Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης 1773 – 1848

Ηγετική μορφή της Μάνης και της Πελοποννήσου κατά την τελευταία εικοσαετία της Τουρκοκρατίας και εκ των πρωταγωνιστών στον Αγώνα του 1821.
Γόνος της ιστορικής οικογένειας της Μάνης, ο Πέτρος Μαυρομιχάλης γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1773 στο Λιμένι, επίνειο της Τσίμοβας (σημερινής Αρεόπολης).  Ήταν το πρώτο από τα επτά παιδιά του Ηλία ή Πιέρρου Μαυρομιχάλη (1730 - 1800) και της Αικατερίνης Κουτσογρηγοράκη, κόρης επιφανούς οικογένειας της Μάνης.
Σε νεαρή ηλικία νυμφεύθηκε την Άννα Μπενάκη, κόρη του προεστού της Καλαμάτας Παναγιώτη Μπενάκη, με την οποία απέκτησε τα εξής έξι παιδιά:

Κόλαφος για Μαδούρο: Η κοινή αγορά της Νότιας Αμερικής απέβαλε την Βενεζουέλα - ΓΙΑ «ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ουρουγουάης και της Παραγουάης αποφάσισαν να αναστείλουν πολιτικά τη συμμετοχή της Βενεζουέλας στη Mercosur «για διάρρηξη της δημοκρατικής τάξης».
Αυτό ανακοίνωσε η κοινή αγορά της Νότιας Αμερικής.
«Η αναστολή της συμμετοχής εφαρμόζεται εξαιτίας των ενεργειών τη κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και συνιστά έκκληση για άμεση έναρξη διαδικασίας πολιτικής μετάβασης και αποκατάστασης της δημοκρατικής τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρηματιστηριακό και τραπεζικό κραχ στην Κύπρο

Δύο κρίσεις πέρασε η Κύπρος, μια το 2000 και μια η οποία άρχισε το 2011 και κορυφώθηκε το 2013. Η πρώτη ήταν εγχώρια και ήταν χρηματιστηριακή και η δεύτερη εισαγόμενη και ήταν τραπεζική.

Χρηματιστηριακό και τραπεζικό κραχ με 13 χρόνια διαφορά δείχνει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Κοινό στοιχείο να χάνονται περιουσίες είτε από επενδύσεις στο χρηματιστήριο είτε από καταθέσεις μέσω κουρέματος. Η Κύπρος δεν είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης και της Ευρωζώνης που αντιμετώπισε καταστάσεις κρίσεων, τραπεζικές ή δημοσιονομικές.

Η «Πριγκίπισσα των Πάγων»: Εκπληκτικά διατηρημένη μούμια γυναίκας βρέθηκε στον Αρκτικό Κύκλο - Μουμιοποιήθηκε... κατά λάθος(Βίντεο - Φωτο)

Μετά από εννέα αιώνες κλεισμένη σε ένα κουκούλι χαλκού και γούνας, και θαμμένη σε πέρμαφροστ, έχει διατηρήσει τα μαλλιά της και ακόμα και τις... βλεφαρίδες της
Μια εκπληκτικά διατηρημένη μούμια μιας 35χρονης γυναίκας που ανακαλύφθηκε από ερευνητική ομάδα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο εντυπωσιάζει με τις λεπτομέρειες που έχουν σωθεί αναλλοίωτες στο εκφραστικό της πρόσωπο, μεταξύ των οποίων και οι... μακριές βλεφαρίδες της.

Ν. Λυγερός - Συνεννόηση, Υπέρβαση και Βαθύτητα(Βίντεο)



Ν. Λυγερός - Συνεννόηση, Υπέρβαση και Βαθύτητα. 
Knossos Beach, Ηράκλειο,
 3/8/2017

Η εδαφική κατάρρευση της Daesh

Η εδαφική κατάρρευση της Daesh
Του Ν. Λυγερού


Με το μέτωπο της Ράκκα να προχωρά δυναμικά χάρη στις κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τους βομβαρδισμούς στη γύρω περιοχή για να μη μπορούν οι εχθροί να ενωθούν στην πόλη στόχο, η Daesh βλέπει έμπρακτα την εδαφική της κατάρρευση στην περιοχή. Διότι ο ίδιος ο πυρήνας της και στις πρωτεύουσες της έχει χάσει πλέον όχι μόνο την κυριαρχία αλλά βέβαια και τον ίδιο τον έλεγχο. Έτσι βλέπουμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση που θεωρούσε ότι θα προκαλέσει συμπαντικές αλλαγές στην περιοχή, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα νέο χαλιφάτο από το πουθενά, διαλύεται σιγά σιγά από την ίδια της την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη αγωνιστικότητας.