Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία και το εκκρεμές του Newton

Του  Ν. Λυγερού

Όταν θέλεις να κάνεις μια κίνηση πρέπει να την σκεφτείς από πριν, αλλιώς είσαι του Επιμηθέα και σου έρχεται boomerang. Η Τουρκία άρχισε με άσκοπες κινήσεις που σιγά σιγά μετατρέπονται σε λάθη στρατηγικά. Έχει καταφέρει ήδη να έχει εναντίον της την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αμερική, τη Ρωσία τη Γερμανία και τώρα με τρόπο σθεναρό την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδέει την απαράδεκτη συμπεριφορά της με την ενταξιακή πορεία της. Όταν νομίζεις ότι είσαι μία Αυτοκρατορία, ενώ δεν είσαι, τρως στη μούρη την αντίδραση των άλλων χωρίς κανένα ενδοιασμό.

Ο 13χρονος δεκανέας του Ελληνικού Στρατού - Τον συνέλαβαν και απέδρασε, αφού σκότωσε τρεις φρουρούς!

Η απίστευτη ιστορία 12χρονου που πολέμησε στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Πώς έγινε δεκανέας στα 13. Και πώς αφού συνελήφθη από Βούλγαρους, κατάφερε να αποδράσει, σκοτώνοντας τρεις φρουρούς
 
Ο Γεράσιμος Ραφτόπουλος υπήρξε ο νεότερος υπαξιωματικός στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με μπόι που δεν ξεπερνούσε τα 140 -150 εκατοστά, κάτι που τον δυσκόλευε ακόμα και να ανέβει στο άλογό του, απέδειξε ότι η γενναιότητα και το θάρρος δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Γεννήθηκε στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς το 1900. Μόλις ξέσπασε ο Α΄Βαλκανικός έφυγε απ το νησί του με προορισμό τον Πειραιά και απώτερο σκοπό να υπηρετήσει την πατρίδα.

"Κατεβάζει" ολόκληρο στόλο στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία - Στέλνει ακόμη δύο πολεμικά πλοία-ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ

Δύο ακόμη πολεμικά πλοία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση τη στιγμή που επισκέπτεται την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να προετοιμάσει με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο την τριμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η οποία σαφώς συνδέεται με την αξιοποίηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Αντικύθηρα: Μια νέα "Αμφίπολη" στο βυθό της θάλασσας; Νέες εικόνες-O ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ(Βίντεο)

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Αμφίπολη και την ίδια στιγμη υπάρχει και άλλη ελληνική τοποθεσία στην οποία διεξάγεται έαν μεγάλο αρχαιολογικό σαφάρι που αναμένεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας εκπληκτικά ευρήματα. Πρόκειται για τον βυθό των Αντικυθήρων.
Ακολουθούν εικονες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Προς ώρας έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο των ερευνών και αναμέεται η έναρξη του δεύτερου κύκλου εργασιών που προβλεπεται εξαιρετικά προσοδοφόρα.

EKTAKTO: Εικονικές προσβολές σε τρία ελληνικά νησιά από τουρκικά F-16-ΠΕΤΑΞΑΝ 150 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ

Τουρκικές αεροπορικές προσβολές σε τρία ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκαν πρίν από μερικά λεπά. Σχηματικός έξι τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω απο τους Ανθρωποφάγους, το Μακρονήσι και το Αγαθονήσι σε ύψος μερικών μέτρων. Στους Ανθρωποφάγους εξάδα πέταξε 150 μέτρα πάνω απο ελληνικό έδαφος.
Πρόκειται για πρωτοφανή τουρκική πρόκληση, τόσο σε ότι αφορά στον αριθμό των μαχητικών όσο και των νησιών επάνω από τα οποία πέταξαν παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και ενώ η κατάσταση στην Κυπριακή ΑΟΖ "βράζει" με πολλά μαζεμένα τουρκικά πλοία.

Σπάμε τον κώδικα: Γαιτί μπρυομε να το δαιβάσυομε ατυό;

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν τέλειο αποκωδικοποιητή. Παραεδίγματος χράη, δεν έχιε σμηασία με πιοα σιερά εφμανίζοντια τα γράμαμτα σε μαι λξέη, ακρεί να είνια σωτσό το πώρτο και το τελυετιάιο – εμιές θα κατλάβυομε τι εννοιεί!

Παρομο1ως, ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!

Αναγραμματισμοί σαν τους προαναφερθέντες αφθονούν στο Ίντερνετ εδώ και χρόνια. Πώς όμως μπορούμε να τους διαβάζουμε; Και τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας;

ΗΠΑ: Έγγραφο προς τους δασκάλους για την εξάλειψη των «στερεοτύπων»: Τέρμα οι λέξεις «αγόρια» και «κορίτσια». Θα αποκαλείτε τους μαθητές «μωβ πιγκουίνους»(Βίντεο)

Λέει ο γιατρός : «Συγχαρητήρια κύριε, η σύζυγός σας μόλις γέννησε ένα υγιές μωρό»
Άντρας: «Ω, σας ευχαριστώ γιατρέ! Είναι αγόρι ή κορίτσι;»

Γιατρός: «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τέτοια φασιστική γλώσσα εδώ κύριε, η σύζυγός σας έχει γεννήσει ένα μωβ πιγκουίνο και θα έπρεπε να το γνωρίζετε!»

Άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στο Προοδευτικό Χαλιφάτο της Πολιτικής Ορθότητας
Μια σχολική περιφέρεια στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ απέστειλε στους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης ένα έγγραφο που τους συμβουλεύει να χρησιμοποιούν εκφράσεις για «φύλο χωρίς αποκλεισμούς», όπως «μωβ πιγκουίνοι», αντί για εκφράσεις «φύλου» όπως «αγόρια και κορίτσια».

Spiegel για Κούρδους: Μόνοι τους απέναντι στην τρομοκρατία

Στον αγώνα που δίνουν εδώ και πάνω από ένα μήνα οι Κούρδοι του PKK και του YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του το γερμανικό Spiegel, αναλύοντας τον νέο γεωπολιτικό χάρτη που διαμοφώνεται στη Μέση Ανατολή.
Ο τίτλος του πρωτοσέλιδου είναι «Μόνοι απέναντι στην τρομοκρατία», με το γερμανικό περιοδικό να θίγει τη διεθνή αδιαφορία για τις σφαγές στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο που διεξάγουν μόνοι τους οι Κούρδοι ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τόσο στο συριακό όσο και στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος ξεφτιλίζει τον Νταβούτογλου – Φοβερό κείμενο!

Ο Κύπριος μουσουλμάνος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, με άρθρο του στην εφημερίδα «Πολίτης», στρέφεται εναντίον του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτολγου που το τελευταίο διάστημα αναφέρεται ολοένα και περισσότερο σε δύο ξεχωριστά κράτη εντός της Κύπρου.

Μάλιστα δεν διστάζει να τον ονομάσει περιπαιχτικά «Μεγάλο Βεζύρη»και «Τελευταίο Οθωμανό», αναφερόμενος στο ακανθώδες θέμα της ΑΟΖ.

Telegraph: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα θα είχαν γίνει θεμέλια για κεμπαπτζίδικο στην Αθήνα!Νέο προκλητικό δημοσίευμα από τη βρετανική εφημερίδα

Ο λόρδος Έλγιν έκανε χάρη(!) στην παγκόσμια κοινότητα κλέβοντας τα μάρμαρα, φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν οι συντάκτες του προβοκατόρικου δημοσιεύματος
«Τα Μάρμαρα μας ανήκουν κυρία Κλούνεϊ», ξεκαθαρίζει απευθυνόμενη στην σύζυγο του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και γνωστή δικηγόρο η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία σε νέο δημοσίευμά της για την επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην χώρα μας, εξαπολύει επίθεση στην Ελλάδα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αριστόνους, ο νέος «μνηστήρας» του τάφου της Αμφίπολης

Ποιος ο ρόλος του διοικητή της Αμφίπολης; Ποιες ενδείξεις λένε ότι ο Τύμβος Καστά μπορεί να συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο;  Ένα πρόσωπο που σχετιζόταν τόσο με τον Μέγα Αλέξανδρο όσο και με την μητέρα του, την Ολυμπιάδα, ο διοικητής της Αμφίπολης Αριστόνους, εικάζεται τελευταία ότι θα πρέπει να είχε κάποια σχέση με την ανέγερση του Τύμβου Καστά. Παρά τις ενδείξεις που αποκλείουν την ταφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο μεγαλοπρεπές μνημείο το οποίο τελεί υπό ανασκαφή, η εμπλοκή μιας προσωπικότητας όπως ο Αντίνους αφήνει και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανευρεθούν κάποιου είδους υπολείμματα από τη σορό του Μακεδόνα στρατηλάτη.

Οι άλλοι μακεδονικοί τάφοι της Αμφίπολης - Συγκλονιστικό βίντεο


Οι άλλοι μακεδονικοί τάφοι της Αμφίπολης - Συγκλονιστικό βίντεο
Δυόμιση μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε τα πρώτα συγκλονιστικά ευρήματα του τάφου της Αμφίπολης στο «φως». Η αγωνία παραμένει στα ύψη και οι εικασίες συνεχίζονται.
Οι μακεδονικού τύπου τάφοι της Αμφίπολης, αν και πέρασαν περισσότερα από πενήντα χρόνια από τότε που αποκαλύφθηκαν, παραμένουν άγνωστοι στο ευρύ κοινό.
Απέναντι από την ανατολική πλευρά της αρχαίας πόλης της Αμφίπολης, στους πρόποδες του ιερού βουνού της αρχαιότητας, του Παγγαίου, βρέθηκαν και ανασκάφτηκαν από τον αείμνηστο Δημήτρη Λαζαρίδη άλλοι έξι ιδιαίτερα επιμελημένοι τάφοι μακεδονικού τύπου, οι οποίοι έδωσαν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για το μεγάλο αυτό αστικό κέντρο της αρχαιότητας.