Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Βυθισμένες πόλεις: Οι χαμένοι κόσμοι της Αιγύπτου(Βίντεο-Φωτο)

Δύο αρχαίες πόλεις που εδώ και αιώνες αγνοούνταν στον βυθό της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου σε λίγες ημέρες.

Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης έκθεσης «Βυθισμένες πόλεις: Οι χαμένοι κόσμοι της Αιγύπτου», περισσότερα από 200 εξαιρετικά διατηρημένα ευρήματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, ανάμεσά τους ένα γρανιτένιο άγαλμα 5,4 μέτρων του θεού Άπι κι ένα άγαλμα της Ίσιδας, ηλικίας άνω των 1.200 ετών.

ΑΟΖ και δικαιολογίες καθυστέρησης - "Εθνική Στρατηγική, Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και Κυπριακό"(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Η Κύπρος θέσπισε την ΑΟΖ της το 2004 και παράλληλα έκανε τρεις οριοθετήσεις το 2003, το 2007 και το 2010 διαδοχικά με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμα άτομα που θεωρούν ότι για να θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας, θα πρέπει να περιμένουμε να έχουμε την ικανότητα να την υποστηρίξουμε. Το ερώτημα είναι απλό. Με τον ίδιο τρόπο, έχει η Κύπρος με τα κατεχόμενα, με τους αγνοούμενους, με τους εγκλωβισμένους και με τους πρόσφυγές της την ικανότητα να την υποστηρίξει;

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν σημαδεύει πλέον τα Στενά και το Αιγαίο με πυραύλους Cruise «Onyx» και «Caliber» !!(Βίντεο-Φωτο)

Ο αιφνιδιαστικός κατάπλους της ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Grigorovich» στην Μαύρη Θάλασσα με πυραύλους Cruise «Onyx» και «Caliber» αφορά την στοχοποίηση σαφώς της Άγκυρας και του ίδιου του  Ερντογάν.
Μετά από  απόφαση του ρωσικού γενικού επιτελείου ναυτικού,  η Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων  «Ναύαρχος Grigorovich», το «καμάρι» των ρωσικών ναυπηγείων από χθες  Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, θα ευρίσκεται  σε  μόνιμη θέση στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας . Αυτό αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Facebook,α αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Αποστολή της Φρεγάτας η οποία διαθέτει τους φονικότατους  πυραύλους «Onyx» και «Caliber» με βεληνεκές μάχης και  ικανότητα καταστροφής στόχων  στην ξηρά σε απόσταση μεταξύ 300 έως 2.500 χιλιομέτρων, είναι η Τουρκία και το Αιγαίο.

Γιώργος Σεφέρης: Ένας Έλληνας - ο Μακρυγιάννης

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEittDFZVT54LGO2YElYi2YSny7TnpOvsEI5MdbHQ3aKc6cvVa6HGqeqfZi4cSIQaWr0GwiXeYukGKB4mn_sbNsRLJT_PHXlN0vrEtIJ_pfD4M8bvE_6WVUK39t8Y2OZq-xUnnRcH3J2_I6w/s1600/37_1411374236.jpgΑν ο Μακρυγιάννης μάθαινε γράμματα την εποχή εκείνη, πολύ φοβούμαι πως θα έπρεπε να απαρνηθεί τον εαυτό του, γιατί την παιδεία την κρατούσαν στα χέρια τους οι «τροπαιούχοι του άδειου λόγου», καθώς είπε ο ποιητής, που δεν έλειψαν ακόμη.

Δεν επαινώ τον Μακρυγιάννη γιατί δεν έμαθε γράμματα, αλλά δοξάζω τον πανάγαθο Θεό που δεν του έδωσε τα μέσα να τα μάθει. Γιατί αν είχε πάει σε δάσκαλο, θα είχαμε ίσως πολλές φορές τον όγκο των Απομνημονευμάτων σε μια γλώσσα, όλο κουδουνίσματα και κορδακισμούς• θα είχαμε ίσως περισσότερες πληροφορίες για τα ιστορικά των χρόνων εκείνων, θα είχαμε ίσως ένα Σούτσο της πεζογραφίας, αλλά αυτή την αστέρευτη πηγή ζωής, που είναι το βιβλίο του Μακρυγιάννη, δε θα την είχαμε. Και θα ήταν μεγάλο κρίμα.

Ποιοι έφτιαξαν πραγματικά τις πυραμίδες της Αιγύπτου; Μήπως πρέπει να γραφτεί ξανά η ιστορία;ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΗΚΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ


Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα επιμήκη κρανία είναι προϊόν κάποιου περίεργου εθίμου, κατά το οποίο το κεφάλι των εμβρύων δενόταν με τέτοιο τρόπο ώστε η ανάπτυξή του να οδηγήσει στη δημιουργία μιας κωνοειδούς κορυφής.
Εντυπωσιακό στοιχείο είναι η παγκοσμιότητά τους, καθώς επιμήκη κρανία έχουν βρεθεί στην κεντρική Ασία, τον Καύκασο, τη Νορβηγία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, το αφρικανικό Κονγκό, την Αίγυπτο αλλά και στην κεντρική και νότια Αμερική !
Όπως και με κάθε ανεξήγητο ή περίεργο φαινόμενο, έτσι και η ύπαρξη των επιμηκών κρανίων έχει θρέψει διάφορες θεωρίες. Κάποιοι συνδέουν τη σχέση του φαινομένου με εξωγήινες επισκέψεις, θεωρώντας ότι οι πρόγονοί μας προσπάθησαν με το έθιμο αυτό να μοιάσουν στους θεούς τους, εξωγήινα όντα που τους επισκέπτονταν από τους ουρανούς. Άλλοι συνδέουν το φαινόμενο με μια μορφή τέχνης και άλλοι στην εξαπάτηση ότι το φερόμενο άτομο έχει μαντικές ή μαγικές δυνατότητες.