Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν σημαδεύει πλέον τα Στενά και το Αιγαίο με πυραύλους Cruise «Onyx» και «Caliber» !!(Βίντεο-Φωτο)

Ο αιφνιδιαστικός κατάπλους της ρωσικής φρεγάτας «Ναύαρχος Grigorovich» στην Μαύρη Θάλασσα με πυραύλους Cruise «Onyx» και «Caliber» αφορά την στοχοποίηση σαφώς της Άγκυρας και του ίδιου του  Ερντογάν.
Μετά από  απόφαση του ρωσικού γενικού επιτελείου ναυτικού,  η Φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων  «Ναύαρχος Grigorovich», το «καμάρι» των ρωσικών ναυπηγείων από χθες  Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, θα ευρίσκεται  σε  μόνιμη θέση στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας . Αυτό αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο Facebook,α αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Αποστολή της Φρεγάτας η οποία διαθέτει τους φονικότατους  πυραύλους «Onyx» και «Caliber» με βεληνεκές μάχης και  ικανότητα καταστροφής στόχων  στην ξηρά σε απόσταση μεταξύ 300 έως 2.500 χιλιομέτρων, είναι η Τουρκία και το Αιγαίο.

Ειδικά οι δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ  Σεργκέι  Λαβρώφ , περί συνεχών παραβιάσεων ειδικά στο Αιγαίο πέλαγος από τους Τούρκους έχουν  κινητοποιήσει σχετικά το ρωσικό ναυτικό.
Η πολιτική αστάθεια στην Τουρκία , οι νέο-οθωμανικές βλέψεις του νέου «Σουλτάνου» Ερντογάν στην περιοχή του Αιγαίου , στην Συρία αλλά και αλλού έχουν αναγκάσει την Μόσχα να λάβει ακόμα πιο δραστικά μέτρα.
Η συνεχή μετακίνηση ρωσικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων στην Μαύρη Θάλασσα έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να κάνει  δηλαδή «κατανοητό» στην Άγκυρα ότι οι δυνάμεις της  ευρίσκονται εντός του ρωσικού βεληνεκούς, σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο (Ρωσικά υποβρύχια με πυραύλους Cruise στην Κριμαία «σημαδεύουν» τους Τούρκους που ξεκίνησαν διακλαδική άσκηση στο Αιγαίο Πέλαγος).
1445520093_468247_original
Οι διαθέσεις του Ρώσου Προέδρου είναι σαφείς και καταδεικνύουν την Τουρκία ως το κύριο στόχο των υπερσύγχρονων ρωσικών πυραύλων .
«Αν η Τουρκία δεν παύσει να υποστηρίζει την Αλ-Κάιντα, σκοπεύω σοβαρά να ολοκληρώσω το έργο που ξεκίνησε ο τελευταίος  Τσάρος Νικόλαος ΙΙ. Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρος Νικόλαος ΙΙ  προσπάθησε να επαναφέρει στους χριστιανούς την βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, καθώς και να διασφαλίσει ασφαλή πρόσβαση για την Ρωσία στα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αλλά η κακή τύχη τον εμπόδισε»,  ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με το πρακτορείο  ειδήσεων ItarTASS το κανάλι Russia 24 και άλλα ΜΜΕ .
Η επιδίωξη αυτή του Κρεμλίνου για τα Στενά και την Κωνσταντινούπολη  ανάγεται από την εποχή της Τσαρίνας Αικατερίνης, και αποτελεί πάγια  ρωσική γεωπολιτική θέση .
Οι Ρώσοι , σύμφωνα με πηγές στην Μόσχα θέλουν να ελέγξουν πλήρως την δίοδο Μαύρη Θάλασσα –Αιγαίο Πέλαγος–συριακές ακτές –Αίγυπτος.
«Με εντολή του Διοικητή του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού η Φρεγάτα «Ναύαρχος Grigorovich»,  είναι έτοιμη να εκτελέσει το έργο της ευρισκόμενη πλέον  σε  μόνιμη θέση στον  στόλο της Μαύρης Θάλασσας »,  δήλωσε ο Αναπληρωτής Διοικητής του ρωσικού Ναυτικού Αντιναύαρχος Alexander  Fedotenkov.
rusia
Τα τεχνικά δεδομένα  της Φρεγάτας αυτής είναι τα εξής: εκτόπισμα – 4000 τόνοι, ταχύτητα – 30 κόμβοι, αυτονομία -30 ημέρες, οπλισμός – σύστημα   πυραύλων επιφανείας –επιφανείας cruise  «Kalibr-NK» και «Onyx»  ,  σύστημα αεράμυνας Shtil και συγκρότημα αντιαεροπορικού πυροβολικού Palash.
Η κατασκευή της φρεγάτας του σχεδίου  11356  υπεγράφη το 2010. Συνολικά, θα κατασκευαστούν  έξι φρεγάτες της ιδίας κλάσεως . Όλα τα πλοία θα ανήκουν στον  ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.
Επί του παρόντος, εκτός από την Φρεγάτα «Grigorovich», δοκιμάζεται στην Βαλτική Θάλασσα η « Φρεγάτα «Ναύαρχος Έσσεν», ενώ  το τρίτο πλοίο της σειράς «Admiral Makarov» ολοκληρώνεται στα Ναυπηγεία .
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι ενδεχομένως τους επόμενους μήνες , ο ρωσικός στόλος θα στελεχωθεί με δύο ακόμη  Φρεγάτες της ιδίας κλάσεως   οι οποίες διαθέτουν απίστευτες «πυραυλικές ικανότητες».



ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου