Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η ισχυρότερη πολιορκητική μηχανή της αρχαιότητας

Η ισχυρότερη πολιορκητική μηχανή της αρχαιότητας
Του Παντελή Καρύκα
Συγγραφέα – hellasforce.com
Από το hellasforce

Ο γιος του Αντίγονου του Μονόφθαλμου, Δημήτριος, έλαβε το προσωνύμιο ο Πολιορκητής, λόγω της έφεσής του στη σχεδίαση πολεμικών μηχανών. Η ισχυρότερη από τις μηχανές αυτές ήταν η Ελέπολη (= αυτή που καταλαμβάνει πόλεις).
Ο Δημήτριος κατασκεύασε τις πρώτες Ελεπόλεις κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σαλαμίνας της Κύπρου, το 306 π.Χ. Ωστόσο η ισχυρότερη Ελέπολη κατασκευάστηκε κατά την περιόνυμη πολιορκία της Ρόδου, το 305-4 π.Χ.

Ο Αρης είχε κάποτε έναν τεράστιο ωκεανό νερού, αλλά τον έχασε

Το γεγονός αυτό αυξάνει και την πιθανότητα να υπήρχε κάποτε ζωή στον γειτονικό πλανήτηΟ σημερινός ξερός και σκονισμένος Άρης διέθετε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια έναν τεράστιο ωκεανό, που είχε τόσο όγκο νερού όσο ο Αρκτικός ωκεανός στη Γη, ενώ κάλυπτε μια έκταση του «κόκκινου» πλανήτη (19%) μεγαλύτερη από αυτή της Γης που καλύπτει σήμερα ο Ατλαντικός (17%).

Αυτό είναι το εντυπωσιακό συμπέρασμα μιας νέας μελέτης των επιστημόνων της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες θεωρούν ότι έχουν πειστικές πλέον ενδείξεις πως κάποτε ένας τεράστιος ωκεανός σκέπαζε περίπου το ένα πέμπτο του Άρη.

FT: Στο 222% του Α.Ε.Π το χρέος της Γερμανίας!

Οι υποχρεώσεις του γερμανικού Δημοσίου είναι κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες των πορτογαλικών και κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερες των ελληνικών.
Tα στοιχεία της Eurostat ανατρέπουν τα δεδομένα. Οι υποχρεώσεις του γερμανικού δημοσίου είναι οι μεγαλύτερες στην ευρωζώνη. Η δημιουργική λογιστική, οι κρατικές εγγυήσεις, οι αμαρτωλές συμμετοχές του Δημοσίου και η εμπλοκή του γερμανικού κράτους στις τράπεζες.
Πρόβλημα χρέους έχει και η… Γερμανία

Η Γερμανίδα της Eurovision που προκαλεί την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την φετινή πρόσκληση της Αυστραλίας στον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, η παρουσιάστρια του γερμανικού τελικού τραγουδιού δήλωσε ότι πρόκειται για μια ωραία έκπληξη, αν και βρίσκεται εκτός Ευρώπης, τονίζοντας πως "ούτε η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

«Αναρωτιέστε όλοι από το σπίτι σας ότι η Αυστραλία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα χρόνια του Ακαθίστου Ύμνου…


«Ο Ακάθιστος Ύμνος», ρωσική εικόνα του 14ου αιώνα. Στο κέντρο εικονίζεται η Παναγία, ενώ καθεμιά από τις μικρές περιφερειακές εικόνες αφορά τη διήγηση ενός από τους 24 «οίκους» του Ακάθιστου Ύμνου_πηγή wikipedia

Λίγες εκκλησιαστικές ακολουθίες παραμένουν τόσο βαθιά εντυπωμένες στους Ορθόδοξους Έλληνες όσο η ακολουθία των Χαιρετισμών. Συνυφασμένη με τον ερχομό της άνοιξης, το ευωδιαστό αεράκι από κάποιον γειτονικό κήπο, την αξεπέραστη μελωδία των ύμνων η οποία επηρέασε και την κοσμική ελληνική μουσική, η ακολουθία των Χαιρετισμών έρχεται να συνδέση την προσωπική χαρά για τη δυνατότητα της σωτηρίας με το συλλογικό ευχαριστήριο προς την ΘεοτόκοΗ προσωπική χαρά για την ανάκληση του πεσόντος Αδάμ, την οποία ευαγγελίζεται ο αρχάγγελος Γαβριήλ, συνοδεύεται από την θερμή ευχαριστία για την βοήθεια της Παναγίας στην πιο κρίσιμη στιγμή της Χριστιανικής Αυτοκρατορίας, όταν όλα έδειχναν πως το τέλος είναι αναπόφευκτο. Με αφορμή τον Ακάθιστο Ύμνο, θα θυμηθούμε στο σημερινό άρθρο εκείνες τις δύσκολες αλλά και ένδοξες ημέρες του έβδομου αιώνα, κατά τις οποίες το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού παίχτηκε στα τείχη της Βασιλεύουσας.

Τσιμέντο του 1000 π.Χ. αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια

Όπως έχει αποκαλύψει ο καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθιάδης Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., απόφοιτος έτους 1945, τ. Επιμελητής Ε.Μ.Π., Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μπετόν εδώ και 3.000 χρόνια πιο ανθεκτικό από το Αμερικάνικο Portland.Και σύμφωνα με ανακοίνωση της Martha Goodway, φυσικοχημικού, μεταλλουργού και αρχαιολόγου (Smithsonian) το 1992 σε συνέδριο στην Βοστώνη,το κονίαμα της κατασκευής των επιχρίσεων των δεξαμενών του Λαυρίου είναι αδιαπέραστο από την ραδιενέργεια (προφανώς λόγω και της παρουσίας του μολύβδου, το οποίο είναι μέταλλο με ιδιότητες προστασίας από τις επιβλαβείς ακτίνες).

Συνέστησε μάλιστα την χρήση του υλικού αυτού ως μέσο επιχρίσεως των δεξαμενών αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων..!

UFO σε σχήμα πούρου στον πλανήτη Αφροδίτη (Βίντεο)

Ένα μακρόστενο αντικείμενο UFO σε σχήμα πούρου ή ζέπελιν πιάστηκε στην κάμερα να κινείται μέσα στην τροχιά ή κοντά σε αυτήν, του πλανήτη Αφροδίτη.

Στην συνέχεια ακολουθεί η περιγραφή από αυτόν που το βιντεοσκόπησε, στα αγγλικά. 

Στο τέλος το video.
Newtownards, Great Britain - 02-28-15 - I decided to look at Venus as it was very bright. I have a Pulsar Recon 550 night scope and I am an active observer of the night sky.

Αποκάλυψη από LaRouche: Οι Έλληνες δεν χρωστάνε τίποτα - Το χρέος είναι απάτη

LAROUCHE
Ο Lyndon LaRouche είναι Αμερικανός πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής του κινήματος LaRouche, ο οποίος μέσα στο άρθρο του αναπτύσσει την άποψη ότι το χρέος της Ελλάδας είναι πλασματικό.

"Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος".

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και "το χρέος της" είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη.

Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών πάνω από τη νήσο Στρογγύλη – Αναχαιτίστηκαν από μαχητικά της ΠΑ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 
 
Σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 17:27 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ βόρεια από νήσο  Στρογγύλη. 

Στη συνεχεία 1 αεροσκάφος από τον σχηματισμό  πραγματοποίησε στις 17:27 υπέρπτηση πάνω από το νησί, στα 1.800 μέτρα ύψος με το άλλο αεροσκάφος να το καλύπτει.

Η 21χρονη Δανή πολιτικός που αναστάτωσε το διαδίκτυο - Η Nikita Klæstrup σπουδάζει ρητορική στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης

Το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της δεν άφησε ασυγκίνητα ούτε τα ΜΜΕ της Δανίας 
Mία φοιτήτρια από την Δανία, που παρουσιάζεται στα social media ως πολιτικός, έχει αναστατώσει κυριολεκτικά το διαδίκτυο με την τελευταία της φωτογραφία στο Instagram.

Ο λόγος για την πληθωρική  Nikita Klæstrup η οποία είναι φοιτήτρια ρητορικής στο πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και αναπληρωτής πρόεδρος της νεολαίας του συντηρητικού κόμματος Konservativ Ungdom.

Τσίπρας στο Spiegel: «Η ΕΚΤ έχει βάλει θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας»

«Δεν θέλω Grexit, αγαπώ την Ευρώπη» - «Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει» - «Ζήτησα από τον κ. Βαρουφάκη λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις»
Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο.

Σημεία της συνέντευξης έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους του γερμανικού περιοδικού: «Θέλουμε να αυξήσουμε το όριο στα έντοκα. Εάν η ΕΚΤ δεν μας αφήσει θα έχει μεγάλη ευθύνη για ό,τι γίνει».

Τουρίστες, φοιτητές και ενοικιαστές γίνονται «αστυνομικοί του ΦΠΑ»

Θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας - Θα προσλαμβάνονται για μικρό χρονικό διάστημα - Οι τουρίστες θα αμείβονται με την ώρα - Και μόνο η «είδηση» για την πρόσληψή τους θα αλλάξει συμπεριφορές, υποστηρίζει ο ΥΠΟΙΚ
Ένα ρηξικέλευθο μέτρο για την αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ περιλαμβάνει η 11σελιδη επιστολή Βαρουφάκη που εστάλη την Παρασκευή στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΓΕΙ

Η ΕΡΤ ανοίγει

«ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ» ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΝΕΡΙΤ

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου κατατίθεται το Σχέδιο Νόμου για την ΕΡΤ, με βασικούς άξονες την επιστροφή των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013, τον οικονομικό έλεγχο της ΝΕΡΙΤ και τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής δημόσιας τηλεόρασης.
Το Σχέδιο Νόμου για τη δημιουργία της ΕΡΤ Α.Ε επρόκειτο να κατατεθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου, όμως καθυστέρησε ώστε να εξευρεθεί ορθή λύση σε νομικά και τεχνικά προβλήματα, τα οποία «επινόησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση δημιουργώντας το εκτρωματικό, ουσιαστικό και κανονιστικό πλαίσιο του κλεισίματος της ΕΡΤ, της μετάβασης προς το μόρφωμα ΝΕΡΙΤ δια της ΔΤ» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.