Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με θετικό πρόσημο για δεύτερη ημέρα η Wall Street

Dow12.908,70103,16 0,81%  



  Nasdaq2.942,6032,56 1,12%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Δεύτερη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση την Τετάρτη στη Wall Street μετά το μπαράζ των αποτελεσμάτων τριμήνου από εταιρείες – κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας και ενώ ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke απέφυγε και σήμερα να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο τόνωσης της οικονομίας.

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής κατά την δεύτερη ημέρα της συζήτησης για την οικονομία στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, για να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα προσθέτοντας ότι δεν περιμένει η αμερικανική οικονομία να διολισθήσει σε ύφεση.

Ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε ταυτόχρονα τα χθεσινά του σχόλια για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σημειώνοντας ότι η ανάκαμψη επιβραδύνει τους τελευταίους μήνες λόγω της υψηλής αβεβαιότητας και των πιέσεων από το εξωτερικό.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε παράλληλα σήμερα στην έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες στις ΗΠΑ (Beige Book).

Η οικονομία επεκτάθηκε με μικρό ή μετριοπαθή ρυθμό στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει στην έκθεση της η Fed, ενώ σημειώνει ότι τρεις περιφέρειες, της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και του Κλήβελαντ, ανακοίνωσαν επέκταση της δραστηριότητας αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τον περασμένο Μάιο μόνο μια περιφέρεια έχει αναφέρει επιβράδυνση της δραστηριότητας.

Πώς φαίνεται η μεγάλη φωτιά της Πάτρας από τη Ναύπακτο

Από το thebest

Τώρα ανακινούν θέμα απόσχισης της ... Ικαρίας!!!


Ένα πολύ ύποπτο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας Heute, υποστηρίζει ότι  η... Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων ελευθέρωσης της νήσου από τον οθωμανικό ζυγό.
Το δημοσίευμα έρχεται σε συνέχεια άλλων ανάλογων δημοσιευμάτων για την Κρήτη και βέβαια μόνο τυχία δεν είναι τέτοιου είδους δημοσιεύματα αφού "Ο λύκος στην αναμποπούλα χαίρεται". Όταν βλέπουν κυβερνήσεις-οσφυοκάμπτες και πολιτικούς να έχουν απωλέσει κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας, τότε λειτουργούν όπως οι καρχαρίες όταν οσμίζονται το αίμα...

"Tσαμπουκάς" από ρωσικό Ναυτικό: "Αν εμποδίσετε το ALAED θα το προστατέψουμε"...


Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας, με το ρωσικό Ναυτικό να δηλώνει πριν λίγες ώρες ότι έχει λάβει εντολή να προστατέψει το φορτηγό πλοίο ALAED, το οποίο μεταφέρει μεταξύ άλλων και αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα (gunship είναι η ακριβής ορολογία του συγκεκριμένου τύπου) στην Συρία και το οποίο είχε εμποδιστεί από το βρετανικό Ναυτικό τον περασμένο Ιούνιο στα Βόρεια της Σκωτίας α συνεχίσει την πορεία του. 
Είναι η πρώτη φορά που οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εμπλέκονται κατά τέτοιο τρόπο στο power game που εκτυλίσσεται με επίκεντρο την Συρία και όλοι πλέον κρατάνε την ανάσα τους: Τι θα συμβεί αν επιχειρήσει κάποιο δυτικό σκάφος, είτε πολεμικό είτε εκτοφυλακής να εμποδίσει την πορεία του ALAED;

Α.Μεσόγειος: Aπελευθέρωσε κανόνες εμπλοκής το ρωσικό Ναυτικό! - Το ΝΑΤΟ στέλνει στόλο


Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί πλέον στην Α.Μεσόγειο, καθώς, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν χθες ρωσικά ΜΜΕ ότι αυξήθηκε το επίπεδο της επιτήρησης των ρωσικών πολωμικών σκαφών και των ρωσικών ναυτικών βάσεων.
Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του ρωσικοώ Ναυτικου ανακοίνωσε ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των σκαφών του που πλέουν στην περιοχή, αλλά και στον Βόρειο Ατλαντικό "έχουν απελευθερωθεί όλοι οι κανόνες εμπλοκής" που σημαίνει ότι εναπόκεται στην κρίση του τοπικού διοικητή το αν θα ανοίξει πυρ ή όχι και το πότε αυτος θα κρίνει ότι απειλούνται τα ρωσικά συμφέροντα!

Η ιρακινή αεράμυνα «εγκλώβισε» τουρκικά μαχητικά! - Διαμαρτυρία Ιράκ για παραβιάσεις


Σκηνικό επανάληψης της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E από την αεράμυνα της Συρίας, παραλίγο να είχαμε αυτή τη φορά από την αεράμυνα του Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου.
Έτσι εκρηκτικό σκηνικό συντίθεται στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την παραβίαση του εναερίου χώρου του Ιράκ από τουρκικά μαχητικά τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις εισχώρησαν βαθιά μέσα στη χώρα. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα ύστερα από ανακοίνωση της κυβέρνησης του Ιράκ η οποία με σκληρό ύφος κατηγόρησε την Τουρκία για μαζικές παραβιάσεις προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα υπάρξει αντίδραση την επόμενη φορά που θα επαναλληφθούν παρόμοιες υπερπτήσεις.

Συμφώνησαν σε όλα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα νέα μέτρα ύψους 11,7 δισ. ευρώ που αναζητά η κυβέρνηση.
Όπως έγινε γνωστό, το Μέγαρο Μαξίμου θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Στη σύσκεψη βρέθηκε και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.
Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρας δήλωσε ότι κατά τη σύσκεψη οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα, διευκρινίζοντας πάντως ότι η συμφωνία αφορά βασικές κατευθύνσεις και όχι μέτρα.

Μέρκελ: Το ευρώ μπορεί να μην αντέξει

«Αισιόδοξη» αλλά όχι «βέβαιη» για την επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου εμφανίστηκε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που προβάλλεται από την ιστοσελίδα του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη για την επιτυχία του ευρώ, ενώ έσπευσε να εκφράσει την αισιοδοξία της, χωρίς, ωστόσο, να καθησυχάζει.

Ριζοσπαστική ιδέα Χατζημαρκάκη, Ρουμπινί και Λότερ Δώστε 1.000 ευρώ σε κάθε Γερμανό που κάνει διακοπές στην Ελλάδα!!!

Μία καινοτόμο ιδέα είχαν ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί και δύο Γερμανοί βουλευτές με στόχο να ενισχυθούν οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου – ανάμεσά τους και η Ελλάδα- που έχουν γονατίσει από την οικονομική κρίση. 

Τάσσονται υπέρ ενός ειδικού πριμ του γερμανικού δημοσίου σε πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, μία ιδέα που εξόργισε τον πρόεδρο  των Φιλελευθέρων, αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι νέοι γενικοί γραμματείς των υπουργείων

Ανακοινώθηκαν από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τα ονόματα των γενικών γραμματέων που τοποθετούνται σε 14 υπουργεία, μετά από έντατικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των κομμάτων, ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Από τον κατάλογο των νέων γενικών γραμματέων προκύπτει ότι στη θέση τους παραμένουν, στο υπουργείο Οικονομικών ο Χάρης Θεοχάρης, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός,

Σκληρό πρέσινγκ από τον Σόιμπλε

«Επώδυνα και ριζικά μέτρα προσαρμογής σε πολλούς τομείς» απαιτούνται για την Ελλάδα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνδέει τις επόμενες αποφάσεις με την έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «εξαιρετική περίπτωση», ενώ διευκρινίζει ότι «το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί και οι παράμετροι έχουν τεθεί και εξακολουθούν να ισχύουν».

Στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε επιτυχημένο «κούρεμα» χρέους, ενώ αποφασίστηκε και δεύτερο πρόγραμμα για τη χώρα, τονίζει ο κ. Σόιμπλε, στην συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα «Reinische Post» και διευκρινίζει ότι η τρόικα θα πρέπει να εξετάσει σε ποιο βαθμό η Αθήνα προχώρησε στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Σελλά: Πίσω ο τόπος καίγονταν και αυτοί…χόρευαν!!!!!!



Ο τόπος καίγονταν και αυτοί…χόρευαν!!!
Η συγκλονιστική φωτογραφία  αναρτήθηκε στη σελίδα του flashstar.gr στο facebook


Αχαΐα: Δύσκολες στιγμές -Δεκατρία χλμ διάσπαρτο πύρινο μέτωπο - Έντολές εκκένωσης σε Κάτω Καστρίτσι και Πλατάνι(Φωτό)

14.16 Στον τόπο των πυρκαγιών παραμένει ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός ο οποίος αναφέρει ότι έχει μειωθεί κάπως η ένταση των ανέμων, ενώ σε λίγα λεπτα συνεδριάζει εκτάκτως το Σ.Ν.Ο. της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Άνω Καστρίτσι. Ευτυχώς μέχρι ώρας δεν απειλούνται κατοικίες.

13.50 Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβετική υπηρεσία Πατρών η φωτιά έχει κάψει μόνο κάποιες αυλές σπιτιών στο Κάτω και στο Άνω Καστρίτσι ενώ δεν έχει καεί κανένα σπίτι. Η Πυροσβεστική υπηρεσία διέψευσε τις φήμες που διασπείρονται ότι έχουν καεί τουλάχιστον 3 σπίτια καθώς κι ότι κάηκε και ο Ιππικός όμιλος στο Πλατάνι.

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη εμπλέκει στο κύκλωμα Τσοχατζόπουλου ο Ν. Ζήγρας

Αθήνα: Τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνο Μιχαηλίδη, κατονομάζει ως εμπλεκόμενο στη ροή του μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα στην απολογία του ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας.
Ο πρώην υπουργός με δήλωσή του στην τηλεόραση του ΡΙΚ εξέφρασε την κατάπληξή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ δήλωσε ότι οι όποιες κατηγορίες είναι ανυπόστατες.

Στην κατάθεσή του ο κ. Ζήγρας αποκαλύπτει ότι η διακίνηση των μιζών γινόταν και εκτός λογαριασμών, με μαύρες βαλίτσες τις οποίες μετέφεραν δύο άλλοι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, τους οποίους κατονομάζει.

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Μικρή πτώση παρουσιάζει το κυπριακό Χρηματιστήριο κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Στις 12:55, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 125,99 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε πτώση της τάξης του 1,43% και βρισκόταν στις 48,20 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 179.673,07 ευρώ.

"Ξηρασία" στο Χ.Α. - Άνοδος χωρίς τζίρο

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Χωρίς ιδιαίτερες... συγκινήσεις η έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά, με ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα τζίρου.

Ήπιες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου χαρακτηρίζουν την κίνηση του τραπεζικού δείκτη, στη σύνθεση του οποίου πτωτικά κινείται μόνο η μετοχή της Τρ. Κύπρου, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη εντοπίζονται στους τίτλους των ΔΕΗ, Τιτάν και ΚΑΕ.

Πέραν της Τρ. Κύπρου, πτωτικά στον FTSE20 κινούνται και οι μετοχές των Jumbo, Ελλάκτωρ και ΜΕΤΚΑ, ενώ χωρίς μεταβολή διαπραγματεύονται οι τίτλοι των Motor Oil και Cyprus Popular Bank.

Τζαμί η Αγ. Σοφία στη Βιθυνία!!!

Τζαμί η Αγ. Σοφία στη Βιθυνία!
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το  newsbomb



Παρότι δεν είχαν πειράξει τον ορθόδοξο ναό από το 1922, η διεύθυνση Βακουφίων τον μετέτρεψε σε τέμενος χωρίς την παραμικρή αντίδραση!Προκλητική χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων να μετατρέψει σε τζαμί τον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Με αψίδες που θυμίζουν τους στίχους του Κορανίου και χωρίς να κάνουν ιδιαίτερες αλλαγές από το ιστορικό μνημείο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, οι Τούρκοι ανήγγειλαν τη άμεση λειτουργία του τζαμιού για να τιμηθεί το «Κουρμπάν Μπαϊράμι».

Δημόσιος Φορέας Υδρογονανθράκων

Του Ν. Λυγερού


Αφού οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει, και μάλλον καταλάβει, το Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στις 10 Φεβρουαρίου 2012, αποφασίσαμε να το αναδείξουμε, για να μην ακούμε πια άσχετες απόψεις με το θέμα της ΑΟΖ. Διότι ακόμα κι αν ο καθένας πιστεύει πια πως πρέπει να γίνει η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, μερικοί αναρωτιούνται αν οι οικονομικές απολαβές θα καταλήξουν όντως στην Ελλάδα. Η απάντηση είναι απλή και επίσημη και είναι η ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων Α.Ε. Ο σκοπός αυτής της εταιρίας είναι ξεκάθαρος και τριπλός.

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street

Dow12.805,5478,33 0,62%  



  Nasdaq2.910,0413,10 0,45%  

Η Wall Street χθες
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καλύπτοντας τις απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, μετά τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και ενώ οι επενδυτές παρέμειναν αισιόδοξοι για νέες παρεμβάσεις της Fed με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης.

Μιλώντας σήμερα σε επιτροπή της Γερουσίας ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke επανέλαβε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα να παρέμβει εφόσον χρειαστεί για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μέτρα.

Απαντώντας ωστόσο σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής για τις επιλογές της Fed στο ενδεχόμενο που αποφασίσει να παρέμβει για να τονώσει την οικονομία ο Bernanke περιέγραψε κάποιες πιθανές δράσεις της κεντρικής τράπεζας.

Εάν η Fed αποφασίσει να αναλάβει και νέα μέτρα για την οικονομική ανάκαμψη θα μπορούσε να δρομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα αγορών ομολόγων – κάτι που συχνά αναφέρεται σαν ποσοτική χαλάρωση – δήλωσε ο Bernanke.

Αναφέρθηκε και σε άλλες επιλογές όπως η χρήση των ειδικών διευκολύνσεων της τράπεζας για την παροχή δανείων ή η τροποποίηση της γλώσσας που χρησιμοποιεί η τράπεζα "για να περιγράψει τα μελλοντικά της σχέδια όσον αφορά τα επιτόκια".