Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Η Ελβετία χωρίς τον Καποδίστρια δεν θα ήταν αυτό που είναι

Ενα κείμενο προς τιμή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας
   Amberg Lorenzo   
Πριν από λίγες ημέρες, tovima.gr, δημοσίευσε ένα κείμενο σχετικά με την άγνωστη σε πολλούς δράση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελβετία και το ρόλο του στην ουδετερότητα της χώρας αλλά και την ενσωμάτωση των καντονιών της Γενεύης και του Βο (Λωζάννη) σε αυτήν. 

Θα γίνει ανάρπαστος: Λαμπτήρας που φωτίζει και απολυμαίνει τον χώρο από τον κορονοϊό(Βίντεο)

Μια εταιρεία που διατηρεί εγκαταστάσεις στη Γαλλία και τη Ρουμανία έχει αναπτύξει έναν "υβριδικό" λαμπτήρα.

Ένα φωτιστικό που θα απολυμαίνει το γραφείο στη διάρκεια της νύχτας: μια εταιρεία που διατηρεί εγκαταστάσεις στη Γαλλία και τη Ρουμανία έχει αναπτύξει ένα σύστημα φωτισμού που απευθύνεται στους επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν τον διαρκή πονοκέφαλο της απολύμανσης των χώρων εργασίας τους για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
Αυτός ο "υβριδικός" λαμπτήρας επιτρέπει τόσο τον φωτισμό των γραφείων ή των χώρων υποδοχής του κοινού, όσο και στη συνέχεια την απολύμανση επιφανειών, είτε τη νύχτα ή όποτε οι χώροι εργασίας είναι άδειοι, εξηγεί ο Ντιντιέ Προυτό, γενικός διευθυντής του ομίλου Dietal, του οποίου οι εγκαταστάσεις στη Γαλλία βρίσκονται στο Σαιν-Ζορζ-ντε -Μονς(κέντρο).

Τουρκία: Τρομοκρατημένοι οι πολίτες ξεφορτώνονται την λίρα

Καταρρέει αυτή την ώρα το τουρκικό νόμισμα καθώς φαίνεται πως και οι ίδιοι οι Τούρκοι του γυρίζουν την πλάτη, σπευδοντας να αγοράσουν δολάρια με μεγαλύτερη ένταση για να προστατευτούν από τις ιδεοληψία του Ταγίπ Ερντογάν η οποία έχει καταδικάσει το τουρκικό νόμισμα σε υποτιμητικό σπιράλ.
Μετά από μέρες ενός μάταιου και πανάκριβου αγώνα για τη συγκράτηση της ισοτιμίας της λίρας στο 7 (επτά λίρες για ένα δολάριο) κι αφού και αυτό το ψυχολογικό φράγμα διασπάστηκε, ένα μαζικό κύμα φυγής από το τουρκικό νόμισμα είναι από το πρωί σήμερα σε εξέλιξη, βυθίζοντας το περαιτέρω σε επίπεδα που δεν έχει ξαναδοκιμάσει.

Ρωσία: Επιχείρηση… full metal jacket

Το θέαμα των Στρατηγών με παράσημα να φτάνουν έως τις κάτω τσέπες της στολής τους ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Αυτή η τόσο χαρακτηριστική εικόνα των υψηλόβαθμων Σοβιετικών –και αργότερα Ρώσων– στρατιωτικών έδωσε τροφή σε πολλά ανέκδοτα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, εντός και εκτός Σοβιετικής Ένωσης.


Ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ με τα 114 παράσημα, τα οποία ορισμένα του είχαν απονεμηθεί και άλλα τα είχε απονείμει ο ίδιος στον εαυτό του, μάλλον το είχε παρακάνει.

«Τί θα γινόταν αν ένας κροκόδειλος έτρωγε τον Σύντροφο Μπρέζνιεφ; Ο κροκόδειλος θα έχ**ε μετάλλια για δύο εβδομάδες» ήταν ένα τα πολλά αστεία που κυκλοφορούσαν για τον πολυπαρασημοφορημένο (;) Σοβιετικό ηγέτη.

Μια επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής – Το πανεπιστήμιο στη Φινλανδία απέσυρε την ανθελληνική έρευνα

Αποτελεί αναμφισβήτητα μια επιτυχία της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής

Είχαμε γράψει στις 24 Απριλίου για την τεκμηριωμένη απάντηση του πρέσβυ της Ελλάδος στο Ελσίνκι, κ. Γιώργου Αϋφαντή, στους καθηγητές του Πανεπιστημίου Τούρκου, της Φινλανδίας, Jussi Jauhiainen και Ekaterina Vorobeva, οι οποίοι συνέταξαν μια απαράδεκτη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη έκθεση, για την Ελλάδα και την πολιτική που ακολουθούμε ως χώρα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Το εκπληκτικό είναι ότι μετά την απάντηση της Ελλάδας, που δόθηκε δια του κ. Αϋφαντή, το Πανεπιστήμιο Τούρκου αφήρεσε από την επίσημη ιστοσελίδα του την έκθεση των κ.κ. καθηγητών.

Γεμάτος... βέτο ο δρόμος της Β. Μακεδονίας προς την ΕΕ

Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, αυτό που (επισήμως) εμπόδιζε την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ΕΕ και δύο γείτονές μας, την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, ήταν η άρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και οι ενστάσεις της Ανγκελα Μέρκελ.

Πλέον, το βασικό εμπόδιο στον δρόμο της πρώτης εκ των δύο προαναφερθέντων χωρών προς την «ενωμένη Ευρώπη» φαίνεται να είναι άλλο: Η απειλή βέτο από την πλευρά της Βουλγαρίας και του πρωθυπουργού της, Μπόικο Μπορίσοφ.

«Στην περίπτωση που η μεικτή επιτροπή ιστορικών δεν επαναλάβει τις εργασίες της μέχρι τον Ιούνιο

Μύθος ο ασθενής μηδέν - Η διεθνής μελέτη που ανατρέπει όσα ξέραμε

Την τάση μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, εξέλιξης και προσαρμογής του στους ανθρώπους ξενιστές του, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική έρευνα, που ανέλυσε γονιδιώματα του ιού SARS-CoV-2 από 7.666 ασθενείς με νόσο Covid-19, προερχόμενους από διάφορες χώρες.

Την τάση μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού, εξέλιξης και προσαρμογής του στους ανθρώπους ξενιστές του, αποκαλύπτει μια νέα επιστημονική έρευνα, που ανέλυσε γονιδιώματα του ιού SARS-CoV-2 από 7.666 ασθενείς με νόσο Covid-19, προερχόμενους από διάφορες χώρες. Η μελέτη, η οποία θα φανεί χρήσιμη στους επιστήμονες που ετοιμάζουν νέα αντι-ιικά φάρμακα και εμβόλια, εντόπισε 198 επαναλαμβανόμενες γενετικές μεταλλάξεις του ιού, οι οποίες φαίνεται να έχουν συμβεί ανεξάρτητα περισσότερες από μία φορές.

«Ο Μικρός Covid 19»: Κινούμενα σχέδια για τον κορωνοϊό με ήρωα τον Σωτήρη Τσιόδρα (Βίντεο)

Την ιδέα για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας - παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης.

«Ο Μικρός Covid 19» είναι ένα βίντεο κινούμενης εικόνας, εμπνευσμένο από τον πραγματικό COVID-19 με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σωτήρη Τσιόδρα.