Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ν. Λυγερός "ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΘΡΑΚΗ ... ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ"

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού στην εκδήλωση με θέμα:
"ΡΙΖΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΘΡΑΚΗ ... ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ".
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.

Τέλος Εποχής



Του  Νίκου Χατζηνικολάου από το enikos.gr

 Τέλος Εποχής 
 
ΟΙ ΕΝΤΟΝΟΙ κραδασμοί και οι σφοδρές αναταράξεις που προκαλεί στην πολιτική μας σκηνή η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή, για το τρίτο κατά σειράν μνημόνιο που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας, απειλούν όχι μόνο την κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα, αλλά και αυτή καθεαυτή την επιβίωση του παρόντος φθαρμένου και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος. Κινούμενη άμμο θυμίζει το πολιτικό μας τοπίο.

Θρίλερ:Ο Ρουπακιώτης δεν υπογράφει τα μέτρα

 Σαν βόμβα έχει πέσει στο Μαξίμου η πληροφορία ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης δεν υπογράφει τα μέτρα προβάλλοντας πολύ ισχυρές ενστάσεις.

 Το θέμα έχει προκαλέσει αναταραχή τόσο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στην Συγγρού. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την ΔΗΜΑΡ από την οποία προέρχεται ο υπουργός.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Εκλογές χωρίς να ψηφιστούν τα μέτρα ζητεί ο Τσίπρας

Το αίτημα των εκλογών βάζει από χθες στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πραγματοποιεί και άνοιγμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που θα καταψηφίσουν το Μνημόνιο.

Το αίτημα των εκλογών πρωτοσυζητήθηκε στη συνεδρίαση του πρωινού καφέ το πρωί της Παρασκευής και οριστικοποιήθηκε το Σάββατο σε διευρυμένη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο., όπου πέραν του Αλέξη Τσίπρα, μετέχουν ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο συντονιστής της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Αθανασίου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας κ.ά..

Τα είπα – «ξείπα» του Γ. Στουρνάρα

Τα είπα – «ξείπα» του Γ. Στουρνάρα

Όταν ο υπουργός Οικονομικών ζητούσε δάνειο από την Κίνα και η κοροϊδία ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στην ανάπτυξη το 2012 
Ανειλικρινής και αφερέγγυος αποδεικνύεται ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, προσπάθησε χθες από το βήμα της Βουλής να δικαιολογήσει την παρουσία του στην ΚΟ της ΝΔ, λέγοντας πως είναι σοσιαλδημοκράτης.

«Ανήκω στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας άφωνους ακόμα και τους βουλευτές της ΝΔ.

Φέρτε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους!

Φέρτε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους!
Στείλε e-mail για τα απάνθρωπα μέτρα στον βουλευτή σου - Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τους ξεκαθαρίζουμε τις συνέπειες αν ψηφίσουν "ναι".
Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τα απάνθρωπα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα ψηφίζονται σε λίγες ώρες...
Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.
Πάνω από δυόμισι χιλιάδες συνάνθρωποί μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς τα σκληρά μέτρα που μέχρι τώρα μας έχουν επιβάλλει τους οδήγησαν στην εξαθλίωση.

Η Κίνα εκλέγει νέα ηγεσία

«Ζούμε πάλι σαν να έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες». Αυτή η φράση ακούγεται καθημερινά από τους κατοίκους του Πεκίνου που τις τελευταίες ημέρες ζουν και εργάζονται σε διαφορετικούς ρυθμούς. Η αντίστροφη μέτρηση για το 18ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας έχει αρχίσει και οι κάτοικοι της πόλης το νιώθουν αυτό. Δημοσιογράφοι καταφτάνουν από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα μέτρα στην πόλη είναι δρακόντεια και ο στρατός έχει παρουσία παντού. Οι πολίτες ελέγχονται συνεχώς ακόμα και για να διέλθουν από κεντρικά σημεία, ενώ κεντρικοί άξονες είναι αποκλεισμένοι με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το ήδη τεράστιο για την πόλη κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Φ. Κουβέλης: Επιμένουμε στα εργασιακά, αλλά δεν δημιουργούμε ρήγμα στην κυβέρνηση!!!

Την απόφασή  του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς  να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση  μεταφέρουν οι στενοί του συνεργάτες στους βουλευτές του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να συνεχίσει να παράσχει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι υπάρχουν εισηγήσεις εντός του κόμματος να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, παρά τις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί. Αυτό αν γίνει θα στηρίζεται στην βάση που θέλει την ψήφο στον προϋπολογισμό ως κατ’ ουσίαν ισοδύναμη με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Βενιζέλος: Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα

«Θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια» διεμήνυσε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ Αντώνη Σαμαρά, ενώ ήταν ιδιαίτερα σκληρός με την αντιπολίτευση, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ταυτίζονται ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, αλλά, όπως σημείωσε «συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο Η τελική μάχη για τα «τελευταία μέτρα»

Το  πολυνομοσχέδιο κατατίθεται τη Δευτέρα στην Bουλή για να ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος την Τετάρτη το βράδυ, ωστόσο οι προσπάθειες συμβιβασμού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Οι εξελίξεις της Κυριακής και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εταίρους του στην κυβέρνηση δεν κάλυψαν την απόσταση που τους χωρίζει με αιτία το  εργασιακό. Παρά την έκκληση του πρωθυπουργού στους βουλευτές όλων των κομμάτων της συγκυβέρνησης ο κ. Φώτης Κουβέλης μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε ότι η διαφωνία του για τα εργασιακά παραμένει και προδιέγραψε την στάση του στην ψηφοφορία που θα είναι «παρών». Ξεκαθάρισε πάντως ότι «θα παραμείνουμε στην κυβέρνηση».

Ανοδικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τη Δευτέρα το κυπριακό Χρηματιστήριο, λόγω κυρίως των ανοδικών τάσεων που επικρατούν στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία ενισχύεται πέραν του 4%.|

Ο Γενικός Δείκτης (στις 13:01) βρισκόταν στις 147,2 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 3,07%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ενισχυόταν στις 55,76 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 2,71%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών ανερχόταν στις €567.582.

Αυξημένη μεταβλητότητα στο Χ.Α. με επίκεντρο τις τράπεζες

Με έκδηλη νευρικότητα ξεκινά η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται εκατέρωθεν των 800 μονάδων, σε εύρος διακύμανσης 3%, ενώ και δείκτης των τραπεζών εμφανίζει έντονες μεταβολές, κινούμενος μέχρι στιγμής με εναλλαγές προσήμου σε εύρος διακύμανσης που ξεπερνά το 9,5%.

Στη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα κέρδη έως  και άνω του 17% της Τρ. Πειραιώς. Ακολουθούν οι Alpha Bank και Eurobank ενισχυμένες 7,30% και 6,56% αντίστοιχα, ενώ η ΕΤΕ διαπραγματεύεται με κέρδη 5,59% στα 1,89 ευρώ.