Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά...

Αν μισούνται ανάμεσό τους, δεν τους πρέπει λευτεριά...
Ο Έλληνας οφείλει να αφουγκραστεί τον αιώνιο αληθινό κρίκο που ενώνει κάθε ψυχή από τα εκατομμύρια που απαρτίζουν το ΈθνοςΜετά τους έωλους φράχτες που υψώθηκαν για να χωρίσουν το γένος, ο Έλληνας οφείλει να αφουγκραστεί τον αιώνιο αληθινό κρίκο που ενώνει κάθε ψυχή από τα εκατομμύρια που απαρτίζουν το Έθνος.
Τον πραγματικό δεσμό της Αλήθειας που συνδέει τις ζωές με τις μνήμες του παρελθόντος. Το παρόν της Ελληνικής Γέννας με την ιστορία της. Το ατσάλινο νήμα που οδηγεί τις Εθνικές μνήμες στο μέλλον και φυλάσσεται από όλους εμάς που επιθυμούμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες.
Ο κρίκος αυτός είναι η ίδια η Ελλάδα.

Ξεκινά το τουρκικό «εμπάργκο» στην κυπριακή προεδρία

Ξεκινά το τουρκικό «εμπάργκο» στην κυπριακή προεδρία
Με εγκύκλιό του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενημέρωσε υπουργεία, γενικές διευθύνσεις και όλα τα τμήματα των τουρκιών δημοσίων υπηρεσιών για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη «Νότια Κύπρο» την 1η Ιουλίου.
Ο κ. Ερντογάν ζητά από τους πολιτικούς και τους τεχνοκράτες της χώρας του να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συνεδρία, της οποίας θα προεδρεύει η «νότια Κύπρος».

Μάρτιν Σουλτς: Λεφτά τέλος

Το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, απέκλεισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD.

Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή των δανείων και χαρακτήρισε «θετικό μήνυμα» την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας.

Δεν θα πάρω διερευνητική εντολή, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση κάλεσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της ΝΔ κατά την συνάντησή τους στην Βουλή στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα αρνηθεί να λάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σεβόμενος – όπως είπε – την λαϊκή ετυμηγορία, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των απεχθών όρων του μνημονίου ενώ εκτίμησε εμμέσως ότι το νέο μνημονιακό κυβερνητικό σχήμα θα είναι βραχύβιο.

Σαμαράς: "Θα επιδιώξω αμέσως τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής"

Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης άμεσα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας ο οποίος δέχθηκε τον νικητή των εκλογών κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να του αναθέσει την διερευνητική εντολή.

Κατά την υποδοχή του κ. Σαμαρά ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Θέλω να υπογραμμίσω την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση.  Δεν μπορεί να μείνει η χώρα ούτε μία ώρα ακυβέρνητη. Αυτό ζητά ο ελληνικός λαός. Τα πράγματα είναι κρίσιμα σας εύχομαι επιτυχία. Είμαι βέβαιος ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και το εθνικό καθήκον».

ΣΕΒ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών, τονίζοντας ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε το μέλλον μας, έχοντας εξαντλήσει τις ανοχές των πολιτών και τα περιθώρια των εταίρων μας. Ο ΣΕΒ αναφέρει επίσης ότι έχει προετοιμαστεί να παίξει πολύ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ανόρθωσης και ότι η νέα κυβέρνηση «θα κριθεί από την ικανότητά της να πείσει τον λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση».

Παρέμβαση Κώστα Σημίτη

Την υποχρέωση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, επισημαίνει με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και υπογραμμίζει ότι «λύσεις μέσω ψήφου ανοχής ή τακτικών απουσίας από τη Βουλή αποτελούν υπεκφυγές».

Όπως ειδικότερα αναφέρει ο κ. Σημίτης «Τα κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά) έχουν στην υπάρχουσα συγκυρία κρίσης την υποχρέωση να συνεργασθούν. Διαφορετικά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη δραχμή».

Οι 300 της νέας Βουλής

Οι 300 της νέας Βουλής
Δείτε αναλυτικά ποιοι θα είναι στη νέα Βουλή από κάθε νομό της Ελλάδας Εκπλήξεις και ανατροπές είχε η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, με ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός Κοινοβουλίου και πολλές έδρες να αλλάζουν χέρια. 
Αναλυτικά η εκλογή των βουλευτών ανά περιφέρεια και κόμμα έχει ως εξής:
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ)
2. Αθανασίου Χαράλαμπος (ΝΔ)
3. Λαζαρίδης Χρύσανθος (ΝΔ)

Τα αποτελέσματα των εκλογών - Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Ποσοστό 29,65% και 129 έδρες καταλαμβάνει η ΝΔ με καταμετρημένο 100% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ δεύτερο κόμμα με 26,89% και 71 έδρες αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων εμφανίζονται ενισχυμένα σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αντίθετα, απώλειες καταγράφουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ, ενώ τις δυνάμεις της διατητεί η Χρυσή Αυγή.

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ στον απόηχο των ελληνικών εκλογών

Λευκωσία: Μεγάλη άνοδο εν μέσω έντονης κινητικότητας παρουσιάζει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, ωθούμενο από κλίμα ευφορίας που καταγράφεται στις αγορές μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Στις 13:01 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 159,84 ευρώ, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 4,82%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 59,35 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 4,49%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 1,42 εκατομμύρια ευρώ, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου (άνοδος 7,42%) να προσελκύει στη μερίδα του λέοντος του επενδυτικού τζίρου.

Ψήφος εμπιστοσύνης από το Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Έντονα ανοδικά αντιδρούν τη Δευτέρα μετοχές και δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, στον «απόηχο» του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γενικός Δείκτης με κέρδη έως 7,23% βρέθηκε νωρίτερα πάνω από τις 600 μονάδες, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαΐου, ενώ ο δείκτης των τραπεζών «έγραψε» κέρδη έως και 17,62%.

Στο ταμπλό, αισθητά αυξημένος είναι ο συναλλακτικός όγκος που ξεπερνά ήδη λίγο πριν τις 13:00 τα 64 εκατ. τεμάχια, όπως και ο τζίρος που υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο Capital.gr ο κ. Τάκης Ζαμάνης, υπεύθυνος του τμήματος συναλλαγών της Beta Securities, σχολιάζει ότι τα κυριότερα σημεία στα οποία εστιάζει, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι η εξάλειψη του φόβου της δραχμής, κυρίως στο βαθμό που θα βάλει «φρένο» στην εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες, αλλά και το γεγονός ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Όπως σημειώνει, πρόκειται για στοιχεία που προς το παρόν αρκούν για να δώσουν ώθηση στην αγορά, και υπό αυτό το πρίσμα το εκλογικό αποτέλεσμα εκλαμβάνεται ως θετικό για την αγορά. Ωστόσο, προσθέτει, η αγορά αναμένει να αξιολογήσει πλέον μία σειρά από άλλα στοιχεία, όπως η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, το πρόγραμμά της, το μέγεθος του κυβερνητικού σχήματος και συγκεκριμένες εξαγγελίες για τον τρόπο και το χρόνο μείωσης του ελλείμματος. «Μέσα από όλα αυτά θα διαφανεί το κατά πόσο έχουμε πια τη διάθεση να ξεφύγουμε από το παλαιοκομματικό σύστημα άσκησης της εξουσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ (3)


ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ (2)


ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ (1)


ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΑ...!!!


Εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ συνελήφθη επ΄αυτοφόρω και ομολόγησε αλλοίωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ υπερ της ΝΔ!

diafora 003
 Σαν να μην έφταναν οι πιέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα και η ψυχολογική βία που ασκήθηκε στους ψηφοφόρους όλη την προεκλογική περίοδο από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ και αξιωματούχων της ΕΕ ώστε  να κυριαρχήσει ο φόβος και να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ….
Εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ  συνελήφθη επ’ αυτοφόρω από την δικαστική αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος να αλλοιώνει ψηφοδέλτια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπερ της Νέας Δημοκρατίας!

Παραλήρημα της Λιάνας Κανέλλη!!! ''Ναζιστές οι 450.000 Έλληνες''!!!

Για ναζιστική επιλογή του λαού έκανε λόγο η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1. «Φαίνεται ότι κάποιοι καλλιέργησαν τη βία ως πιθανότητα εξόδου από την κρίση. Για το κόμμα μου το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Το κόμμα μου δεν αλλάζει τις θέσεις του με βάση το αποτέλεσμα», συνέχισε και πρόσθεσε: «Ο δικομματισμός έγινε διπολισμός. Οι κίνδυνοι είναι πολύ περισσότεροι. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη χώρα. Συνολικά έχουμε στροφή στη συντήρηση. Έρχονται πάρα πολύ δύσκολες μέρες και ώρες.

Τι άλλαξε από την 6η Μαΐου

Σε 10 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτο κόμμα διαφορετικό απ' ότι στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Η Ν.Δ:
Συγκεκριμένα, στην Α' Αθηνών, στην Α' Πειραιώς και στην Α' Θεσσαλονίκης πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η ΝΔ, ενώ στις εκλογές του Μαϊου είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, η ΝΔ εκλέγεται πρώτη δύναμη στη Ροδόπη, παίρνοντας την πρωτιά από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ:
Στη Ζάκυνθο και στη Μαγνησία πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, στις προηγούμενες είχε αναδειχθεί η ΝΔ.

Τα ονόματα των βουλευτών της νέας Βουλής, όπως προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι τα εξής...

           Εκλογές 2012: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές
 ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΔ: Μπακογιάννη Ντόρα, Αθανασίου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Χρύσανθος, Μιχελάκης Γιάννης.
ΣΥΡΙΖΑ: Γλέζος Μανόλης, Φωτίου Θεανώ, Τσουκαλάς Δημήτρης
ΠΑΣΟΚ: Δήμας Πύρρος, Γεννηματά Φώφη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Κουίκ Τέρενς
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Παππάς Χρήστος
ΔΗΜΑΡ: Λυκούδης Σπύρος

H διαμόρφωση της νέας βουλής

           
Αποτελέσματα εκλογών 2012: Η διαμόρφωση της νέας Βουλής

Δόθηκε  λίγο μετά τις 20:30 από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων το 100% του δείγματος με την ΝΔ να βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό με 28,6% έως 30% και 127 έδρες, παίρνοντας και το μπόνους των 50 εδρών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί συγκεντρώνοντας από 27% έως 28,4% και 72 έδρες.
Την Τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 11 έως 12,4% και καταλαμβάνει στη νέα Βουλή 32 έδρες.
Τις υπόλοιπες τέσσερεις θέσεις της επτακομματικής Βουλής καταλαμβάνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με 6,8%-7,8% και 21 έδρες, η «Χρυσή Αυγή» με ποσοστό 6,5% έως 7,1% και 19 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,8% έως 6,6% ποσοστό που μεταφράζεται σε 16 έδρες και το ΚΚΕ με 4,8% έως 5,6% και 13 έδρες.