Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ είναι ακόμη τρομοκράτες για τους Άγγλους

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα πανό της ΕΟΚΑ, της οργάνωσης των Κυπρίων αγωνιστών η οποία πολέμησε για την απελευθέρωση του νησιού από την αγγλική αποικιοκρατία και την ένωση με την Ελλάδα.

 Το πανό είναι «λάφυρο» και βρίσκεται στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου σε μια προθήκη μαζί με άλλα αντικείμενα της οργάνωσης που κατάσχεσαν την δεκαετία του 50, οι Αγγλοι.

Το εντυπωσιακό είναι πως στις επεξηγηματικές λεζάντες οι Κύπριοι μαχητές χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες.

Επιτύμβια στήλη του 4ου π.χ. αιώνα αποκαλύφθηκε στον Κεραμεικό

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους ανασκαφείς του Κεραμεικού, καθώς κατά τη διάρκεια εργασιών ανακάλυψαν μια αττική επιτύμβια στήλη, που χρονολογείται την κλασική περίοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (www.dainst.org), πρόκειται για τμήμα επιτύμβιας στήλης, που απεικονίζει ανάγλυφα σε πρώτο επίπεδο μια καθιστή γυναίκα και ένα κοριτσάκι και σε δεύτερο επίπεδο μια άλλη γυναίκα και έναν γενειοφόρο άνδρα. Οι μορφές βρίσκονται κάτω από ανάγλυφο επιστύλιο αετώματος, όπου υπάρχει δυσανάγνωστη επιγραφή, από την οποία ξεχωρίζει το όνομα «Δημόστρατος».

Βρήκαν την Ελληνική "Πομπηία"

Οικιστικά κατάλοιπα που σχετίζονται με εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, παρόμοια με αυτά της Πομπηίας, ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στον βυθό της Δήλου.
Οι ειδικοί ερεύνησαν το σημείο στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, τα οποία πίστευαν ότι ανήκαν σε λιμενικές εγκαταστάσεις.

Κατά την αρχαιολογική έρευνα όμως, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ερείπια κτιρίων, που αποτελούν τα ανατολικά όρια της συνοικίας του Σταδίου, τα οποία σχετίζονται με εμπορικές δραστηριότητες.

Αναβαθμισμένες οι εκτιμήσεις για την Αφροδίτη

Του Ν. Λυγερού

Ενώ στην Κύπρο και στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχουμε όντως φυσικό αέριο, έρχονται οι ίδιες οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την εξόρυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη να αναβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους για τα αποθέματα. Οι πετρελαϊκές εταιρείες Avner και Delek που έχουν η καθεμιά 15% των μετοχών της κοινοπραξίας με την Noble ήρθαν να συμπληρώσουν πλέον επίσημα τα δεδομένα του κοιτάσματος.

Φωτογραφία από τον πλανήτη Άρη που προβληματίζει

Το (MGS) ήταν ένας δορυφόρος της NASA ο οποίος είχε σταλεί στον πλανήτη Άρη με σκοπό την χαρτογράφηση του πλανήτη, την εξέταση της ατμόσφαιρας του πλανήτη όπως και την ανίχνευση πιθανών θέσεων οι οποίες θα ενδεικνύονταν για προσεδάφιση μελλοντικών αποστολών.
Το Mars Global Surveyor ολοκλήρωσε την πρωταρχική αποστολή του το Ιανουάριο του 2001 και τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας τον Ιανουάριο του 2007.

Ασυνήθιστο κρύο στις ΗΠΑ! Υπό το μηδέν όλη η χώρα – 4 ΝΕΚΡΟΙ…(ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ έχει ρίξει το θερμόμετρο σε όλη την χώρα κάτω από μηδέν.


Ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα 4 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από το ασυνήθιστο κρύο.
Μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου το χιόνι ξεπέρασε το 1,5 μέτρο με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους δρόμους από το χιόνι και η αστυνομία τους πήγαινε κουβέρτες με σνόουμομπιλ.

Κύπρος:Κίνδυνος να χαθεί η πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα - Μόλις 250 με 300 χιλιάδες σκάλες απέχουν οι Τ/κ απο την απόκτηση της πλειοψηφίας της γης


Λευκωσία: Σοβαρός είναι ο κίνδυνος οι Τουρκοκύπριοι να αποκτήσουν την πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων, εξέλιξη που θα είχε πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στο Κυπριακό, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημαντικό όπλο στην προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδροκράτους.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα χρειάζεται μόλις 250 με 300 χιλιάδες σκάλες ελληνοκυπριακών περιουσιών για να αποκτήσουν οι Τουρκοκύπριοι την πλειοψηφία της γης.

Μια ανάσα από την Κρήτη οι τζιχαντιστές! Κατέλαβαν την πόλη Ντέρνα που απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της ΕΕ, λέει το CNN

- Οι τζιχαντιστές ελέγχουν πλήρως την πόλη Ντέρνα, που βρίσκεται μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κρήτης
- Δημιουργούν ένα ξεχωριστό ισλαμικό εμιράτο στα ανατολικά της Λιβύης, λέει το CNN
- Δείτε τον χάρτη που δημοσιεύει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο
- Στόχος των τζιχαντιστών να περάσουν σταδιακά τη δράση τους και σε ευρωπαϊκό έδαφος
Μια ανάσα από τις ακτές της Κρήτης βρίσκονται πλέον οι τζιχαντιστές, θέτοντας σε συναγερμό και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης... Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν πλέον καταλάβει την λιβυκή πόλη Ντέρνα, η οποία απέχει μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περίεργη λάμψη ή UFO κάνει τη νύχτα μέρα στα Ουράλια (Βίντεο)

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε τραβήχτηκε στις 14 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε στο YouTube στις 17 Νοεμβρίου.
Κάμερα αυτοκινήτου που κινούνταν σε δρόμο στα Ουράλια στη Ρωσία και ενώ επικρατούσε πυκνό σκοτάδι κατέγραψε μια έντονη λάμψη στον ουρανό που έκανε κυριολεκτικά τη νύχτα ημέρα.

Tα πρώτα ευρήματα του Philae για τον κομήτη Churyomov - Gerasimenko

Όπως προκύπτει από μία πρώτη ανάλυση των ευρημάτων του Philae, Κατάμαυρος σαν πίσσα, αποτελούμενος από νερό, διοξείδιο του άνθρακα και κάποιες άλλες πιο περίπλοκες ουσίες, είναι ο κομήτης Τσουριούμοφ- Γκερασιμένκο (67Ρ/Churyumov- Gerasimenko).
 
Μία πρόγευση των αποτελεσμάτων της αποστολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), αλλά και το χρονοδιάγραμμα “αφύπνισης” του “Philae” από τη χειμερία νάρκη, στην οποία βρίσκεται σήμερα, έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής της Αστροφυσικής, Θανάσης Οικονόμου, Senior Scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η ομάδα του Έλληνα διαπρεπούς επιστήμονα δημιούργησε το όργανο του “Philae”, που προορίζεται να αναλύσει τη χημική σύσταση του κομήτη.

Σε "ροντέο" μετέτρεψαν την Βουλή με απίστευτες εκφράσεις να ακούγονται από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ένταση ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής, όπου ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις από μέλη του Κοινοβουλίου δείχνοντας το ήθος που διέπει των κομμάτων που κυβερνούν και είναι έτοιμα να κυβερνήσουν.
 
Ολα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια υποτιμητική αναφορά σε προηγούμενη ομιλία Υψηλάντη, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει μια ρήση του Μπέρναρντ Σο, και αυτό προκάλεσε την έκρηξη του βουλευτή.