Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Λυγερός "Η οικουμενικότητα του Ελληνισμού και ο Καραθεοδωρή"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Η οικουμενικότητα του Ελληνισμού και ο Καραθεοδωρή"
στην εκδήλωση για τα 140 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. 
Αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κομοτηνή.
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Παράρτημα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης σχεδιάζουν στο Αμπου Ντάμπι

«Franchising» για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης στη νέα γη της επαγγελίας, το Αμπου Ντάμπι σχεδιάζεται, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Al Jaber.
Στα χνάρια του Λούβρου δεν αποκλείται να προχωρήσει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα αγαπητά και δημοφιλή μουσεία του πλανήτη που μονίμως βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των καταλόγων με τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργου Πολιτισμού με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Sultan Al Jaber που συζήτησαν για πρώτη φορά το ενδεχόμενο.

Τepcο: "Ρίξαμε ραδιενεργό νερό στον Ειρηνικό"...ΠΕΡΙΠΟΥ 1.100 ΤΟΝΟΥΣ!!!

Μετά το πέρασμα του τυφώνα Μαν-γι χθες από τη βορειοανατολική Ιαπωνία, περίπου 1.100 τόνοι βρόχινου ελαφρώς μολυσμένου από ραδιενέργεια νερού ερρίφθησαν στην θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
"Αφήσαμε να διαρρεύσει στον ωκεανό το νερό που κρίναμε ότι ήταν ελαφρά ραδιενεργό", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο Μασαγιούκι Όνο, εκπρόσωπος της Tepco.

Επεισόδια στο Υπουργείο Εργασίας(Βίντεο)

Η άρνηση του υπουργού Εργασίας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους προκάλεσε ένταση λίγο μετά τις 11 το πρωί στην οδό Σταδίου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να "σπάσουν" τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτίριο, οπότε και ακολουθήσαν επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών.

«Όρθιο» μετά από ολονύκτια προσπάθεια Ορθιο το Costa Concordia - Δείτε σε 30 δευτερόλεπτα την ανέλκυση(Βίντεο)




Δεσπόζει από τα ξημερώματα σαν φάντασμα στην είσοδο του λιμανιού του νησιού Τζίλιο
 Οι σειρήνες ήχησαν στις 04.00 για πρώτη φορά από τις 13 Ιανουαρίου 2012 στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης αναγγέλλοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης ανόρθωσης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν με ιαχές την ανακοίνωση συγκεντρωμένοι στο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου δεσπόζει σαν φάντασμα η σιλουέτα του κάποτε πλωτού παλατιού με σκουριασμένη τη μία του πλευρά έπειτα από είκοσι μήνες στο νερό.

Πωλείται το σπίτι του «Αντωνάκη»!(Βίντεο)


Δείτε φωτογραφίες από το κτήριο που διέμενε το ζεύγος Κοκοβίκου τότε και τώρα...Το σπίτι του διάσημου Αντωνάκη από την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», που βρίσκεται στην Πλάκα, στην οδό Τριπόδων 32, είναι ανάμεσα στα δεκαπέντε ακίνητα νεοκλασικά και διατηρητέα που παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Το κτίριο, που όλοι γνωρίσαμε ως το «σπίτι του Αντωνάκη»  θα αξιοποιηθεί, όπως και άλλα 14 ακίνητα της Πλάκας. Πρόκειται για νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια του Μεσοπολέμου που χτίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα και τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα.

Πόρισμα για Θανάση: Δεν ξέρουμε πώς έπεσε από το τρόλεϊ


Ο ειδικός πραγματογνώμονας αναφέρεται μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του τρόλεϊ και όχι σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως ο διαπληκτισμός, το άνοιγμα της πόρτας ή η πτώση - «Απαντώ μόνο σε ό,τι μου ζητήθηκε» απαντά ο πραγματογνώμοναςΠολλά κενά αφήνει το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος έπειτα από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή έπεσε από τρόλεϊ που βρισκόταν εν κινήσει και εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο-Άγιος Ιερόθεος.

Πώς θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια


Πενταπλασιάζεται ο φόρος για όσους έχτισαν νόμιμα σπίτι σε οικόπεδο εκτός σχεδίου - Τι προβλέπεται για όσους αδυνατούν να πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων
Οι ιδιοκτήτες που δήλωσαν αυθαίρετο κτίσμα σε αγροτεμάχια αλλά και όσοι έκτισαν νόμιμα ένα σπίτι σε 4 στρέμματα σε εκτός σχεδίου εκτάσεις, θα πληρώσουν το «μάρμαρο» της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, προκειμένου να εισπραχθούν  τα 2,9 δισ. που υπολογίζει για το 2014 η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση του «χαρατσιού» στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Θα επωμιστούν τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από όλους, αφού θα πληρώσουν πενταπλάσιο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για το αγροτεμάχιο που, μέχρι σήμερα, δεν φορολογείτο καν.

Άρχισαν και οι καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια!


Δείτε αναλυτικά ποια σχολεία έβαλαν λουκέτοΜεγάλη ήταν η  συμμετοχή χθες πρώτη ημέρα απεργίας των καθηγητών, ενώ άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις σχολείων από μαθητές.

Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία στην Γ΄ Αθήνας, όπως στην Πετρούπολη και στο Ίλιον και δύο ΕΠΑΛ, στην  Ηλιούπολη και το Ελληνικό.

Υπό κατάληψη βρίσκονται  και σχολεία στην Αργολίδα. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελεί από χθες το 1ο ΕΠΑΛ του Αργους. Εξάλλου η ηγεσία της ΟΛΜΕ σε δηλώσεις της κάλεσε τους μαθητές να συμπορευτούν με τον αγώνα των καθηγητών. Ανάλογες δράσεις σημειώνονται και σε πανεπιστημιακές σχολές.

Σαμαράς σε Σουλτς: Χωρίς προηγούμενο η κρίση στην Ελλάδα


Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησαν για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη - Στηρίζουμε την Ελλάδα στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος - Επίκεινται συναντήσεις με Ρομπάι και ΜπαρόζοΤη θέση ότι το μέλλον είναι η ανταγωνιστικότητα, η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς στις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο άνοιξε, σήμερα, των κύκλο των επαφών του με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Βίντεο:Άγριος καυγάς Καμμένου–Τσαπανίδου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς


Βίντεο:Άγριος καυγάς Καμμένου–Τσαπανίδου με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς
Αρένα το στούντιο της εκπομπής! 
Άγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της Πόπης Τσαπανίδου με τον Πάνο Καμμένο με αφορμή την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα.

Ο Πάνος Καμμένος έριξε τις ευθύνες στους δημοσιογράφους λέγοντας πως από τις ομιλίες του ήταν το μόνο απόσπασμα που δημοσιοποίησαν.

Οριακές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Οριακές απώλειες καταγράφει την Τρίτη το κυπριακό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη, στις 12:56 να βρίσκεται στις 94,1 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,03%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €66.982.

Οριακές απώλειες σε ποσοστό 0,22% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 35,92 μονάδες.

"Συγκρατημένες" πιέσεις στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Στο γνωστό υποτονικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας εναλλάσσει πρόσημο εκατέρωθεν των 990 μονάδων, με χαμηλό τζίρο.

Στον FTSE Large Cap, όπου η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται μα ερνητικό πρόσημο, ξεχωρίζει εκ νέου η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.

Η μετοχή βρέθηκε νωρίτερα στα 7,92 ευρώ με κέρδη 5,60%, προερχόμενη από ένα σερί 4 συνεχών κερδοφόρων συνεδριάσεων με αθροιστικά κέρδη 15,38%. Στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις, εκ των οποίων η μία πτωτική, τα συνολικά κέρδη για τη μετοχή διαμορφώνονται σε 19,62%.