Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι Έλληνες είναι λύτες

Του Ν.Λυγερού
Όσοι λένε ότι η πατρίδα μας έχει συνεχώς προβλήματα, έχουν ξεχάσει πρώτον ότι μόνο οι ζωντανοί έχουν προβλήματα και δεύτερον ότι οι Έλληνες από την αρχαιότητα είναι λύτες. Δεν υπάρχει περίοδος για τον Ελληνισμό που να μην είχαμε προβλήματα. Κι όμως είμαστε ακόμα εδώ κι αν γκρινιάζουμε είναι μόνο και μόνο διότι παρόλα αυτά επιζήσαμε κι είμαστε εδώ πάνω στην ίδια πατρίδα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Διότι κι αν έχουμε γκρίνια, είμαστε ταυτόχρονα γενναιόδωροι. Κι είμαστε φτιαγμένοι για να λύνουμε προβλήματα. Γι’ αυτό το λόγο επινοήσαμε τη στρατηγική και τα μαθηματικά. Γι’ αυτό το λόγο δίνουμε τόση σημασία και στον Οιδίποδα που έλυσε το πρόβλημα της Σφίγγας. Έτσι και τα αινίγματα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά μας.

ΤΟ 2020 ΣΤΟ 47,5% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ"! H Μorgan Stanley "πέθανε" το succes story με υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων

Σε «ουδέτερη» θέση από «πρόταση για αγορά», υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα η Morgan Stanley, καθώς θεωρεί πως το πολιτικό ρίσκο δεν έχει ξεπεραστεί, ενώ τα ερωτηματικά σχετικά με την επίτευξη των στόχων του προγράμματος διάσωσης αυξάνουν.
 
Από την άλλη πλευρά ενώ η μεταβλητότητα  στις διεθνείς αγορές αυξάνει, στο εσωτερικό της Ελλάδας η θετική δυναμική ( momentum) της οικονομίας έχει υποχωρήσει ακόμα περισσότερο.
 

ΚΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΣΑΡΙΝ Η Ρωσία επιβεβαίωσε ότι οι ισλαμιστές στην Συρία χρησιμοποιούν χημικά όπλα

Βλήμα πυροβολικού γομωμένο με την απαγορευμένη θανατηφόρο χημική νευροπαραλυτική ουσία σαρίν χρησιμοποιήθηκε από τους ισλαμιστές  αντάρτες στο Χαλέπι και προκάλεσε τον θάνατο 20 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη την Τρίτη πριν λίγο.
Επικαλούμενους τα αποτελέσματα των σχετικών ερευνών από τα ρωσικά εργαστήρια είπε ότι το βλήμα που βρέθηκε στις 18 Μαρτίου "αναμφίβολα επιβεβαιώνει την χρήση χημικών όπλων από τους ισλαμιστές" αλλά και το γεγονός ότι πλέον ισλαμσιτές τρομοκράτες και η Αλ Κάϊντα που μάχονται το καθεστώς στην Συρία έχουν πρόσβαση σε χημικά όπλα..

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Άρθρο-σοκ από το Spiegel: "Πώς οι Αλβανοί ετοιμάστηκαν για αντάρτικο στην Β.Ελλάδα"

Ένα αποκαλυπτικό για την εποχή και προφητικό για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει, άρθρο του Spiegel του 2003 για την πιθανότητα αλβανικής εξέγερσης στην Ελλάδα και την μεταφορά χιλιάδων ατομικών όπλων από πιστόλια Μακάροφ και Τοκάρεφ, μέχρι AK-47 και RPG-7, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά το defencenet.gr.
To γερμανικό περιοδικό από τότε περιέγραφε με ντοκουμέντα μία την Ελλάδα ως μία χώρα όπου Αλβανοί αντάρτες κυκλοφορούν ελεύθερα προετοιμάζοντας ένοπλη εξέγερση στη βόρεια Ελλάδα.
Και όλα αυτά σε ένα δημοσίευμα στις 10 Νοεμβρίου του 2003. Τότε που κανείς δεν έδινε σημασία στις προειδοποιήσεις κάποιων τότε που όλοι στη χώρα της μόνιμης αφασίας  ζούσαν μέσα στη ζάλη της ευδαιμονίας. 

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Στη γκιλοτίνα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - Με απόφαση υπουργού "κόβονται κεφάλια"

Με μία απλή υπουργική απόφαση χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου θα μπορούν να στέλνονται στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πρόκειται επί της ουσίας για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αναζητήσαμε από που εμπνεύστηκαν το σήμα της ΕΔΤ και το βρήκαμε: Από το Ρετιρέ του Δαλιανίδη!!!(εικόνες + βίντεο)

Το τηλεοπτικό στούντιο όπου έκανε εκπομπές η Κατερίνα Γιουλάκη στο θρυλικό σίριαλ Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη έδωσε την έμπνευση για το σήμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης.Είναι πασιφανές στις φωτογραφίες που ακολουθούν...

Οπως ξετρύπωσε και αποκάλυψε χρήστης του twitter, τα χρωματιστά κύματα πάνω στο μπλε και γαλάζιο φόντο που βλέπουμε από το πρωί σήμερα στα κρατικά κανάλια, θυμίζει έντονα το σκηνικό στην εκπομπή της Κατερίνας Σοφιανού. Πρόκειται για την ηρωίδα του σίριαλ  Ρετιρέ (Κατερίνα Γιουλάκη) μια χωρισμένη μεσήλικη ανώτερη υπάλληλο στην διαφημιστική-τηλεοπτική εταιρεία COSMOS Ε.Π.Ε. - Διαφημίσεις-Τηλεοπτικές Εκπομπές-Δημόσιες Σχέσεις. Τα σκηνικά του Ρετιρέ υπογράφει ο Τάκης Νικολαϊδης διαβάζουμε στους τίτλους, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος σχεδίασε το σήμα της ΕΔΤ.

Στον «αέρα» η μεταβατική δημόσια τηλεόραση

Σήμα εκπέμπει από τις 8 το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην πρωινή εκπομή του ΑΝΤ1 είπε: «Έπρεπε να γίνει η εκπομπή. Αυτό που βλέπετε είναι ένα μεταβατικό πρόγραμμα. Είναι σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει κατατεθεί ήδη το νομοσχέδιο για το νέο φορέα και μέσα σε ένα τρίμηνο πιστεύω θα έχει αρχίσει η εκπομπή κανονικά του νέου δημόσιου φορέα».

Αυτοδιαλύθηκε ο ΣΥΝ

Την αυτοδιάλυση του κόμματος αποφάσισε πριν από λίγο με συντριπτική πλειοψηφία, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ.

Ψήφισαν 513 σύνεδροι. Υπέρ της αυτοδιάλυσης ψήφισαν 505 κατά ψήφισαν 8.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει στις 7 το απόγευμα.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δήλωση-βόμβα του Κουκουλόπουλου στον realfm 97,8

Να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που καταργεί τη δημοτική αστυνομία ζήτησε, μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Η δημοτική αστυνομία συμβολικά θα πρέπει με τον διάλογο που θα γίνει στη Βουλή να αποσυρθεί η διάταξη», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος και αναφερόμενος στο πρόγραμμα της κινητικότητας είπε: «Θα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα γενικευμένο πρόγραμμα κινητικότητας με αρχή, μέση και τέλος με αξιολόγηση που θα βάζει στο στόχαστρό του τον αφόρητο συγκεντρωτισμό».

Με τον «αυτόματο πιλότο» πήγαινε για προσγείωση το μοιραίο Boeing 777!


Οι πιλότοι προσπάθησαν να διορθώσουν την πορεία του αεροσκάφους λίγο πριν τη συντριβή στο Σαν ΦρανσίσκοΟι πιλότοι του μοιραίου Boeing 777 της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Asiana Airlines, προσπάθησαν να διορθώσουν την πορεία του αεροσκάφους λίγο πριν την προσγείωση και έβαλαν σε λειτουργία το αυτόματο γκάζι, ώστε να κρατηθεί το απαιτούμενο επίπεδο ταχύτητας, ανάφερε η επικεφαλής ερευνητής του δυστυχήματος, Ντέμπορα Χέρσμαν του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) την Τρίτη.

Περνούν απο «κόσκινο» 192.000 εκπαιδευτικοί και διοικητικοί


- Αξιολόγηση όλων για να επιλεγούν οι 7.500 που θα μπούν σε "διαθεσιμότητα".- Τι αναφέρει λεπτομερές non paper του υπουργείου- Λίστες με ασυνεπείς εκπαιδευτικούς έχουν σταλεί στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησηςΚαταγραφή όλων των εκπαιδευτικών σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα πραγματοποίησε  από τον περασμένο Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εντοπίσει τους «λουφαδόρους», όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.
Με βάση την ανάλυση των στοιχείων ο αριθμός ανέρχεται στους 500, ενώ η αξιολόγηση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά. Στο ίδιο  μήκος κύματος, όπως αποκαλύπτει non paper του υπουργείου Παιδείας μπήκε σε εφαρμογή αξιολόγηση του συνόλου των εκπαιδευτικών και των διοικητικών καθώς το υπουργείο αντέτεινε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα 7500 εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση. 

«Αντώνη έπαιξες και έχασες»


«Αντώνη έπαιξες και έχασες»Από το newsbomb 

Οι τραγικές διαψεύσεις των εκτιμήσεων και των προσδοκιών του Α.Σαμαρά - Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.
Ανήμερα του Αγίου Αντωνίου το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα βουλευτών του κόμματος του , που πήγαν για να του ευχηθούν.
Ο κ. Σαμαράς ήταν εμφανώς ευδιάθετος και αισιόδοξος, ενώ ανέφερε κάτι που όλοι θυμούνται: ''Αν αντέξουμε μέχρι τον Ιούνιο ,μετά θα απογειωθούμε''.
Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι έχει την απόλυτη στήριξη της κ. Μέρκελ και ότι η Γερμανία θα είναι αυτή που θα στηρίξει την Ελλάδα με χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.

Μήνυση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Μήνυση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων. 
 
Στο κείμενο της μήνυσης αναφέρεται ότι χρήζει διερεύνησης αν τα δάνεια τα οποία πήραν τα κόμματα και τα οποία δεν εξυπηρετούνται, ζημίωσαν το ελληνικό κράτος και αν υπήρξε ίδιον όφελος από τους δανειολήπτες.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Νικολόπουλου:

Καμμένος: Να ανοίξουν τώρα οι λογαριασμοί του Αντρίκου

Καμμένος: Να ανοίξουν τώρα οι λογαριασμοί του Αντρίκου
Το άνοιγμα όλων των προσωπικών και εταιρικών λογαριασμών του Αντρίκου Παπανδρέου θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τον  Ιωάννη Τέντε και τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε βαριές καταγγελίες κατά του Αντρίκου Παπανδρέου και των επιχειρηματιών Κ. Γριβέα και Α. Βάτσικα, παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν την επιχειρηματική τους συνεργασία και τη σχέση τους με το Τ.Τ. και ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί αυτοβούλως στον Ι. Τέντε, προκειμένου επίσης να καταθέσει τα έγγραφα του πατέρα του, Ηλία Καμμένου, που αφορούν στο θέμα με το σκάφος, που ανήκει στον ίδιο.

Αχμέτι: Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Aνω Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας», γνωστοποίησε σήμερα ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σχολιάζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των Σκοπίων, προβάλλοντας σχετικές αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στη χώρα.
«Μέχρι στιγμής πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε επίπεδο εκπροσώπων μεταξύ Ελλάδας και Μακεδονίας και δεν υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα του ονόματος. Τώρα υπάρχει μία πρόταση-για "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Bρέθηκαν 350 αρχαία αντικείμενα σε εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στη Λάρισα (Εικόνες)

Τριακόσια πενήντα αρχαία αντικείμενα μέσα σε σάκους, βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε εγκαταλελειμμένο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη Λάρισα.

Ειδικότερα βρέθηκαν:

Προς διαθεσιμότητα και οι αγροφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι αγροφύλακες, μεγάλο τμήμα των οποίων είχε προσληφθεί επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (όταν, δηλαδή, είχε επανασυσταθεί η Αγροφυλακή), του πατέρα, δηλαδή, του σημερινού υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στόχος, είναι η διεύρυνση των «δεξαμενών» της διαθεσιμότητας αλλά και των απολύσεων με υπαλλήλους οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, παραμένουν παραμένουν, τουλάχιστον σε ένα τμήμα τους, ανενεργοί. Να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές ποιος είναι ο σημερινός αριθμός των αγροφυλάκων.

Εθνική και Γενική υπέβαλαν προσφορές για το Ταμιευτήριο

Η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) και η Γενική Τράπεζα ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η ανακοίνωση της ΕΤΕ
Η Εθνική Τράπεζα Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, την 9 Ιουλίου 2013, υπέβαλε, στο πλαίσιο της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος διαμόρφωσε, δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε.

Πόλεμος μετά την βόμβα απολύσεων που έπεσε για πρώτη φορά στο Δημόσιο

Βόμβα για την όποια όλοι μιλούσαν αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα σκάσει, τελικά έπεσε στο Δημόσιο με την απόφαση της κυβέρνησης να κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο δίνεται το πράσινο φως, για πρώτη φορά, να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ..

Σε τραγική κατάσταση ο Πολ Γκασκόιν! Πεσμένος στο πεζοδρόμιο εκλιπαρεί για ένα ποτό

Σε οικτρή κατάσταση, πεσμένος στο δρόμο, να παρακαλάει για λίγο αλκοόλ. Ο κατήφορος για τον άλλοτε σταρ του ποδοσφαίρου Πολ Γκασκόιν δεν έχει τέλος.
Η Sun δημοσίευσε αποκλειστικές φωτογραφίες που προκαλούν θλίψη. Ο Πολ Γκασκόιν, ημιλιπόθυμος, πεσμένος σε ένα πεζοδρόμιο δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων, έξω από ξενοδοχείο, περιμένει την βοήθεια των περαστικών. «Εκλαιγε για την πρώην γυναίκα του και παρακαλούσε για ένα ποτό», σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα.
Το προσωπικό του ξενοδοχείου κάλεσε ασθενοφόρο, ο Γκασκόιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι φίλοι του δηλώνουν πια ότι «ο Gazza πάτησε πάλι το κουμπί της αυτοκαταστροφής. Πίνει για να πεθάνει».

«Ήρωες» τα θύματα του Μαρί με απόφαση του υπουργικού

Λευκωσία: Την απόδοση φόρου τιμής στα 13 θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, αποφάσισε η κυβέρνηση, ανακηρύσσοντας τα θύματα σε ήρωες. Η απόφαση λήφθηκε μία ημέρα πριν από τη δεύτερη επέτειο της τραγωδίας στη ναυτική βάση.

Στην απόφαση το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει ότι τα θύματα της έκρηξης της 11ης Ιουλίου 2011 είχαν προστρέξει με αυταπάρνηση για να εκτελέσουν το καθήκον τους, θέτοντας το χρέος υπεράνω της ζωής τους και προτάσσοντας την αγάπη προς την πατρίδα.

Αμελητέες ζημιές και πενιχρός όγκος στο Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αν και οι ζημιές που καταγράφει είναι αμελητέες. Στις 13:04 ο Γενικός Δείκτης σημείωνε πτώση της τάξης του 0,07% και διαμορφωνόταν στις 96,24 μονάδες. Πενιχρός ήταν ο όγκος συναλλαγών που περιοριζόταν στις 10.412,72 ευρώ.

Μεγαλύτερες ζημιές κατέγραφε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος με ποσοστιαίες ζημιές 1,46% υποχωρούσε στις 37,19 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και οι περισσότεροι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες πλην των Ξενοδοχείων και της Παράλληλης Αγοράς που παραμένουν αμετάβλητοι. Η Κύρια Αγορά υποχωρούσε κατά 0,07%, η Εναλλακτική κατά 0,03%, οι Τράπεζες κατά 0,08% και οι Επενδυτικές σημείωναν πτώση 1,46%.

Χ.Α.: Πιέσεις σε όλο το εύρος υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε νέες απώλειες, έως και άνω του 2,5%, υποχρεώνεται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με «συγκρατημένο» μέχρι στιγμής τζίρο και με το μεγαλύτερο μέρος του FTSE25 να διαπραγματεύεται στο «κόκκινο», ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κάτω από τις 820 μονάδες.

Η «επεισοδιακή», όπως εξελίσσεται, τροπή στη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ. βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς, καθώς και το περιεχόμενο του λεγόμενου «πολυνομοσχεδίου», οι διατάξεις του οποίου έγιναν χθες γνωστές.

Τί έλεγε ο Θουκυδίδης για περιόδους κρίσης όπως η σημερινή

Κάντε τον κόπο να διαβάσατε το παρακάτω απόσπασμα του Θουκυδίδη και δείτε πόσο αναλυτικοί και σκεπτόμενοι ήταν οι άνθρωποι.

ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΙ
Βιβλίο 3. Κεφάλαιο 82

Για όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν…

1. Σ’ αυτές τις ακρότητες έφτασε ο εμφύλιος πόλεμος και προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί ήταν ο πρώτος που έγινε. Αργότερα μπορεί να πη κανείς ότι ολόκληρος ο Ελληνισμός συνταράχτηκε, γιατί παντού σημειώθηκαν εμφύλιοι σπαραγμοί. Οι δημοκρατικοί καλούσαν τους Αθηναίους να τους βοηθήσουν και οι ολιγαρχικοί τους Λακεδαιμόνιους. όσο διαρκούσε η ειρήνη δεν είχαν ούτε πρόφαση, αλλά ούτε και την διάθεση να τους καλέσουν για βοήθεια. Με τον πόλεμο, όμως καθεμιά από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις μπορούσε εύκολα να βρη ευκαιρία να προκαλέση εξωτερική επέμβαση για να καταστρέψη τους αντιπάλους της και να ενισχυθή η ίδια για ν’ ανατρέψη το πολίτευμα.