Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Γιόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την Πρωτοχρονιά και με ποιό τρόπο...;;;

Η μελέτη των αρχαιολόγων έχει δείξει ότι στην αρχαία Ελλάδα δεν γιορταζόταν η Πρωτοχρονιά καθώς τότε μεγαλύτερη σημασία είχε η αρχή κάθε μήνα, η οποία ονομαζόταν νουμηνία.

Μια επιγραφική μαρτυρία μας ενημερώνει ότι στην Αθήνα γινόταν μια θρησκευτική τελετή στην αρχή του νέου έτους ή σωστότερα την τελευταία ημέρα του απερχομένου, αφορούσε όμως περιορισμένο αριθμό ατόμων. Επρόκειτο για μια θυσία των απερχόμενων αξιωματούχων στον Δία Σωτήρα και την Αθηνά Σωτείρα και απέβλεπε στην εξασφάλιση της εύνοιας των θεών αυτών για τη νέα χρονιά.

Κίναρος: Ποια είναι η κυρία Ρηνιώ και γιατί αρνήθηκε να φύγει από το νησί - Βρέθηκε σώα στο σπίτι της(Βίντεο - Φωτο)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της κα. Ρηνιώ στην Κίναρο, η οποία ήταν και η μοναδική κάτοικος του νησιού και η οικογένειά της την αναζητούσε από τη Δευτέρα.
Το απόγευμα της Πέμπτης (2/1) το πλήρωμα του Super Puma που απογειώθηκε από τη Ρόδο με σκοπό τον εντοπισμό της, βρήκε την γυναικά στο σπίτι της και καλά στην υγεία της.
Οι κακές καιρικές συνθήκες δημιούργησαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότητηση, αλλά και στις τηλεπικοινωνίες, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με την οικογένειά της.

NASA: Σμήνος αστεροειδών θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη

Τέσσερις αστεροειδείς φαίνεται πως θα περάσουν πολύ κοντά από τη Γη τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ οι δύο ανακαλύφθηκαν λίγο νωρίτερα από την υπηρεσία της NASA.

Aνησυχία έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα η ανακοίνωση του Κέντρου Αγνώστων Αντικειμένων της NASA (CNEOS) πως ανακάλυψε σμήνος αστεροειδών που κατευθύνονται πολύ κοντά στην τροχιά της Γης.
Το πιο εντυπωσιακό και ίσως πιο ανησυχητικό είναι πως η CNEOS παραδέχτηκε πως η ανακάλυψη των δύο εκ των τεσσάρων αστεροειδών έγινε

ΠΛΗΡΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΡΩ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ! Ιταλοτουρκικό ντοκουμέντο

Του Κωστή Αλεξίου
Από το noiazomai

  Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ αποκαλύπτει σήμερα κρίσιμα άρθρα της Ιταλοτουρκικής Συνθήκης του 1932, με τα οποία η Τουρκία αναγνωρίζει άθελά της πλήρη Υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ σε Ρω, Μεγίστη και Στρογγύληστο κρίσιμο δηλαδή Σύμπλεγμα Καστελορίζου, που γεφυρώνει τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου, ακυρώνοντας την ψευδοΤουρκο-Λιβυκή!

Politico: Μέχρι που θα το τραβήξει η Τουρκία του Ερντογάν; Οι φόβοι για θερμό επεισόδιο - ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΜΕ ΓΑΛΛΙΑ

Η συγκρουσιακή πορεία του Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει αξιωματούχους στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να διερωτώνται μέχρι ποιο βαθμό είναι διατεθειμένη η Τουρκία να απομακρυνθεί από τη Δύση και να συσφίξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico.

Τον τελευταίο χρόνο ο Ερντογάν διέταξε τη στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία κατά των Κουρδικών πολιτοφυλακών,

EastMed: «Έπεσαν» οι υπογραφές για το μεγάλο έργο(Βίντεο - Φωτο)

Από το philenews

«Έπεσαν» το βράδυ της Πέμπτης στην ελληνική πρωτεύουσα οι υπογραφές της διακρατικής συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed - Mια εξέλιξη που έχει προκαλέσει την οργή της Άγκυρας και ένα έργο, μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας, που θεωρείται ότι θα αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Συμφωνία υπογράφηκε στο Ζάππειο Μέγαρο- παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη- από τους υπουργούς Ενέργειας των τριών χωρών Κωστή Χατζηδάκη, Γιουβάλ Στάινιτς και Γιώργο Λακκοτρύπη.

Στρατηγικά Ελληνικά Βήματα - Η ΑΟΖ ως θωράκιση της Ελλάδας

Στρατηγικά Ελληνικά Βήματα
Του Ν. Λυγερού

30/12/19: ΡΩΜΗ
Συνάντηση τεχνικών κλιμάκων της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Επικαιροποίηση της Συμφωνίας του 1977 με την αναβάθμισή της σε Συμφωνία Οριοθέτησης των ΑΟΖ.

02/01/20: ΑΘΗΝΑ
Υπογραφή της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την διακρατική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Άλλη μια λυβική αμφισβήτηση του τουρκικού μνημονίου - Το πρώτο στάδιο του EastMed

Άλλη μια λυβική αμφισβήτηση του τουρκικού μνημονίου
Του Ν. Λυγερού



Όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ αμφισβητείται το τουρκικό μνημόνιο με τη Λιβύη. Διότι η αντιπολίτευση γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει ότι θα ακυρώσει αυτό το απαράδεκτο μνημόνιο, που είναι το αποτέλεσμα ενός τουρκικού εκβιασμού κατά την πιο αδύναμη πλευρά της Λιβύης που είχε ανάγκη από στρατιωτική υποστήριξη. Τώρα είναι ο Ναύαρχος Φαράγκ ελ Μαχντάουι, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης που έρχεται να ενισχύσει τις θέσεις της Ελλάδας,