Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Γη - πλανήτης Άρης σε 72 ώρες με τεχνολογία φωτονικής αεριώθησης (Βίντεο)

Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σάντα Μπάρμπαρα) αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία πρόωσης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Directed Energy Interstellar Precursors (Deep-In).

To πρόγραμμα στοχεύει στην κατασκευή διαστημικών σκαφών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με τρομερές ταχύτητες στο Διάστημα ώστε να μπορούν να φτάνουν σε πολύ μακρινούς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το χαριτωμένο πάντα-ακροβάτης που έχει τρελάνει το διαδίκτυο (Βίντεο)

Το πάντα-ακροβάτης που έχει τρελάνει το διαδίκτυο!

Ορθή επανάληψη

Του Ν. Λυγερού

Όταν ένας κατακτητής πολιορκεί την πόλη σου είκοσι ένα χρόνια για να εξοντώσει οποιαδήποτε αντίσταση στη βαρβαρότητα και στη συνέχεια, αφού κατάφερε να σπάσει το μέτωπο, άλλαξε και την ονομασία του κάστρου της θάλασσας για να φανεί ότι είναι δικό του. Αφού τελικά μετά από αγώνες καταφέραμε να ξεφορτωθούμε από αυτή, μερικοί από τους δικούς μας διατήρησαν την ονομασία από συνήθεια γιατί δεν ήξεραν πια την ιστορία. Μετά από αιώνες έγινε μία πανέμορφη αποκατάσταση από την αρχαιολογία μας.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Ν. Λυγερός - Ενεργειακοί και στρατηγικοί δεσμοί στην Κρήτη.
 Hotel Lato, Ηράκλειο. 20/02/2016

Σοκ: Ο Ξυδάκης αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»!

Συνέβη και αυτό! Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στην εφημερίδα Pravda, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»!
Η επίμαχη συνέντευξη του Νίκου Ξυδάκη δόθηκε στη δημοσιογράφο Daniela Balážová για τη σλοβακική Pravda. Δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2016 με τίτλο: «Οι φράχτες δεν αποτελούν λύση».
Ο Νίκος Ξυδάκης έσπευσε να «βαφτίσει» τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» ενώ περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια συνόρά μας.

Αγρότες: Ήλθον είδον και απήλθον μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα(Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών - Οι αποφάσεις στα... μπλόκα - Νωρίτερα επικράτησε σύγχυση, καθώς αποκλείστηκαν από τη συνάντηση συνδικαλιστικές ενώσεις και φορείς του αγροτικού κόσμου! Δεν επέτρεψαν την είσοδο σε εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων – «Είμαστε εκλεγμένοι εκπρόσωποι και δεν μας άφησαν να μπούμε. Βάζουν μόνο όποιους θέλουν», καταγγέλλουν - Αγρότες: Επιστρέφουμε στα μπλόκα για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα μας.