Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Η πολιορκία της Πόλης από τους Αβάρους 7-8-626

Δείτε και ΕΔΩ  ΕΔΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ  
 

O Ηράκλειος κατά το σχεδιασμό των πολεμικών του επιχειρήσεων γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο της στρατηγικής του ήταν η προστασία της Πόλης από τους αναξιόπιστους Αβάρους σε συνδυασμό και με τις κινήσεις αντιπερισπασμού των Περσών. Οι Άβαροι σχεδίαζαν επί μεγάλο χρονικό διάστημα την κατάκτηση της βυζαντινής πρωτεύουσας και δεν πτοήθηκαν ούτε από την αποτυχία να εξουδετερώσουν τον Βυζαντινό αυτοκράτορα το 617. Παρά τις μεγάλες χορηγίες που έλαβε το 619 από τη βυζαντινή πλευρά (ετήσιο φόρο ύψους 200.000 χρυσών νομισμάτων και επιφανείς ομήρους), ο φιλόδοξος χαγάνος των Αβάρων δεν σταμάτησε τις μεγάλης κλίμακας προετοιμασίες για την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Εκμεταλλευόμενοι τις δυσκολίες των Βυζαντινών στο ανατολικό μέτωπο, όπου βρισκόταν ο Ηράκλειος από το 622, οι Αβάροι αθέτησαν τη συμμαχία με τους Βυζαντινούς και από κοινού με τους Πέρσες αποφάσισαν να πολιορκήσουν τη βυζαντινή πρωτεύουσα.

Ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδας –Ενα σταυροδρόμι ιστορίας και θρησκειών στην Αθήνα, καλυμμένο από τσίγκους - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ (Βίντεο)

Ο,τι έχει απομείνει από τον Ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδας

Δείτε και ΕΔΩ
Από το iefimerida

Στους πρόποδες του Αρδηττού, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Αρδηττού, Θωμοπούλου, Κεφάλου και Κούτουλα στο Μετς, στεκόταν κάποτε ο Ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος.
Οπως έγραψε το Βήμα ο Ναός αποτελεί ενα σταυροδρόμι ιστορίας και Θρησκειών για την πόλη των Αθηνών. Αρχαία Ελλάδα, Αθήνα, Δωδεκάθεο και Ορθοδοξία έχουν διασταυρωθεί και συγκρουστεί στο συγκεκριμένο ιστορικά σημείο και στα απομεινάρια ενός Αρχαίου Ναού τόσο σημαντικού για την πόλη των Αθηνών όσο και η Ακρόπολη και η στήλες του Ολυμπίου Διός  Σήμερα απειλείται με οριστική εξαφάνιση.

Bloomberg: Κοντά σε ΔΝΤ και capital controls η Τουρκία

Μέτρα απελπισίας εξετάζονται στην Τουρκία, ενώ συζητείται διάσωση από το ΔΝΤ και πιθανή υιοθέτηση ελέγχων κεφαλαίων (capital controls), εκτιμά το Bloomberg.
Η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση παραμένουν σιωπηλές καθώς η λίρα βυθίζεται σε νέα χαμηλά ρεκόρ εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ, που απειλούν με νέες. Η λίρα υποχώρησε για έβδομη συνεχόμενη μέρα έναντι του δολαρίου, μετά τη χειρότερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας που σημειώθηκε χθες, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων σημείωσε άνοδο 20%, τη μεγαλύτερη όλων των εποχών. "Θα παραμείνει έτσι μέχρι η κεντρική τράπεζα να δεσμευτεί ανεπιφύλακτα να αυξήσει τα επιτόκια και να τα διατηρήσει ψηλά μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός. Η αγορά χρειάζεται αυτό το είδος σκληρής δέσμευσης", δήλωσε ο Χένρικ Γκαλμπεργκ, αναλυτής της Nomura International Plc.

Le Monde: Τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να πετάξει με τα δικά της φτερά - Το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από τον ESM

«Οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν την τελευταία δόση ευρωπαϊκής βοήθειας - Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση 15 δισ. ευρώ προς την Αθήνα», γράφει η γαλλική Le Monde.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν παρέλειψε να δείξει την ικανοποίησή του χθες, Δευτέρα. «Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης ευρωπαϊκής βοήθειας αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά επιτέλους, ένας νέος ορίζοντας διαγράφεται για τη χώρα. Η Ελλάδα θα πρέπει τώρα "να πετάξει με τα δικά της φτερά"» αναφέρει μεταξύ άλλων η Le Monde για την έξοδο της Ελλάδα στις διεθνείς χρηματαγορές, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ρομά είναι επιζώντες γενοκτονίας - Το δεύτερο Κοσσυφοπέδιο

Οι Ρομά είναι επιζώντες γενοκτονίας
Του Ν. Λυγερού

Αν κανείς δεν ξέρει τίποτα για τη γενοκτονία των Ρομά, αν δεν ξέρει τι εγκληματικά πειράματα έκανε το ναζιστικό καθεστώς πάνω τους, πώς μπορεί να αλλάξει μια νοοτροπία που βασίζεται πάνω σε ένα ρατσιστικό υπόβαθρο; Ακόμα και στην Ελλάδα όπου δεν είχαμε τεράστια κρούσματα ενάντια στους Ρομά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πώς μιλούμε για τον γύφτο, για τη γυφτιά; Με θετικό τρόπο κατ’ αναλογία με τον πρόσφυγα και την προσφυγιά; Η αλλιώς;

Οι Κούρδοι αντιστέκονται στη δικτατορία της Τουρκίας - Η κυβέρνηση του τέλους - Η αστάθεια του Κοσσυφοπεδίου

Οι Κούρδοι αντιστέκονται στη δικτατορία της Τουρκίας
Του Ν. Λυγερού


Οι Κούρδοι είναι ικανοί ν’ αντισταθούν στη δικτατορία της Τουρκίας, διότι έχουν ένα όραμα που είναι ριζικά διαφορετικό από κάθε τουρκικό δόγμα. Οι Κούρδοι θέλουν να δημιουργήσουν μια δημοκρατική ένωση, η οποία να λειτουργεί κατ’ αναλογία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι όχι μόνο αποδέχονται διάφορους πολιτισμούς αλλά θεωρούν ότι η διαφορά κάνει τη διαφορά και αποτελεί πλούτο και για το μελλοντικό Κουρδιστάν. Από την πλευρά της Τουρκίας, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι θέλει να κυριαρχεί στην περιοχή ακόμα και με βίαιο τρόπο.

2 Αυγούστου 2018: η αρχή του αγώνα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ρομά - Το όραμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ρομά - Περί γενοκτονίας των Ρομά

2 Αυγούστου 2018: η αρχή του αγώνα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ρομά
Του Ν. Λυγερού

Στις 2 Αυγούστου 2018 άρχισε η ιστορία της επετείου της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ρομά. Κι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα τιμά τα θύματα και την ιστορία που επέλεξαν την 2 Αυγούστου 1944 για ν’ αρχίσει το έργο της μνήμης των Δίκαιων. Έως σήμερα οι θεσμοί της Ελλάδας ήταν ας πούμε αθώοι λόγω αγνοίας. Τώρα όμως μετά τις 2 Αυγούστου 2018,