Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

25 Μαρτίου 1821 (Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Velissarios Housos ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Velissarios Housos

Αρμενικός τύπος: Οι Τούρκοι βεβηλώνουν τους ιερούς ναούς Ελλήνων και Αρμενίων

Ελληνική εκκλησία στην Τουρκία μετατρέπεται σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο
Δημοσίευμα στον τουρκικό τύπο αναφέρει ότι η παμπάλαια  ελληνική εκκλησία στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας έχει αποφασισθεί να μετατραπεί σε  ένα ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, σύμφωνα με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα  Demokrathaber.net.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει ένα αρχαίο νεκροταφείο και ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπινων οστών τα οποία έχουν αποκαλυφθεί κοντά στην εκκλησία.
Οι Έλληνες κάτοικοι εγκατέλειψαν τον οικισμό το 1922, ενώ η εγκαταλειμμένη εκκλησία χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη από το 1970.

Ο τουρισμός πεθαίνει και η ανάδειξη ορυκτού πλούτου περιμένει - Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού, Α. Φώσκολου

Πάνε πολλά χρόνια τώρα που ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας ζει και τρέφεται αποκλειστικά από εισαγωγές ορυκτού πλούτου από το εξωτερικό. Παράλληλα οι κυβερνήσεις μας έλεγαν ότι βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, η οποία και θα μας έβγαζε σταδιακά από την οικονομική κρίση.
Με τρόμο σήμερα οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν ότι οι ανατινάξεις φανατικών καμικάζι στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια γίνονται καθημερινό φαινόμενο κι η απελπισία της μετανάστευσης και της ανεργίας θα πολλαπλασιάσει το φαινόμενο στα νέα παιδιά, δεδομένου μάλιστα ότι τους οδηγεί στον Παράδεισο και εμάς στην οικονομική κόλαση.

Κάρατζιτς: 40 χρόνια για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας - Ένοχος για γενοκτονία για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα

Χάγη: Ένοχος για γενοκτονία για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα κρίθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Παράλληλα, κρίθηκε ένοχος για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 40 χρόνια κάθειρξης.

Το ICTY τον έκρινε ένοχο για τις 10 από τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Χωριό στο φεγγάρι οραματίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Το «διαστημικό χωριό» θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο μέλλον.Ο επικεφαλής του πολυεθνικού οργανισμού, Johann-Dietrich Woerner, αναφέρει ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα εξυπηρετεί την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό με πολλούς τρόπους.

Η ιδέα αυτή υπάρχει από το 2000. Αρχικά, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2020, αλλά η επιχείρηση φαίνεται να παρατάθηκε για το 2024. Το πρακτορείο αναφέρει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να μπορέσει η τεχνολογία να φτάσει στο φεγγάρι και να δημιουργήσει αποικίες.