Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κλεομένης Λεωνίδου ο Γ’, βασιλιάς των Σπαρτιατών

Βασιλιάς της Σπάρτης από το γένος των Αγιαδών, υιός και διάδοχος του Λεωνίδου του Β, σύζυγος της Αγιάτιδος, ο μεγαλύτερος κοινωνικός επαναστάτης των αρχαίων χρόνων. Γεννήθηκε γύρω στο 260 πριν την απαρχή της χριστιανικής χρονολόγησης από τον βασιλιά Λεωνίδα τον Β και την Κρατησίκλεια, σε μία εποχή που η Σπάρτη είχε διαβρωθεί από ανατολίτικα ήθη, τρυφηλότητα και πλεονεξία.
Το 242 ο πατέρας του, πολιτικός αντίπαλος του μεταρρυθμιστή δεύτερου (Ευρυποντίδη) βασιλιά ’Αγιδος του Δ (βασιλεία περ. 245 – 241), εξορίστηκε από την Σπάρτη, όμως το επόμενο έτος οι Έφοροι και άλλα συντηρητικά στοιχεία συνέλαβαν και θανάτωσαν με απαγχονισμό τον οραματιστή βασιλιά. Ο νεαρός ακόμα εκείνη την εποχή Κλεομένης, υποχρεώθηκε από τον μοναδικό πλέον βασιλιά πατέρα του να νυμφευθεί την Αγιάτιδα, την όμορφη και εύπορη χήρα του εκτελεσθέντος Άγιδος.

ΑΘΩΟΣ μετά θάνατον ο Μιλόσεβιτς! Ποιος θα δικάσει την αλητεία των δυτικών “ηγετών”;

Έχει τσίπα η Δύση για όσα έχει κάνει σε χώρες και λαούς; Έχουν ντροπή για όσες καταστροφές προκάλεσαν “ηγέτες” υποτίθεται πολιτισμένων χωρών σε αθώους ανθρώπους; Τα ερωτήματα δεν αφορούν μόνο στην υπόθεση του Ιράκ όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δεν ξέρει που να κρυφτεί απ΄ όσα αποκαλύπτονατι εναντίον του.Δεν είναι μόνο τα ανύπαρκτα χημικά του Σαντάμ Χουσεϊν που αποδείχτηκαν ένα ψεύδος που χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να γίνει ο πόλεμος.

Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό και ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ του έδωσαν μεγάλη σημασία ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκρινε μετά

Ισραήλ: Η συμμετοχή ΗΠΑ «ισχυρή ένδειξη υποστήριξης»

Η συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, στην παρουσία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη «αποτελεί ισχυρή ένδειξη υποστήριξης για το τριμερές πλαίσιο και για την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας» λέει ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρέβελ.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ενόψει της Συνόδου στην Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός Πρέσβης σημειώνει εξάλλου ότι οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και η τριμερής συνεργασία με την Ελλάδα «υπερβαίνουν τις συγκεκριμένες θέσεις πολιτικών κομμάτων» και δηλώνει ότι η χώρα του αποβλέπει στην «περαιτέρω θεσμοθέτηση αυτής της συνεργασίας». 

Οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν το μαγνητικό πεδίο της Γης - Οι πρώτες ενδείξεις που ανακάλυψαν επιστήμονες στον εγκέφαλο

Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο τις πρώτες άμεσες ενδείξεις πως οι άνθρωποι, όπως και άλλα ζώα στη φύση, μπορούν να αισθανθούν το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας.
Για ορισμένα πλάσματα, όπως τα μεταναστευτικά πουλιά, οι θαλάσσιες χελώνες, τα σαλιγκάρια, οι μύγες, οι μέλισσες, οι βάτραχοι, τα σκουλήκια, ακόμη και ορισμένα βακτήρια, το γήινο μαγνητικό πεδίο λειτουργεί ως πυξίδα που βοηθά στον προσανατολισμό και στην κίνηση τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.