Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αυτό ήταν το μυστικό 'υπερόπλο' των Σπαρτιατών

Αμερικανός επιστήμονας και καθηγητής μεταλλουργίας ισχυρίζεται ότι οι Σπαρτιάτες είχαν καταφέρει να ανακαλύψουν και να έχουν στα χέρια τους την "ατομική βόμβα" της αρχαιότητας. Διαβάστε ποιο ήταν το "μυστικό" των 300
Το 1961 ένας Αμερικανός επιστήμονας και ερευνητής της πυρηνικής φυσικής, ο  καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ βρέθηκε στη Σπάρτη προκειμένου να ανακαλύψει το μυστικό όπλο των Σπαρτιατών, αλλά και την πηγή της ανδρείας τους.

Δε γιορτάζει μόνο το Όχι ο Ελληνισμός στις 28 Οκτωβρίου

Της Μελίνας Κονταξή
Από το freepen

Στις 28 Οκτωβρίου οι Έλληνες δε γιορτάζουν μόνο το όχι στους Ιταλούς, που οδήγησε στην συντριβή τους στα βουνά της Βορείου Ηπείρου...

Οι Ρούμοι Έλληνες της Συρίας γιορτάζουν την απελευθέρωση της Αντιόχειας το 969 μΧ και την επανένταξη της στην Βυζαντινή αυτοκρατορία.

Στις 28 Οκτωβρίου, ο στρατηγός του Βυζαντίου Μιχαήλ Βούρτζης καταλαμβάνει μέρος της πόλης και ανοίγει τις πύλες της στον Βυζαντινό στρατό, που με επικεφαλής τον στρατοπεδάρχη Πέτρο την καταλαμβάνει πλήρως στις 29 Οκτωβρίου του 969 μΧ.

Σελήνη ή Λεβάν το σκάφος ελέγχου της γης (Φωτό)

Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χλμ και κοιλοδοκούς εσωτερικής κατασκευής 1.000 μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για αυτό δεν μας δείχνει πότε την πίσω πλευρά του. Ενώ ο Ηλιος την έλκει 10 φορές περισσότερο (Tug of War Ratio, αστρονομικός όρος) και έπρεπε να ήταν πιο μακριά, είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στην ολική έκλειψη Ηλίου η φαινομενική διάμετρος της να είναι όσο του Ηλίου !!!

Κοίτασμα αλλάζει μοίρα Έθνους

Των Η. Κονοφάγου , Ν. Λυγερού

Σήμερα, η Αίγυπτος των 80 εκατομμυρίων κατοίκων και η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν περίπου το ίδιο ύψος ετήσιου ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, δηλαδή γύρω στα 235 Δισεκατομμύρια Ευρώ.

Τη στιγμή που η Ελλάδα αγωνίζεται πελαγοδρομώντας να μην καταρρεύσει οικονομικά, διότι δεν ακολουθεί καμία στρατηγική αφού ασχολείται μόνο με μέτρα, η Αίγυπτος φρόντισε έγκαιρα και προγραμματισμένα να ανακαλύψει, χάρη σε ιταλική εταιρεία ένα τεράστιο θησαυρό, το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Zohr, το οποίο επιλύει τόσο το οικονομικό της πρόβλημα όσο και το ενεργειακό της πρόβλημα.

Η κίνηση του πύργου

Του Ν. Λυγερού

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας πύργος. Ήταν απομονωμένος μέσα στο σκληρό λευκό και λειτουργούσε σαν φάρος στο βουνό. Είχε τ’ άστρα στο στόμα και τον ήλιο στην καρδιά. Ζούσε φιλέρημος τον χειμώνα δίχως να περιμένει τίποτα από τις κοινωνίες. Έτσι ξαφνιάστηκε όταν είδε ανθρώπους μετά από αιώνες να έρχονται προς το μέρος. Ήταν άγνωστοι γι’ αυτόν εκτός από έναν. Αυτόν τον ήξερε και δεν τον είχε ξεχάσει, αφού ακόμα κρατούσε στη βιβλιοθήκη του το σπασμένο σπαθί του με την παράξενη χειρολαβή. Άνοιξαν την ξύλινη πόρτα και γέμισε ζωή.

Κυρίαρχος σε μία διχασμένη χώρα o Ερντογάν

Άγκυρα: O Τούρκος πρόεδρος δεν ήθελε το κόμμα του να μοιραστεί την εξουσία, έβαλε στοίχημα και πόνταρε στην πόλωση για να πάρει τη ρεβάνς: Η επικράτηση του ΑΚΡ στις δεύτερες κάλπες για την Εθνοσυνέλευση είναι προσωπικός θρίαμβος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο όμως γεύεται με το βαρύτατο τίμημα της πόλωσης και του διχασμού που πλέον μοιάζει αδύνατο να γεφυρωθεί. Όλοι κοιτάζουν στο Κουρδικό, που επηρεάζει -και- την στάση της Άγκυρας στη συριακή κρίση, όμως ελάχιστοι πείθονται από την επαγγελία «σταθερότητας».

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το ρωσικό Airbus ανατινάχθηκε από βόμβα(Βίντεο-Φωτο)

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Δυο εικοσιτετράωρα έχουν περάσει από τη στιγμή που το μοιραίο Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρείας Metrojet συνετρίβη στη χερσόνησο του Σινά το πρωί του Σαββάτου, οδηγώντας στο θάνατο 224 ανθρώπους, κυρίως Ρώσους τουρίστες.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αεροπορική τραγωδία της πτήσης 7K9268, καθώς οι ειδικοί παρά τις έρευνες δεν έχουν προς το παρόν διευκρινίσει την αιτία της συντριβής, αφήνοντας ωστόσο όλα τα σενάρια ανοιχτά.

Δημοσίευμα σοκ από τη Die Welt Τo 2034 θα επιστρέψει η Ελλάδα στο... 2009!

«Μαύρα» μαντάτα από την εταιρεία Prognos AG - Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας το χρέος το 2022 θα αγγίξει το 245% - Πρόβλεψη για συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,8% ετησίως μέχρι το 2020 - «Κι αυτό υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ» - Θα χρειαστούν 25 χρόνια για να πέσει κάτω από το 10% η ανεργία
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παγκόσμια έκθεση για το 2015 της εταιρείας Prognos AG με έδρα τη Βασιλεία σε θέματα που άπτονται των εξελίξεων σε διάφορες πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας που δημοσιοποιεί κατά αποκλειστικότητα η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Τμήμα της φετινής έκθεση αφορά την Ελλάδα και την οικονομική κρίση, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές θα διαρκέσει ακόμη για πολύ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.