Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ

Από το diogeneis
 
Μελετώντας τα Χρυσά Έπη διαπιστώνει κάποιος τη βαθιά γνώση που μας παρέδωσαν οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρόγονοί μας, όπου στην πρώτη ενότητα βλέπουμε να τίθενται τα θέματα σε ηθικό επίπεδο και στη δεύτερη σε μεταφυσικό επίπεδο. Όταν κάποιος λοιπόν κατορθώσει….να αποκτήσει τη βαθιά αυτή γνώση, η ηθική και η μεταφυσική συνάπτονται ταυτόχρονα και γίνονται ένα. Αυτός είναι και ο καρπός της ίδιας…της Φιλοσοφίας
Στίχοι : Στους στίχους από 01-04….μας λέγει:
(Να τιμάς πρώτα, τους αθάνατους θεούς, όπως ορίζει ο νόμος,

και να σέβεσαι τον όρκο [κι] έπειτα, τους ένδοξους ήρωες,

και να σέβεσαι τους καταχθόνιους δαίμονες, κάνοντας τα νόμιμα,

και να τιμάς τους γονείς [σου] και τους κοντινότερους συγγενείς [σου],

από τους άλλους δε, να κάνεις φίλο, όποιον είναι άριστος στην αρετή.)

Τα "σημάδια" που αγνοήσε η Σουηδία και το καμπανάκι κινδύνου σε Ευρώπη και Ελλάδα


Από το kostasxan
Δείτε και ΕΔΩ


Θα γίνει η Ελλάδα ο "δοκιμαστικός σωλήνας" μίας "ευρωπαϊκής ισλαμικής άνοιξης";

Σε καθημερινή βάση είναι πλέον τα όσα συμβαίνουν στην Σουηδία από τους εκεί "μετανάστες" ισλαμιστές, οι οποίοι αποφάσισαν να οργιστούν κατά της ευεργετικής απέναντί τους Σουηδίας, επειδή "δολοφονήθηκε" από αστυνομικούς κάποιος 69χρονος μουσουλμάνος.


Επειδή όλα φαίνεται να έχουν ως σημείο εκκίνησης μία "δολοφονία" (έτσι αποφάσισαν οι ίδιοι οι "μετανάστες", αγνοώντας τους νόμους του κράτους το οποίο τους φιλοξενεί και τους παρέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο όνομα του πολυπολιτισμού και της στήριξης των αδύναμων ανθρώπων) κι επειδή

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΩΣ ΜΕΣΩ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ - ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Στα τέλη του '70 και στις αρχές του '80 εκδηλώθηκε έντονη ανησυχία για τις για τις τεχνικές πλύσης εγκεφάλου και ελέγχου του νου που εφάρμοζαν οι μυστικές υπηρεσίες σε όλον τον κόσμο. Ο Τζον Μαρκς (John Marks) στο βιβλίο του "The Search for the Manchurian Candidate" και ο Γουόλτερ Μπόου αρτ (Walter Bowart) στο βιβλίο "Operation Mind Control" περιέγραφαν πει ράματα με ναρκωτικά, ύπνωση και άλλες"τεχνικές" που είχαν εφευρεθεί για την επίτευξη του προγραμματισμού του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΒΑΤΑΡ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ DARPA

Κοιτάζουμε βαθύτερα στην τρύπα του κουνελιού της τρέλας που μας προσφέρεται σε καθημερινή βάση από την έξυπνη βιομηχανία προγραμματισμού της νέας παγκόσμιας τάξης που είναι γνωστή ως Hollywood.


 Η τοποθέτηση των ιδεών και των εννοιών στις επικρατούσες ειδήσεις ​​έχει γίνει σχεδόν ανατριχιαστική, ειδικά με τη χρήση του τηλεοπτικού δικτύου απο υποσυνείδητες και νευρογλωσσικές τεχνικές προγραμματισμού που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προκαλέσουν τους αντιληπτικούς μηχανισμούς άμυνας που συνήθως αφορούν τις συμπεριφορές αγοράς και κατανάλωσης. 

Τα σχέδια της ελίτ για παγκόσμια μείωση του πληθυσμού(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ OTTONUS

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ : ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ NASA ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Επιμέλεια άρθρου Vagedim
Από το atheatignosi


Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα υποτιθέμενα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου, και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, είναι ψεύτικα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA.

Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου που ο Αλ Γκορ και όλοι οι άλλοι παγκόσμιοι φαρσέρ του πλανήτη, επί καιρό ισχυρίζονταν ότι η υπερθέρμανση θα καταστρέψει τον πλανήτη μας, ενώ στην πραγματικότητα ο πλανήτης μας ψύχεται κανονικά, με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Το παγκόσμιο πολίτευμα…(Βίντεο)

Την ώρα που η προσοχή της «μάζας» είναι στραμμένη στις «ήξεις-αφίξεις» στην οικονομία, στις στημένες αναταραχές με τους φανατικούς ισλαμιστές και στην Μέση Ανατολή, στο παρασκήνιο ετοιμάζεται από την δυτικότροπη παγκόσμια διαπλοκή, η απάντηση στα προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργούνται. Έχουν δοθεί και ίσως δοθούν περεταίρω περιθώρια ανάσας στους πολίτες, προκειμένου οι παγκοσμιοποιητές να δουλεύουν στην άκρη με την ησυχία τους χωρίς κίνδυνο να εξεγερθεί ο λαός. Τους επόμενους μήνες στους οποίους θα κριθούν πολλά κατά τα φαινόμενα, οι αφορμές επιβολής παγκόσμιας αρχής με σκοπό την διαχείριση των τεχνηέντως δοθέντων προβλημάτων θα πληθύνουν. Ο κόσμος και δη η Ευρώπη μεταβάλλεται προς το χειρότερο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ(Βίντεο)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙΑΠΟ ΤΟΝ Thalamofilakas Em


"Στημένο το σκηνικό απο τον Στρατό στη Τουρκία", μεταδίδει το ABC Australia! "Στόχος είναι η...Ελλάδα!"

Απίστευτο το ρεπορτάζ του αυστραλέζικου καναλιού, αναλύει με εκπληκτικό τρόπο τα γεγονότα στη Τουρκία!
Αλισον Μάδερς και Ντέιβιντ Κοβάλσκι

"Στόχος είναι η Ελλάδα και ο ενεργειακός της πλούτος", απάντησε ο Ντέιβιντ Κοβάλσκι, απεσταλμένος του ABC Australia στη Κων/πολη, σε ερώτηση της Αλισον Μαδερς, κεντρικής παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων του σταθμού!

Αναλυτικά, το ρεπορτάζ του Κοβάλσκι έχει ως εξής:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η Αντίσταση της Ανθρωπιάς"(Βίντεο)

                                                   Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η Αντίσταση της Ανθρωπιάς". 
Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, 
Βέροια. Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, 
ώρα: 11:30

Με παρέμβαση εισαγγελέα, διαλύθηκαν τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά

Ύστερα από σύσκεψη των ναυτεργατών με τον εισαγγελέα, για την συνδικαλιστική παρέμβαση που πραγματοποιούν από το πρωί σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα, τα μπλόκα στο λιμάνι του Πειραιά διαλύθηκαν.

Ο εισαγγελέας έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου στις 18.00, και είπε στους ναυτεργάτες και τα μέλη του πληρώματος ότι είναι επιστρατευμένοι και αν δεν σταματήσουν, θα πρέπει να συλληφθούν.

Εκείνοι, από την πλευρά τους, ήταν αμετακίνητοι και η απάντησή τους ήταν: “Συλλάβετέ μας. Δεν φεύγει κανένα πλοίο”.

Πρόταση Στουρνάρα: Φόρος για όλους σε αγροτεμάχια και ακίνητα. Δεν εξαιρούνται οι αγρότες

Διευρυμένο "χαράτσι" θα είναι ουσιαστικό ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων. Τι περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών.
Τελικά η πρόταση του υπουργού Οικονομικών για το φόρο σε αγροτεμάχια, βοσκοτόπια και αγρούς θα αφορά όλους και δεν θα εξαιρούνται οι αγρότες.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε  μαζί  με τον φορολογικό του σύμβουλος κ. Ν. Καραβίτης τη πρόταση  για τη φορολόγηση των αγρών και των ακινήτων
Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Στουρνάρα ο φόρος αγροτεμαχίων θα αφορά όλους και τους αγρότες στους οποίους θα ξεκινά από 1 ευρώ το στρέμμα στις  εκτάσεις γης που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων, θα  προβλέπονται μόνο οι εξαιρέσεις και οι απαλλαγές για τους ανέργους, τους πολυτέκνους και τους αναπήρους, που ισχύουν και με το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Βόμβα ΔΝΤ: Ακολουθήσαμε λάθος πρόγραμμα για την Ελλάδα

Να παραδεχτεί δημόσια σημαντικά λάθη που έγιναν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας ετοιμάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο μιας κρίσιμης αξιολόγησης των χειρισμών του στο πεδίο αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «αυστηρά εμπιστευτικό» και βρέθηκε στα χέρια της Wall Street Journal, ο διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που η συνταγή λιτότητας προκάλεσε στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θερμό επεισόδιο στη Σύμη: Ελληνοτουρκική ναυμαχία - Στη μέση ελληνικό ... δουλεμπορικό

Ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής εξαπέλυσε πυρά κατά σκάφους του Λιμενικού στην περιοχή της Σύμης, όταν το τελευταίο επιχείρησε να εμποδίσει απόβαση πλοιαρίου με 30 λαθρομετανάστες.
Το ιστιοπλοϊκό καταμαράν (πιθανόν ελληνικής ιδιοκτησίας)  με τους λάθρο, έγινε αντιληπτό από δυνάμεις του ΛΣ κι ένα σκάφος έσπευσε να εμποδίσει την πορεία του, αλλά δέχτηκε καταιγιστικές βολές από το τουρκικό σκάφος. 'Αλλη πηγή αναφέρει ότι οι Τούρκοι πολυβολούσαν το δουλεμπορικό το οποίο ερχόταν από την τουρκική ακτή, αλλά αυτό είναι απίθανο.

Ποιοι δεν λένε την αλήθεια; Μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση το κρυφτούλι με τους πλειστηριασμούς

Έπειτα από τον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θανάση Σκορδά σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου να αναστείλει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), Χρήστος Γκόρτζος, μιλώντας στη Βουλή, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει πως η Ελληνική Ένωση Τραπεζών «δεν άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση για το θέμα».

Παρά τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε από βουλευτές για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Χρήστος Γκόρτσος, ξεκαθάρισε πως «αφού η κυβέρνηση άνοιξε και αμέσως έκλεισε το θέμα, δεν βλέπει τον λόγο να το ξανανοίξει η Ένωση» και όπως είπε «οι τράπεζες δεν θέλουν να μαζέψουν σπίτια και αυτοκίνητα».

Τουρκία: Σάλος με βίντεο που δείχνει διαδηλωτή να πυροβολείται

Τουρκία: Σάλος με βίντεο που δείχνει διαδηλωτή να πυροβολείται
Ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η στιγμή της εκτέλεσης του Ετέν Σαρικουλούκ κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο άνδρας είναι  το τρίτο θύμα της λαϊκής εξέγερσης στην Τουρκία, ενώ άγνωστο παραμένει το αν είναι αυθεντικό το βίντεο το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 2 Ιουνίου.
Το βίντεο δείχνει τις συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνεται ένας άνδρας να πέφτει στο έδαφος.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, που συναντήθηκαν την Τρίτη με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μπουλέντ Αρντίς, πρόκειται για το τρίτο θύμα των συγκρούσεων που μαίνονται στις τελευταίες μέρες στην Τουρκία.

51 ΕΤΩΝ Η "ΗΛΙΚΙΑ" ΤΟΥ Μ113! Η ερπύστρια του "αρχαίου" Μ113 κόπηκε σαν καρότο κι έστειλε στον θάνατο τον 20χρονο πεζοναύτη

Μια διαλυμένη ερπύστρια στο "αρχαίο" Μ113 ήταν η αιτία του θανατοφόρου ατυχήματος όπως δείχνει η πρώτη εικόνα από το όχημα που ανασύρθηκε.
Συγκεκριμένα κόπηκε η δεξιά ερπύστρια του οχήματος και εξ αυτού του λόγου το όχημα προσέκρουσε στην δεξιά μπάρα, όπως μετέδωσε πρώτο το defencenet.gr.
O 20χρονος οδηγός του ΤΟΜΠ, προσπάθησε να το κρατήσει στο δρόμο, αλλά αυτό έφυγε αριστερά. Μόλις που πρόλαβε και πήδηξε από το όχημα ένας δεύτερος πεζοναύτης. Το όχημα ήταν "ηλικίας" 51 ετών.

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις (Βίντεο)

Ένας φαντάρος έχασε τη ζωή του, όταν λίγο πριν από τις 6 το πρωί, άρμα μάχης βγήκε από τον δρόμο και ανατράπηκε.

Το ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του στρατιώτη (ΠΝ) Ε.Κ.

Στο όχημα επέβαινε άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του. Στον τόπο του δυστυχήματος έχει μεταβεί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες. Το άρμα μάχης συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575ου Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία εκινείτο με προορισμό το λιμάνι του Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων στην εν εξελίξει διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με μικρές απώλειες συνεχίζεται η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με τον Γενικό Δείκτη στις 12.51 να καταγράφει πτώση 0,12% και να διαμορφώνεται στις 96,79 μονάδες.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε ζημιές 0,94% και ήταν στις 38,14 μονάδες.

Τρεις μετοχές κινούνταν ανοδικά, έξι καθοδικά, μια ήταν αμετάβλητη και 99 ήταν εκτός διαπραγμάτευσης.

ΧΑ: Κέρδισε το θετικό πρόσημο και τις 980 μονάδες, έχασε σε τζίρο

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Επιρρεπής σε ρευστοποιήσεις και «εύπλαστη» στην άνοδο αποδείχθηκε σήμερα η αγορά της Αθήνας λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου όγκου συναλλαγών που αντικατοπτρίζει τόσο την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, καθώς η αγορά συσσωρεύει χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, όσο και την αισθητή απουσία των traders με εξαίρεση τη μετοχή και το δικαίωμα της Εθνικής.

Με μόλις 31,8 εκατ. τεμάχια συναλλαγές, ελέω απουσίας των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, και τζίρο που διαμορφώθηκε  στα μόλις 53 εκατ. ευρώ, η αγορά έπαιξε και κέρδισε σήμερα το στοίχημα της παραμονής της στην περιοχή των 980 μονάδων, δοκιμάζοντας  τις προθέσεις τόσο των αγοραστών στα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 991 μονάδων (+0,99%) όσο και των πωλητών στα χαμηλά των  971 μονάδων (-1,1%), χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τίποτα ως προς τις προθέσεις των δύο πλευρών για τα επόμενα 24ωρα. 

Ο Ομφαλός των Δελφών και το Πενταδωδεκάεδρο του Πλάτωνα

Ο Ομφαλός των Δελφών εικ2 είναι ο διασημότερος Ομφαλός, σε όλο τον κόσμο. Φυσικά υπάρχουν και άλλα παρόμοια αντικείμενα στην Ρώμη, Ιράκ, Αίγυπτο, Ιερουσαλήμ, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ και αλλού. Έτσι κάθε πολιτισμός είχε ένα ιερό μέρος για το οποίο πίστευε ότι ήταν το συμβολικό κέντρο του κόσμου. Βλέπε εικ 2 του Εκαταίου από την Μίλητο το 500πχ. Πίστευαν ότι το υπερφυσικό εισερχόταν στον φυσικό κόσμο μέσω του κέντρου του, που σημειωνόταν με την τοποθέτηση ενός πέτρινου «αφαλού». Μέσω του νοητού κάθετου άξονα συνδεόταν ο πνευματικός κόσμος με τον φυσικό. Από αυτό το σημείο μπορούσαν να αποκτήσουν επαφή με τους άλλους κόσμους, τον παράδεισο, την κόλαση και με τα πνεύματα.