Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Tο ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα Κρανιδιώτη: Δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

Αλλαγή στη σελίδα της πολιτικής ατζέντας, μετά το μείζον θέμα Μπαλτάκου, ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη, έγινε δέκτης της απαίτησης στελεχών του να αξιώσει από τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει μέτρα απομακρύνοντας όλους τους ακροδεξιούς θυλάκους ζητώντας μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.

«Ο κ.Μπαλτάκος είναι όνειδος, εκθέτει τον κ. Σαμαρά» σχολίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
Η πιο προωθημένη δήλωση, πάντως, ήρθε από τον επικεφαλής της μονάδας κυβερνητικού ελέγχου Χρήστο Πρωτόπαππα ο οποίος μιλώντας στον Βήμα FM, όχι μόνο έθεσε ευθέως θέμα απομάκρυνσης ακροδεξιών στοιχείων από κυβέρνηση και κράτος, αλλά έκανε ειδική αναφορά στον Φαήλο Κρανιδιώτη:
«Βάζω μια αρχή: όπου υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές -και θα τεθεί αρμοδίως το θέμα-πρέπει να απομακρυνθούν. Δεύτερον, δεν μου πέφτει λόγος, αλλά μια τέτοια ατζέντα έχει π.χ. ο κ. Κρανιδιώτης. Δεν εκτιμώ ότι υπό τις παρούσες συνθήκες βοηθάει κανέναν να είναι υποψήφιος αυτήν την στιγμή στις ευρωεκλογές».
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος που συμπυκνώνονται στο ερώτημα γιατί η Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση. Εκφραστής αυτών των πιέσεων είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διερωτήθη πώς γίνεται με τα δεδομένα της ιστορίας Μπαλτάκου, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ' ωφελεία της χώρας, συμπληρώνοντας ότι η απομάκρυνση Μπαλτάκου δεν αρκεί.
Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Χαριλάου Τρικούπη προς τα έξω διατηρεί την ψυχραιμία της και τονίζει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει αμέσως να προωθήσουν θέματα όπως το αντιρατσιστικό, το σύμφωνο συμβίωσης, η ιθαγένεια και το άρθρο 19 του Κώδικα Μετανάστευσης, τα οποία μπλοκαρίστηκαν με τις ευλογίες του κ. Μπαλτάκου.

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου