Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κύπρος:Κίνδυνος να χαθεί η πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα - Μόλις 250 με 300 χιλιάδες σκάλες απέχουν οι Τ/κ απο την απόκτηση της πλειοψηφίας της γης


Λευκωσία: Σοβαρός είναι ο κίνδυνος οι Τουρκοκύπριοι να αποκτήσουν την πλειοψηφία της γης στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων, εξέλιξη που θα είχε πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στο Κυπριακό, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημαντικό όπλο στην προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδροκράτους.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής, η λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα χρειάζεται μόλις 250 με 300 χιλιάδες σκάλες ελληνοκυπριακών περιουσιών για να αποκτήσουν οι Τουρκοκύπριοι την πλειοψηφία της γης.Στην εν λόγω αποκάλυψη προέβη ο Πρόεδρος του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, Άκης Πούρος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για άμεση λήψη μέτρων πριν να είναι πολύ αργά.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια ο κ. Πούρος ανέφερε ότι ο Φορέας έχει ήδη αναδιαρθρώσει 1000, ενώ δέχεται 25 έως 30 αιτήσεις καθημερινώς για νέες αναδιαρθρώσεις. Πρόσθεσε ότι ο Φορέας απαντά στα αιτήματα αναδιάρθρωσης το αργότερο εντός 20 ημερών και κάλεσε τα συνεργατικά ιδρύματα να πράξουν το ίδιο για τα στεγαστικά δάνεια, απλοποιώντας τις διαδικασίες.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Προσφύγων, το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων του Φορέα, περιλαμβανομένων και των στεγαστικών, ανέρχεται στις 7.000.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου