Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Ο δήμαρχος της Μήλου που αρνήθηκε να πληρώσει εισιτήριο στο Λούβρο ετοιμάζει να φέρει την Αφροδίτη πίσω στο νησί της Η αντίδραση των Γάλλων, το αίτημα στη Κομισιόν και το σπίτι που της ετοιμάζει

«Ο τρόπος με τον οποίο σε κοιτάζει, πέρα ότι την ερωτεύεσαι, είναι σαν να σου λέει "κάνε κάτι να με πάρεις πίσω"». Έτσι περιγράφει ο δήμαρχος του Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης στο newsbeast.gr πώς ένιωσε όταν αντίκρισε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο Μουσείο του Λούβρου.
Της Μαργαρίτας Τζαγκαράκη
Από το newsbeast
Η Αφροδίτη της Μήλου, ίσως ένα από τα διασημότερα αρχαία ελληνικά γλυπτά παγκοσμίως, φυλάσσεται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματά του. Θεωρείται ένα καταπληκτικό έργο της ελληνιστικής τέχνης, συνδυάζοντας αρμονικά τη γυναικεία ομορφιά και θηλυκότητα.

«Όταν δεν θα είμαι πια εδώ»: Συγκλονιστική συμβουλή στο γιο του που θα την θυμάται για πάντα

Η συγκινητική ιστορία του συγγραφέα Rafael Zoehler σίγουρα θα σας συγκινήσει.
 
Ο θάνατος είναι πάντα μια έκπληξη. Κανείς δεν τον περιμένει. Ακόμα και οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, πάντα πιστεύουν ότι έχουν περισσότερο χρόνο. Ποτέ δεν πιστεύουν, ότι σήμερα μπορεί να είναι η μέρα που θα πεθάνουν.
Δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι. Ποτέ δεν υπάρχει η κατάλληλη στιγμή. Όταν θα έρθει η ώρα δεν θα έχουμε κάνει όλα όσα θέλαμε να κάνουμε. Το τέλος πάντα έρχεται απρόσκλητο και είναι μια σπαρακτική στιγμή για τις χήρες και μια βαρετή στιγμή για τα παιδιά, που ευτυχώς δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι συμβαίνει.

Το Cassini αποχαιρετά τον Τιτάνα με μια τελευταία κοντινή προσέγγιση

Καθώς η πολύχρονη αποστολή του Cassini στον Κρόνο και στους δορυφόρους έχει εισέλθει πλέον στην τελική φάση της, το διαστημικό σκάφος αποχαιρέτησε το Σάββατο τον Τιτάνα, κάνοντας ένα τελευταίο κοντινό πέρασμα πάνω από το γεμάτο νέφη και υδρογονάνθρακες φεγγάρι.
 
Η κοντινότερη προσέγγιση του Cassini έλαβε χώρα το Σάββατο το πρωί, στις 9 περίπου ώρα Ελλάδος. Το σκάφος, κινούμενο με ταχύτητα 21.000 χιλιομέτρων την ώρα, πέρασε σε απόσταση 979 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του δορυφόρου.

Η συμπληρωματικότητα σε εθνικό επίπεδο

Του Ν. Λυγερού

Σε εθνικό επίπεδο η συμπληρωματικότητα είναι θεμελιακό στοιχείο για τις διεθνείς σχέσεις και ειδικά αυτές που είναι μεγάλης εμβέλειας, διότι το ταυτόσημο είναι επικίνδυνο λόγω επανάληψης και άρα μείωσης και το ανάλογο είναι ανταγωνιστικό. Έτσι, η συμπληρωματικότητα μπορεί να λειτουργήσει ως καταλυτικό στοιχείο όχι μόνο για μια διακρατική σχέση, αλλά ακόμα και δεσμό, αφού δημιουργεί ένα αμφίδρομο διάγραμμα ροής που ενισχύει δύο χώρες παραδείγματος χάρη.

Εσωτερική ανθεκτικότητα - TRACTION(Βίντεο)

Εσωτερική ανθεκτικότητα
Του Ν. Λυγερού


Εσωτερική ανθεκτικότητα
χρειάζεται πάντα
μόλις αρχίζει
νέα αποστολή
γιατί οι πιέσεις

Σκηνικό πολιορκίας: Εντολή Τραμπ στο Καρλ Βίνσον να προσεγγίσει την Βόρεια Κορέα

«Τύμπανα» πολέμου ηχούν στην Κορεατική Χερσόνησο - Την ναυτική δύναμη κρούσης των ΗΠΑ συνοδεύουν δυο ιαπωνικά αντιτορπιλικά.

«Τύμπανα» πολέμου ηχούν στην Κορεατική Χερσόνησο - Πλησιάζει την Βόρεια Κορέα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον, συνοδευόμενο από δυο ιαπωνικά αντιτορπιλικά.

Δύο Ιαπωνικά αντιτορπιλικά ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε άσκηση με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον και τα πλοία που το συνοδεύουν στο δυτικό Ειρηνικό καθώς πλησιάζουν τα ύδατα γύρω από την κορεατική χερσόνησο, ανακοίνωσε το ναυτικό της Ιαπωνίας.

Καταγγέλλει Άιντα ο Κοτζιάς – Επιστολή στον Γκουτέρες

Επιστολή-καταγγελία για ενέργειες και την εν γένει συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, απέστειλε στον Αντόνιο Γκουτέρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στην επιστολή χωρίς περιστροφές τονίζεται εν πολλοίς πως ο αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού ενεργεί για την προώθηση του τουρκικού αιτήματος για την εφαρμογή για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Forbes: Ας άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει - «Έρχονται αναταράξεις» αναφέρει σε δημοσίευμά του

«Η Ελλάδα  δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε (να συμμετάσχει το ΔΝΤ)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος
«Αναταράξεις» βλέπει ο αρθρογράφος του Forbes, Τιμ Γουόρσταλ για την Ελλάδα δεδομένου πως η αρχική συμφωνία που έγινε με το ΔΝΤ για τη διάσωσή της ήταν κακή.

Μάλιστα, εκφράζει την άποψη ότι έπρεπε να αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να φύγει από το ευρώ.