Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

10 ονειρικά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα εκτός από αυτό της Σαντορίνης(ΦΩΤΟ)

Είναι εκείνη η στιγμή που ο βαθυκόκκινος ήλιος επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα μας, για να γαληνέψει την ψυχή μας. Είναι αυτό το μεγαλειώδες έργο της φύσης, που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και μας προκαλεί δέος.

Το ηλιοβασίλεμα μοιάζει με μια έκρηξη χρωμάτων που όμοια της δεν υπάρχει. Μαγεύει τους ερωτευμένους μα δεν προϋποθέτει πάντοτε τον έρωτα. «Λυγίζει» και συγκινεί τους κυνικούς. Δημιουργεί εικόνες νοσταλγικές που απαθανατίζονται σε χιλιάδες φωτογραφικά φιλμ.
Κι αν μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο με ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας, τη Σαντορίνη, υπάρχουν δέκα τοπία και μέρη απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ο ήλιος χάνεται στον ορίζοντα!

12 Ιουνίου 1958: Η σφαγή του Κοντεμένου – Τουρκοκύπριοι κατακρεούργησαν Ελληνοκύπριους

12 Ιουνίου 1958
Ήμουν παιδάκι τεσσάρων χρόνων με τα σχισμένα κοντοπαντέλονα, αλλά την ημέρα εκείνη κάτι ήταν διαφορετικό στο χωριό μου τον Κοντεμένο. Τους έβλεπα όλους να κλαίνε, να τρέχουν πάνω κάτω σαν τρελοί, θυμάμαι που ρωτούσα τη μητέρα μου, «γιατί κλαίνε όλοι στο χωριό;» χωρίς να παίρνω απάντηση.
Άλλωστε, τι να μούλεγαν σε τέτοια ηλικία και να καταλάβαινα; Ξεθωριασμένες οι εικόνες… Θυμάμαι την καμπάνα του χωριού που έπαιζε πένθιμα, θυμάμαι τη μακαρίτισσα τη θεία μου Χαριθέα να θρηνεί γοερά και αυτή και δεν καταλάβαινα. «Να μη φύγεις από το σπίτι, ο θείος σου ο Γιαννής πέθανε» θυμάμαι να μου είπε η μητέρα μου η οποία ντυμένη και αυτή στα μαύρα έφυγε κλαίγοντας για την εκκλησία. Αργότερα, όταν άρχισα να μεγαλώνω, άρχισα να μαθαίνω την ιστορία του χωριού μου. Την ιστορία που εκείνη την ημέρα μαυροφόρεσε όλο τον Κοντεμένο και άλλαξε τη ζωή και τις συνήθειες των κατοίκων του.

Σκέψεις για μερικές καινοτομίες στο νόμο για την Αυτοδιοίκηση

Του Θεοδώρου Κουτρούκη *

Επίκ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης   

Καθώς προχωρά η διαβούλευση για προτάσεις για ορισμένες αλλαγές που ενδέχεται να βοηθούν στη σχετική συζήτηση.
Θέσπιση ορίου δύο θητειών κατ’ ανώτατο όριο για κάθε αιρετό αυτοδιοικητικό αξίωμα. Η μονοπώληση της αντιπροσώπευσης των πολιτών από μια στενή κάστα επαγγελματιών πολιτικών είναι πηγή κακοδαιμονίας, διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων. Η εναλλαγή προσώπων θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΜΑΣ!

ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ; ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΟΥΔΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΠΕΦΕΡΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ;

Τραμπ: Σήμερα είναι ιστορική μέρα για όλο τον κόσμο(Βίντεο)

«Στόχος μας είναι η ειρήνη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σιγκαπούρη, κατά την οποία έδωσε διευκρινίσεις γύρω από το έγγραφο-συμφωνία που υπέγραψε νωρίτερα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τόνισε πως σήμερα «είναι ιστορική μέρα για όλο τον κόσμο».

«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα είναι η νέα ονομασία των Σκοπίων - Τι συμφώνησαν Ελλάδα και ΠΓΔΜ – Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα - Τα κέρδη της συμφωνίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές(Bίντεο)

Από το newsbeast

«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Severna Macedonja) είναι η νέα ονομασία για την ΠΓΔΜ, στην οποία συμφώνησαν Αθήνα και Σκόπια, μετά και τη σημερινή δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.
Οι βόρειοι γείτονές μας συμφώνησαν να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, «συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική του δήλωση προς τον ελληνικό λαό.