Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

O άνθρωπος που ανακάλυψε την Τροία (Φωτό)

Θεωρείται ο «πατέρας» της επιστήμης της αρχαιολογίας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Ιδιοφυές πνεύμα, πολυτάλαντος, γλωσσομαθής, γνώστης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, έμπορος και ταξιδευτής.

Για τον Ερρίκο Σλήμαν ο λόγος, μια έκθεση για τη ζωή του οποίου παρουσιάζεται στο Νέο Μουσείο Βερολίνου. Εκτίθενται, μεταξύ άλλων, ευρήματα από την Τροία και τις Μυκήνες.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, που πέθανε πριν από 125 χρόνια, με ένα παλιό αντίτυπο της Ιλιάδας ανά χείρας οδηγήθηκε στην ανακάλυψη της αρχαίας Τροίας, στον λόφο Χισαρλίκ της Τουρκίας. Ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους αρχαιολογικής έρευνας τον 19ο αιώνα, μεθόδους που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Οι εορτές προς τιμή της Θεάς Αθηνάς "πλυντηρία & καλλυντηρία", και η Άγραυλος

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού των Θεοφανείων, στο παρόν άρθρο θα κάνω μία μικρή αναφορά στις εορτές των πλυντηρίων & καλλυντηρίων προς τιμή της Θεάς Αθηνάς και του πλυσίματος του ξόανου της την θάλασσα του Φαλήρου.
 
Πριν αναφέρω τις εκδοχές του μύθου της Άγραύλου και των εορτών της Αθηνάς, θα προηγηθεί μία πολύ μικρή αναφορά στην ιστορία της πόλης των Αθηνών. Το αρχικό όνομα της Αθήνας ήταν Ακτή ή Ακτική, και το είχε πάρει από τον πρώτο της βασιλιά, Ακταίο. Το δεύτερο όνομα της Κεκροπία, είχε προέλθει από τον βασιλιά Κέκροπα, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ακταίο, αφού παντρεύτηκε την κόρη του.
Σύμφωνα με τον μύθο, το κάτω μέρος του σώματος του Κέκρωπα ήταν ίδιο με αυτό του δράκοντα. Κατά την διάρκεια των χρόνων της βασιλείας του, η θεά Αθηνά και ο Ποσειδώνας συναγωνίσθηκαν για την προστασία της πόλεως, προσφέροντας δώρα. Ο Κέκρωπας εισήγαγε την λατρεία του Διός και τις προσφορές εδεσμάτων (πελανοί) στις τελετές, αντί για ανθρωποθυσίες. Ο τάφος του στην Ακρόπολη διετηρείτο έως και τον τέταρτο αιώνα π.Χ.

Μυστηριώδεις δέσμες φωτός στον ουρανό της Αργεντινής (Βίντεο)

Μυστηριώδεις δέσμες φωτός και δύο Ήλιοι αφήνουν έκπληκτους τους κατοίκους στην Αργεντινή.

Το περίεργο φαινόμενο εμφανίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2015 στην πόλη Οράν στο τμήμα Hipolito Yrigoyen της Αργεντινής.

Δείτε το βίντεο:

ΜΙΑ «NEA» ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Μια καινούργια και άκρως εχθρική Ρωσία δημιουργείται στα νότια σύνορα της Τουρκίας, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Radikal, με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης ενώ συνεχίζεται ο εμφύλιος, το κουρδικό χτυπά κόκκινο στο εσωτερικό της Τουρκίας και οι Αλεβίτες άρχισαν να ξεσηκώνονται κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα που επικαλείται πρόσφατο ρεπορτάζ του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP από την Συρία, οι Ρώσοι έχουν βάλει για τα καλά το πόδι τους στην Συρία και μάλιστα σε μερικές περιοχές έχουν τον απόλυτο έλεγχο λες και είναι ρωσικό έδαφος.


Τα μαζεύουν οι ΗΠΑ μετά την κήρυξη του ΝΑΤΟ από τη Μόσχα ως απειλή

Η Ρωσία προ ημερών κήρυξε ως επίσημη απειλή το ΝΑΤΟ και αυτό μάλλον θορύβησε τις Ηνωμένες Πολιτείες…

Η Μόσχα δεν έχει κανέναν λόγο να θεωρεί εχθρό της τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αναφέρει το Πεντάγωνο, μια μέρα μετά την δημοσιοποίηση εγγράφου της Μόσχας σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Το έγγραφο που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin, παρουσιάστηκε την Πρωτοχρονιά και «φωτογραφίζει» για πρώτη φορά την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το επίσημο κανάλι του Πενταγώνου.

Δολοφονούν εν ψυχρώ γυναίκες στο Κουρδιστάν οι Τούρκοι - Τα γράφουν ακόμη και οι εφημερίδες τους

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι 25 γυναίκες έχουν σκοτωθεί πρόσφατα στις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και μελών του ΡΚΚ που μαίνονται στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα 4 γυναίκες πυροβολήθηκαν στο κεφάλι. Οι τρεις απ΄ αυτές ήταν γνωστές ακτιβίστριες και δολοφονήθηκαν από Τούρκους αστυνομικούς στην πόλη Σιλόπι, της επαρχίας Σιρνάκ.

Είναι η Σεβέ Ντεμίρ, μέλος του κουρδικού κόμματος ΒDP, η Πακιζέ Ναγίρ, μέλος του λαϊκού συμβουλίου του Σιλόπι και η Φάτμα Ουγιάρ, μέλος της Ένωσης Ελευθέρων Γυναικών.

Κι όμως η ΝΑSA στηρίζει τις δηλώσεις X.Κλίντον - Υποστηρίζει ότι θα βρει εξωγήινη ζωή σε... 30 χρόνια - Τί συμβαίνει στο άστρο KIC 8462852; - TI ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ... LITTLE GREEN MEN(Βίντεο)

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews
 
Aκόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από όσα είπε η υποψήφια και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον η οποία παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ κρύβουν στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών και της παρουσίας τους στον πλανήτη μας, δεν απέκλεισε, μάλιστα να έχουν ήδη επισκεφθεί τη Γη, καθώς τους τελευταίους μήνες είχαν προκύψει και άλλα "κρούσματα" αποκάλυψης "της αλήθειας" (the truth is out there) ακόμα και από την ίδια την NASA.

“Εν Ιορδάνη» με δάκρυα στην πολύπαθη Σμύρνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δάκρυα στα μάτια ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής έψαλλε για πρώτη φορά το «Εν Ιορδάνη» στο λιμάνι της Σμύρνης για πρώτη φορά μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Οι λιγοστοί Έλληνες που έχουν απομείνει στην πόλη μαζί με αρκετούς που έφθασαν εκεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έζησαν αυτήν την ιστορική τελετή.