Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Το μεγαλύτερο μυστικό των αρχαίων Ελλήνων...

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν αναπτύξει την τεχνογνωσία τους στον βαθμό, που θα τους επέτρεπε, ούτως ώστε να παγιώσουν την τεχνολογία τους στα σημερινά επίπεδα της ταπεινότητάς μας;;;
Δεν είναι…κομματάκι παράξενο, τιτάνες της ανθρωπίνου διανοήσεως, οι οποίοι κατ’ ουσίαν όρισαν και εξέλιξαν επιστήμες και φιλοσοφία να μην έχουν ανακαλύψει, ας πούμε την πυρίτιδα;;; Παμμέγιστοι νόες, πανεπιστήμονες και πρωτοπόροι, όπως ο Θαλής, (εισήγαγε τις επιστήμες της Αστρονομίας, της Μηχανολογίας και της Μετεωρολογίας) ο Αριστοτέλης, (το μεγαλύτερο…πολυεργαλείο, που ενεφανίσθη στους αιώνας,

Τουρκικά μαχητικά σκίζουν τον ουρανό της ΚΔ-Πανηγύρι ντροπής(Βίντεο)

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «σκίζουν» τους κυπριακούς αιθέρες από νωρίς το πρωί της Τρίτης. Στο SigmaLive έφθασαν δεκάδες τηλεφωνήματα από ανήσυχους πολίτες της πρωτεύουσας.
Σε επικοινωνία μας με το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τουρκικά μαχητικά τα οποία πραγματοποιούν «πρόβες» για τα αυριανά πανηγύρια ντροπής στα κατεχόμενα, ένεκα των «εορτασμών ανακήρυξης» του ψευδοκράτους.

«Κίνδυνος για την Κύπρο ο πυρηνικός σταθμός στο Άκκιουγιου»

Άντρη Δανιήλ 
Από το philenews

Η εξέλιξη με τη δημιουργία του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα στο Άκκιουγιου, απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου, όπως την ανακοίνωσαν χθες οι Πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην Κύπρο δήλωσε στον ACTIVE o βουλευτής των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας θα βρίσκεται μόνο μερικά χιλιόμετρα από την Κύπρο με όλα τα προβλήματα τα οποία εμπεριέχει ένα τέτοιο εγχείρημα, σε μια χώρα που δεν έχει την παράδοση ούτε και το επιστημονικό προσωπικό να λειτουργήσει τέτοιους σταθμούς.

Τι προβλέπει η απόφαση για νέα χαλάρωση των capital controls

Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προβλέπει ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όπως έγραψε η «Ν» και έχει στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.
Όπως προβλέπει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 3976) και υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

1. Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν  τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα. 

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο από αύριο -Δείτε σε βίντεο όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΗΓΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ(Βίντεο)

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου τελειώνει η παράταση ισχύος των χάρτινων καρτών Οκτωβρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον, από Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή τις ηλεκτρονικές κάρτες.
Οδηγός επιβίωσης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Στο βίντεο που ακολουθεί βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Απίστευτο: Ανακαλύφθηκαν τυχαία 1.000 έγγραφα στη Βουλή, από το 1897! - ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΗ

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Απίστευτο και όμως ελληνικό. Κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε χώρο του Κοινοβουλίου, τον οποίο ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και δεκαετίες, ανακαλύφθηκε αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 πρωτότυπα έγγραφα σε 140 κιβώτια.
Για αυτή την ανακάλυψη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα δώσει αύριο έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ν. Λυγερός - Η αντίσταση των Εκκλησιών στα Κατεχόμενα και η πολιορκία της Αμμοχώστου(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Η αντίσταση των Εκκλησιών στα Κατεχόμενα και η πολιορκία της Αμμοχώστου".
 Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, 
Λάρνακα. 12/11/2017

Οι χάρτες των θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Μετά από την έκδοση του νέου διαγωνισμού με τις 3 θαλάσσιες περιοχές, Ιόνιο, ΝότιοΔυτικά Κρήτης και Νότια Κρήτης στην επίσημη εφημερίδα της Ελλάδας, την ώρα που περιμένουμε την έκδοση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμφανίζονται όλο και περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά τους. Έτσι τώρα έχουμε πρόσβαση στους βαθυμετρικούς χάρτες που δίνουν μια ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης και όχι απλών εκτιμήσεων. Και οι δύο βαθομετρικοί χάρτες παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία που θα είναι θεμελιακά για το μέλλον της πατρίδας μας. Έχουν επίσης το καλό να ξεκαθαρίζουν το πλαίσιο του βυθού ειδικά για την περιοχή Νότια Κρήτης.