγίου Γεωργίου.

Ο εφημέριος του χωριού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσε ότι οι δράστες αυτή τη φορά… σεβάστηκαν το ναό, αφού δεν πήγαν να βάλουν φωτιά όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Συνεχόμενοι αεροψεκασμοί τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα. 3-4-2014

Αεροψεκασμοί δίχως τέλος τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα από νωρίς το πρωί και καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απ' ότι φαίνεται η άνοιξη έφερε έξαρση των αεροψεκασμών, οπτικά τουλάχιστον, γιατί δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι γινόταν πάνω από τα σύννεφα τη διάρκεια του χειμώνα. Βέβαια κάποιες στιγμές ηλιοφάνειας γινόμασταν μάρτυρες αεροψεκασμών ανάμεσα στα σύννεφα και/ή πάνω από αυτά. Δείτε τις εικόνες και μην ξεχνάτε...  πάλι έρχεται επιδείνωση του καιρού...

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ! ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ 2007!

Του Μιχάλη Ιγνατίου
 Η χρήση παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μία εγκληματική πράξη. Και καλώς ο νομοθέτης φρόντισε να συμπεριλάβει «απαγορευτικό» στη δικαστική εξουσία στην οποία δεν επιτρέπει να παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε… αφορούν τους απλούς ανθρώπους. 
Από την άλλη πλευρά, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι παράνομα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που βεβαίως γίνονται από μυστικές υπηρεσίες ή εγκληματικά στοιχεία, δεν θα πληροφορούμασταν ποτέ για τα σκάνδαλα των πολιτικών, για τα στημένα διπλωματικά παιχνίδια χωρών, ούτε για τις προβοκάτσιες που στήνουν κράτη, με στόχο είτε να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους, είτε για να ξεκινήσουν πολέμους.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους. Αντιδρούν Κίεβο και Ουάσιγκτον στην αύξηση της τιμής του φ. αερίου από τη Gazprom

Μόσχα: Οικονομική πίεση στο Κίεβο μέσω του φυσικού αερίου

Η ρωσική Gazprom αυξάνει εν μία νυκτί κατά 70% τις τιμές 


Σφίγγει τη μέγγενη της πίεσης στην ουκρανική οικονομία η Ρωσία με όπλο το φυσικό αέριο:
Η ρωσική Gazprom ακυρώνει εξ ολοκλήρου την έκπτωση στο Κίεβο, αυξάνοντας εν μία νυκτί κατά 70% τις τιμές, ενώ ζητά από την Ουκρανία να αποπληρώσει τις συσσωρευμένες οφειλές της (σταματώντας να κάνει τα «στραβά μάτια»).

Η διαχρονική σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας Όσα δεν γνωρίζατε...


Η αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις είναι από την Ελληνική γλώσσα» (βιβλίο Γκίνες)

Η ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια» (Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική. (Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

Απίστευτη καταγγελία: Βούλγαροι και Ρουμάνοι βαφτίζονται Έλληνες ψηφοφόροι!

Απίστευτη καταγγελία από τον Χριστόφη Κορωναίο, υποψηφίου Δημάρχου Νισύρου

Όπως καταγγέλει αυτή την ώρα στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Άκη Παυλόπουλου,

 ο νυν Δήμαρχος με δική του πρωτοβουλία και κόντρα στους νόμους εγγράφει ως μόνιμους κατοίκους Βούλγαρους & Ρουμάνους πολίτες στους εκλογικούς καταλόγους για να τον

ψηφίσουν στις Εκλογές.

ΠΗΓΗ arouraios

Σε ποιον ανήκει το rutube.ru που ανέβασε το βίντεο Μπαλτάκου; Στην Gazprom!

Σε ποιον ανήκει ο ιστότοπος rutube.ru που ανέβασε χθες τo βίντεο-σοκ με την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και έχει αλλάξει τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό;
 
Σε κάποιον που πολύ θα ήθελε να βάλει μια τέτοια φωτιά: Ανήκει στην Gazprom Media, θυγατρική του κολοσσού Gazprom, μια εταιρεία εξίσου κολοσσός στην Ρωσία, που ελέγχει δεκάδες εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Έλληνες εφοπλιστές: Όλα για πάρτη τους…

Έλληνες εφοπλιστές: Όλα για πάρτη τους…
Πάμπλουτοι Έλληνες εφοπλιστές, που φωνάζουν «δεν πληρώνω» αρνούμενοι να καταβάλουν τους ίδιους φόρους που επιβάλλονται στον υπόλοιπο ελληνικό λαό, ετοιμάζονται να εμφανιστούν ως «σωτήρες»  της ελληνικής οικονομίας και «πατριώτες» που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.  
Γνωστοί για το πώς καταφέρνουν να «μυρίζονται» τις ευκαιρίες και να επιτυγχάνουν ακόμα και εν μέσω κρίσης υψηλή κερδοφορία, αφού έχουν εξασφαλισμένες δεκάδες φοροαπαλλαγές, Έλληνες εφοπλιστές στρέφουν το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον στη στεριά.
Μάλιστα, από την εποχή που η ναυτιλία γεννούσε καθημερινά κέρδη εκατομμυρίων, Έλληνες εφοπλιστές επένδυαν στον τομέα του real estate, ακολουθώντας τις τότε συμβουλές των τραπεζιτών να μην έχουν «τόσο πολύ ρευστό». 

Βρήκαν σκελετούς εξωγήινων 1000 ετών στο Μεξικό! (Βίντεο)


Βρήκαν σκελετούς εξωγήινων 1000 ετών στο Μεξικό!
Δείτε αυτό το πραγματικά απίστευτο βίντεο!

Έκτακτο γεγονός! Οι Αμερικάνοι γκρεμίζουν την Μύκονο!(Βίντεο)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Διβούνια που βρίσκεται στην περιοχή Καλαφάτης της Μυκόνου όταν αντίκρισαν νωρίς το πρωί τις αστυνομικές δυνάμεις με...
μπουλντόζες μισθωμένες από την αμερικάνικη εταιρεία έτοιμες να αρχίσουν την κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

H αμερικάνικη εταιρεία που αγόρασε ολόκληρη την περιοχή μαζί με τον οικισμό από την εκκλησία σχεδιάζει την κατασκευή υπερπολυτελεστατου πεντάστερου ξενοδοχείου.

Βάριον καί ὀξείδιον τοῦ ἀλουμινίου στό αἷμα μας;;;


Βάριο στο αἷμα μας;;;
Μὰ φυσικά…
Ἀφοῦ ὑπάρχει στὴν τροφή μας καὶ σὲ ὅλη τὴν τροφικὴ ἁλυσίδα…
Ἀφοῦ πλέον ὑπάρχει στὸν ἀέρα καὶ σωρεύεται στῇ γῆ ὅταν καθιζάνει…
Καί τί κάνει…;;;

Ἔλα μωρὲ τώρα, ψιλοπράγματα, ἁπλᾶ καταστρέφει τὸ ἀνοσοποιητικὸ σύστημα καὶ δυό-τρία πραγματάκια ἀκόμα…
Ὅσον ἀφορᾷ δὲ στὸ ἄλλο, ἐκεῖνο τὸ ὀξείδιο τοῦ ἀλουμινίου, τὸ ὁποῖο βέβαια καμμία σχέση δὲν ἔχει μὲ τὰ ἀκίνδυνα μεταλλικὰ κουτάκια τῆς μπύρας, αὐτό τί νά κάνει ἄραγε…;;;

Εκπληκτικό timelapse βίντεο καταγράφει τη δραστηριότητα αεροψεκασμών - HAARP (ΒΙΝΤΕΟ HD)


Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε δει το τελευταίο διάστημα αυτή την εικόνα στον ουρανό;

Μη γελιέστε... δεν πρόκειται για φυσιολογικά σύννεφα, πρόκειται για
ιονισμό της ατμόσφαιρας με τη χρήση αεροψεκασμών και HAARP.

Πριν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα απεικονίζεται αυτή η κατάσταση στις δορυφορικές εικόνες όπως παρακάτω...

Υπολογιστές που αλληλοεκπαιδεύονται


Μία μέθοδο η οποία επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να δίνει συμβουλές και να «εκπαιδεύει» έναν άλλο υπολογιστή, με τρόπο που παραπέμπει σε «δάσκαλο» και «μαθητή» ανέπτυξαν ερευνητές του School of Electrical Engineering and Computer Science του Washington State University.

Το paper δημοσιεύθηκε online στο Connection Science, και επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Μάθιου Ε. Τέιλορ, καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης. Όπως έγινε γνωστό, οι ερευνητές έβαλαν τους «πράκτορές» τους (όπως χαρακτηρίζονται τα εικονικά ρομπότ που χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης), να λειτουργήσουν ως ζεύγη δασκάλων- μαθητών: στόχος ήταν η εκπαίδευση των «μαθητών» σε δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια, το Pac-Man και μία έκδοση του Starcraft. Όπως έδειξε η έρευνα, ο «μαθητής» ήταν σε θέση να μάθει τα παιχνίδια, ξεπερνώντας μάλιστα τον δάσκαλο.

StratoBus: Νέο drone που θα κατασκοπεύει τον κόσμο από ύψος 21 χιλιομέτρων! (Βίντεο)


Με τα αυτόνομα ιπτάμενα drones να έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους στις πολεμικές συγκρούσεις, μεταμορφώνοντας τα πεδία μάχης του Ιράκ, και με τα σχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης για μέγα-δορυφόρους σε τροχιά, ήταν απλώς θέμα χρόνου να δούμε ένα υβρίδιο drone-δορυφόρου να καλύπτει το κενό ανάμεσα στα δύο σύμπαντα.

Κι εδώ ακριβώς μπαίνει το StratoBus, το νέο project της Γαλλίας, που σε σχήμα αερόπλοιου (το κέλυφος είναι καμωμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα) και με διαστάσεις τιτάνιες βάζει πλώρη για τη στρατόσφαιρα!

ΥΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ! 18.000 παιδιά από την Συρία, σφάχτηκαν για εμπόριο οργάνων στην Τουρκία! Στον ΟΗΕ η αποκάλυψη, σιωπή από τα ΜΜ”Ε”. (Βίντεο)


ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ!

Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία ως “κράτος βρυκόλακα”.
Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή 18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία.
Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος – βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην ΕΕ.
Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ”Ε”, παρά το ότι η συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντηση του…

…εκπροσώπου; Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…

Super Guppy: Το αεροσκάφος «γίγαντας» της NASA(Βίντεο)

Ένα γιγάντιο αεροσκάφος που μοιάζει με φάλαινα χρησιμοποιεί η NASA, για τη μεταφορά διαστημικών σκαφών, εξαρτημάτων και καυσίμων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Το «αδηφάγο» Super Guppy, ικανό να... καταπιεί άλλα αεροσκάφη, αποτελεί τον απόγονο του Pregnant Guppy το οποίο είχε δημιουργηθεί το 1962. Το συγκεκριμένο υπεραεροσκάφος είχε τότε παίξει σημαντικό ρόλο στις αποστολές Apollo της NASA και στη μεταφορά των απαραίτητων για τις αποστολές εξαρτημάτων και καυσίμων από την Καλιφόρνια στη Φλόριδα.

Έργο της ναζιστικής Γερμανίας η Ε.Ε.;

Με έκπληξη κάθε πολίτης κάθε δημοκρατικής χώρας της Ευρώπης ανακαλύπτει ότι η “Eυρωπαϊκή Κοινότητα”, η “Ευρωπαϊκή Ένωση”, η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία”, η “Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία”, η “τελωνειακή ένωση”, η “Ευρώπη των περιοχών”, η “οικονομική και νομισματική ένωση”, δεν αποτελούν συλλήψεις δημοκρατών πολιτικών μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, αλλά έργο ολόκληρου του ναζιστικού καθεστώτος της χιτλερικής Γερμανίας και των συνεργατών των ναζί !!!

Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι προωθούν σήμερα την ευρωπαϊκή ενοποίηση και ομοσπονδοποίηση, έχουν φασιστικές αντιλήψεις, ούτε ότι έχουν επίγνωση των πραγματικών φασιστικών ιδεολογικών καταβολών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Mια ακόμη φωτιά ανάβουν τα Σκόπια …Σε ρόλο θεατή Η Ελλάδα

Το ότι το Ελληνικό ΥΠΕΞ κοιμάται και ονειρεύεται ειναι γνωστό ,το ότι δεν αντιδρά στις προκλήσεις της Τουρκίας καια υτό γνωστό ! Το μας ρίχνουν σφαλιάρες εκτος απο τους Αλβανούς και οι Σκοπιανοί και μάλιστα σε ένα θέμα τόσο σοβαρό που η Ελλάδα μετα απο 70 χρόνια προσπαθεί να κλείσει τις πληγές της, παραείναι σοβαρό να το περάσουμε στα ψιλά !

Νέα πρόκληση των Σκοπίων
Σε νέα πρόκληση προχωρούν πάλι τα Σκόπια, δυναμιτίζοντας και τις τελευταίες πιθανότητες εξεύρεσης μιας λύσης ανάμεσα στις δυο χώρες καθώς επιχειρούν, μετά τη ¨χρήση¨του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να χρησιμοποιήσουν σαν ¨χαρτί¨στον επιχειρούμενο πολιτικό-διπλωματικό πόλεμο με την Ελλάδα, την ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου πολέμου.

ΒΒC, η νίκη του Ν.Φάραντζ στο χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ, οι αλήθειες που ενόχλησαν,τί είπε για την Ελλάδα


nigel Επικίνδυνο χαρακτήρισαν χθες βράδυ τον Ν.Φάραντζ μετά την δήλωσή του πως θαυμάζει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ.Πούτιν και υπερασπίζεται τον Σύριο δικτάτορα Μπασάρ αλ Άσαντ. Δύο δημοσκοπήσεις αποτύπωσαν την σαφή υπεροχή του Φάραντζ στη διάρκεια του δεύτερου ντιμπέιτ
που μεταδόθηκε απευθείας απ΄την τηλεόραση του BBC με τον αρχηγό του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ, και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στη διάρκεια της οποίας παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ανατροπή του κατεστημένου των Βρυξελλών.

Στη συνέχεια όμως αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μετά τον ισχυρισμό του πως ο Άσαντ δεν χρησιμοποίησε χημικά εναντίον του συριακού λαού.

Ὁ μύθος τοῦ Φαέθοντος δέν ἦταν μύθος;

Δεῖτε στὴν ἐπάνω φωτογραφία, στὸν κόκκινο κύκλο, τὸ  ἀποτύπωμα τῆς προσκρούσεως τοῦ (Φαέθοντος) στὴν Κίνα.

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα;

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια.

Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές αλλάξαμε θρησκεία στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

Tο ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα Κρανιδιώτη: Δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Αλλαγή στη σελίδα της πολιτικής ατζέντας, μετά το μείζον θέμα Μπαλτάκου, ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, έγινε δέκτης της απαίτησης στελεχών του να αξιώσει από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει μέτρα απομακρύνοντας όλους τους ακροδεξιούς θυλάκους ζητώντας μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.

Κασιδιάρης: Θα δώσω σήμερα στη Βουλή στοιχεία για προσωπική παρέμβαση του Σαμαρά στη δικαιοσύνη(Βίντεο)

Αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής έκανε ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, ισχυριζόμενος πως ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη και προσωπικά στη δικαιοσύνη, και όχι μόνο μέσω Αθανασίου προς την Κουτζαμάνη, αλλά είχε συνομιλία με ανώτατο δικαστικό. Μάλιστα ο βουλευτής της ΧΑ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε αποκαλούσε τον ανώτατο δικαστικό «Παναθηναϊκάκια» για να μην αποκαλύψει την ταυτότητα του. Πρόσθεσε ωστόσο «το όνομα του είναι τρισύλλαβο και έχει την ίδια κατάληξη με του Μπαλτάκου».

Το ΔΝΤ βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι!

Το ΔΝΤ βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr ο Τόμσεν ενημέρωσε τους επικεφαλής του ταμείου για την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην χώρα
Έντονη νευρικότητα επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους του ΔΝΤ, υπό τον φόβο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Το Ταμείο από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη στην ελληνική υπόθεση, έθετε ως προϋπόθεση για την επιτυχία του Μνημονίου την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα. Γι' αυτό και οι τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση Μπαλτάκου για τις οποίες έχουν ενημερωθεί τα στελέχη του ταμείου στα κεντρικά γραφεία στην Ουάσινγκτον, κάνει το ΔΝΤ να προβληματίζεται σοβαρά για το ενδεχόμενο ευρύτερης κυβερνητικής αποσταθεροποίησης.

3 Απριλίου 1770: η περιπετειώδης γέννηση του Θ. Κολοκοτρώνη

http://averoph.files.wordpress.com/2014/04/ceb8cebaceb1cf80.jpg?w=516&h=613
                                            φωτό από το Αβέρωφ


«Ἐγεννήθηκα εἰς ἕνα βουνό, εἰς ἕνα δένδρο ἀποκάτω, εἰς τὴν παλαιὰν Μεσσηνίαν, ὀνομαζόμενον Ραμαβούνι.»

Θα έλεγε κανείς ότι ο περιπετειώδης και ταραχώδης βίος του ήταν προδιαγεγραμμένος από την ημέρα της γέννησης του, την 3η Απριλίου του 1770. Ήταν η εποχή που όλη η Πελοπόννησος βρισκόταν σε αναταραχή μετά την αποτυχημένη επανάσταση των Ορλωφικών. Η εγκυμονούσα μητέρα του Γέρου, η Αλωνιστιώτισσα Ζαμπία Κωτσάκη, βρέθηκε στο Ραμαβούνι έχοντας αφήσει την εστία της στην Αρκαδία σε αναζήτηση καταφυγίου από τις άγριες σφαγές που διέπρατταν τα τουρκαλβανικά στίφη.
(ας θυμηθούμε και την περιπετειώδη γέννηση του Στρατηγού Μακρυγιάννη (εδώ και εδώ)…γενναίες μάνες, ηρωικά παιδιά…)

“Ήταν ένας από τους λίγους Κολοκοτρωναίους που πέθανε στο κρεβάτι και όχι στη μάχη. Ίσως γιατί γεννήθηκε πάνω σε μάχη. Ήταν τότε με τα «Ορλωφικά».

ΟΗΕ: Η Σουηδία τριτοκοσμική χώρα σε 15 χρόνια, λόγω Ισλάμ! (Bίντεο)

Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τη Σουηδία πέρυσι, εξέφρασε το βαθύ θαυμασμό του για το “σουηδικό μοντέλο”. Αλλά αυτή η δήλωση θα πρέπει πλέον μάλλον να κάνει τους Αμερικάνους να ανησυχούν.
Μια Έκθεση του ΟΗΕ λέει ότι η Σουηδία θα είναι μια τριτοκοσμική χώρα σε περίπου 15 χρόνια, κάτω από τη Λιβύη και τη Βουλγαρία! Η Σουηδία είναι μία κοινωνία που πιστεύει ότι τρέχει προς το μέλλον, αλλά οι επικριτές προειδοποιούν ότι τρέχει προς τον πάτο.

Χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Εκτίθεται μέχρι τις 16 Ιουνίου

Είναι εντυπωσιακό να υπάρχει νόμισμα και μάλλιστα χρυσό το οποίο να τέθηκε σε κυκλοφορία την εποχή που μεγαλούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος, και να έχει πάνω του την πρωσοπογραφία του.Το μοναδικό σωζόμενο χρυσό νόμισμα με το πορτραίτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του στρατηλάτη, πιστεύει ότι ανακάλυψε μέσα από περιπετειώδεις διαδρομές ο δρ. Όσμουντ Μποπεράτσι, καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ και διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS).