Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Θυμάται κανείς ποιος ήταν ο πολυθρύλητος Φλαντανελάς;

Θυμάται κανείς ποιος ήταν ο πολυθρύλητος Φλαντανελάς;

Στις 20 Απριλίου του 1453 τέσσερα πλοία, με επικεφαλής, ένα βασιλικό σκάφος, επιστρέφουν στην πολιορκημένη βασιλεύουσα, φορτωμένα εφόδια από διάφορες χριστιανικές χώρες. Ο Μωάμεθ διατάσσει τότε το στόλο του να συλλάβει ή να βυθίσει τα πλοία, που τόλμησαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό της πρωτεύουσας. Κυβερνήτης του βασιλικού σκάφους ήταν ο γενναίος Φλαντανελάς. Διαβάστε ποια ήταν τα δικά μας αναγνώσματα στις παλιότερες εποχές!..
Η γριά τυφλή . Στα τείχη έφεραν μ’ ευλάβεια τις άγιες εικόνες• και μια γριά τυφλή, ακολουθώντας με λαχτάρα την ανθρωποπλημμύρα, ήρθε κι εκείνη να δει με τα ξένα μάτια. Ο αυτοκράτορας της έκαμε τόπο, χωρίς να σηκώσει τα μάτια του από τη θάλασσα.
Σιωπή νεκρική βασιλεύει!

Αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία εντοπίστηκε σε ανασκαφές στη Ρωσία

Χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ. - Φωτογραφίες από την ανασκαφή
Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση.

Πρόκειται για ένα κορινθιακό κράνος της ομάδας «Ερμιόνη», το οποίο χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.

Προοπτικές εμπλοκής TOTAL και σε άλλα τεμάχια με ΕΝΙ

Η αίτηση της γαλλικής ΤΟΤΑL για συμμετοχή στο τεμάχιο 8, σε ποσοστό 50% - 50%, με την ιταλική ΕΝΙ, προμηνύει περαιτέρω εμπλοκή του γαλλικού κολοσσού και σε άλλα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν αδειοδοτηθεί στην ιταλική εταιρεία, εκτιμά η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας.

Η Επιτροπή ενημερώθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία από τον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, για όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης στον τομέα των υδρογονανθράκων

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Βίντεο - παρωδία του Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Τουρκικές προκλήσεις | Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Ξεπερνά κάθε όριο πρόκλησης και αδιαντροπιάς το απαράδεκτο βίντεο που εμπνεύστηκε η τουρκική προεδρία της δημοκρατίας και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με αφορμή τον  εορτασμό των 565 χρόνων από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Μπορεί στην Τουρκία, η σημερινή ημέρα να γιορτάζεται ως η επέτειος από την «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, όμως το νέο οπτικοακουστικό «πόνημα» τον γειτόνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί - το λιγότερο - ως μια κακόγουστη παρωδία.

Η πρωτοβουλία της Νότιας Κορέας - Η Κρήτη της ελληνικής ΑΟΖ

Η πρωτοβουλία της Νότιας Κορέας
Του Ν. Λυγερού


Μετά από την αλλαγή φάσης στη συμπεριφορά της Βόρειας Κορέας, σε σχέση με τη διεξαγωγή των στρατιωτικών ασκήσεων στη Νότια Κορέα σε συνδυασμό με τις αμερικανικές δυνάμεις και την απόρριψη από τις ΗΠΑ της περίφημης συνόδου, η Νότια Κορέα πήρε την αυθόρμητη πρωτοβουλία του ενδιάμεσου. Βέβαια όλοι βλέπουμε ότι υπάρχει πρώτον συντονισμός με τις ΗΠΑ, που παρουσιάζονται έντεχνα ως αδιάλλακτες για να μην υποστούν οι ίδιες την απόρριψη

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι Κίνα - Η συνέχεια του Μακεδονικού αγώνα

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι Κίνα
Του Ν. Λυγερού

Η Βόρεια Κορέα έχει τη συμπεριφορά των μικρών σκύλων που κρατούν από το λουρί οι ιδιοκτήτες τους. Γαβγίζουν όσο μπορούν και μόνο όσο νιώθουν ότι υπάρχει κάποιος άλλος που κρατά με το χέρι του το λουρί. Κι αν αυτός το αφήσει τότε σταματούν απότομα την παράλογη συμπεριφορά τους. Έτσι γίνεται με τη Βόρεια Κορέα όσο την κρατά από το λουρί η Κίνα και μόλις χαλαρώνει την ένταση η Κίνα, ξαναμαζεύεται μέσα στο καβούκι της. Το παιχνίδι που παίζει με τις ΗΠΑ είναι μια τραγική κωμωδία. Θέλει να δώσει την εντύπωση ότι έχει το ίδιο επίπεδο με τις ΗΠΑ ενώ δεν το πιστεύει ούτε η ίδια η Κίνα.