Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Τω «Αγνώστω Πολεμάρχω»....

Παιάνας πάλι ας ακουστεί…
…βούκινο ν’ αλυχτίσει…
Ηγέτης, Άναξ, Στρατηγός….
…προσμένει να κινήσει…

Του Γιώργου Ανεστόπουλου
             
Κι αν φωλιαστούν τα όρνεα
Στου Θριάμβου την Αψίδα,
Κι αν ριζωθούν οι ύαινες
Στη δόλια την πατρίδα,
Κι αν σπιτωθούν οι έχιδνες
Κάτου από την καλύβα,
Σκοτάδια κι αν επνίξουνε την κάθε ηλιαχτίδα,

«Πυρά» Πρέσβεων ΗΠΑ και Γερμανίας στα Τίρανα για την «Μεγάλη Αλβανία»

«Πυρά» Πρέσβεων ΗΠΑ και Γερμανίας στα Τίρανα για την «Μεγάλη Αλβανία»
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα Αλεξάντερ Αρβίζου επέκρινε σκληρά την αλβανική πολιτική τάξη για τις πρόσφατες εθνικιστικές δηλώσεις.
«Η εθνικιστική ρητορική θα μπορούσε τόσο να αποσταθεροποιήσει, τυχόν, την περιοχή όσο και να καταστρέψει την εικόνα της Αλβανίας. Λόγω αμφιλεγόμενων δηλώσεων, την παραμονή των εορτασμών για τα 100 χρόνια (από την ανεξαρτησία της Αλβανίας), δύο γειτονικές χώρες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή συνέπεια, αλλά είναι κάτι που δυσχεραίνει τις σχέσεις, εμποδίζει την επικοινωνία και τη συνεργασία και καθιστά πιο δύσκολη την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Οι στόχοι της επίσκεψης του Α. Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή

Οι στόχοι της επίσκεψης του Α. Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή
Στη «συνολική στρατηγική που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και θέτει σε εφαρμογή, για εξωστρέφεια, διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και αξιοποίηση κάθε δυνατής βοήθειας», εντάσσεται η επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας του κόμματος, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα, στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου. 
Η αντιπροσωπεία, η οποία αναχωρεί αύριο για τη Βραζιλία και στη συνέχεια για την Αργεντινή, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των αντίστοιχων κυβερνώντων κομμάτων - αποτελείται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Ήσυχο, Κώστα Αθανασίου και Ανδρέα Καρίτζη.

Προφυλακιστέος ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης-Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, έπειτα από την τυπική απολογία που έδωσε στην 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη.

Η ανακρίτρια του πήρε απολογία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου μεταφέρθηκε ο επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης, στον οποίο είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και δεν είχε κληθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αμέσως μετά τη σύλληψή του, στο σπίτι του στην περιοχή της Βουλιαγμένης επικαλούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα με την καρδιά του.

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ(ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΙΣ ΑΙΩΝΙΟΝ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ 
ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΗ ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ 
«ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,
ΑΛΛΟΤΕ ΜΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΝ
ΕΣΧΑΤΩΣ ΔΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΙΜΒΑΡΒΑΡΩΝ «ΦΙΛΩΝ» ΜΑΣ

"ΟΛΟΙ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ" Και τα Σκόπια μπαίνουν στον South Stream – Όλοι στον αγωγό εκτός Ελλάδας!

Την απόφασή της ανακοίνωσε η ΠΓΔΜ για συμμετοχή στον South Stream αυξάνοντας και άλλο τον αριθμό των χωρών που επιθυμούν την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από την Ρωσία στην κεντρική Ευρώπη.
Mε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ  Ζόραν Στάβρεσκι ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η χώρα του θα έχει αποφασίσει για τη  «σύνδεση» της στον South Stream

Μέχρι τις 28 ΦΕβρουαρίου 2013 Απογραφή για χήρες και άγαμες θυγατέρες

Ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών), καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων, θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.
Αυτό προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου.
Η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.

Αιματηρή ένοπλη εισβολή στην περιοχή Νιούτον Μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ(Φωτόγραφίες και Βίντεο)

Άγνωστος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή Νιούτον της πολιτείας Κονέκτικαπ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για 27 νεκρούς, ανάμεσά τους και 18 παιδιά.

Όπως μεταδίδει το CNN την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν στο σχολείο περί τους 600 μαθητές ενώ μαρτυρίες γονέων αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα είναι ο διευθυντής και ο ψυχολόγος του δημοτικού. Τραυματισμένος φέρεται να είναι ο  αναπληρωτής διευθυντής. Διεθνή δίκτυα μεταδίδουν ότι σε αίθουσα του σχολείου βρέθηκε και το πτώμα του δράστη.

Ο Ηνίοχος των Δελφών: Ο αριστουργηματικός αμαξηλάτης

Ένα από τα ευρήματα - αριστουργήματα που βρέθηκαν στα ερείπια των Δελφών ο Ηνίοχος, ξεχωριστό στολίδι των έργων τέχνης που εκτίθεται στο Μουσείο των Δελφών. Πέρα από την περίοπτη θέση που κατέχει στο Μουσείο των Δελφών, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα αριστουργήματα της Αρχαίας ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης. Οποία θέση π.χ. έχει ο Ερμής του Πραξιτέλους, ή η Αφροδίτη της Μήλου, ανάλογη θέση έχει και ο Ηνίοχος των Δελφών.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς ήταν ο Ηνίοχος. Ο Ηνίοχος, καθώς η ίδια λέξη δηλώνει (Ηνίοχος=αυτός που έχει, αυτός που κρατάει τα ηνία, τα χαλινάρια) ήταν μια μορφή μεγαλύτερης σύνθεσης, που παρίστανε ένα τέθριππο άρμα.

Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση του παλαιού μουσείου της Ακρόπολης

Ανοίγει  ο  δρόμος για  την  κατεδάφιση  του   παλαιού  μουσείου Ακρόπολης στον  ιερό βράχο _κτίριο του 1884 με  πολλές επεκτάσεις και  προσκτίσματα,  ύστερα  από  την   απόφαση που  ελήφθη σε κοινή  συνεδρίαση  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  και  του  Κεντρικού Συμβουλίου  Νεωτέρων  Μνημείων   για την  μη  κήρυξή  του  ως διατηρητέου  μνημείου. 



Βεβαίως  αυτή  η  κήρυξη δεν σημαίνει, ότι το παλαιό κτίριο θα κατεδαφιστεί αυτομάτως, είναι  όμως  ένα  βήμα  για  να αποκαθαρθεί κάποτε  η  Ακρόπολη  από τα  νεώτερα στοιχεία  και  να  επανέλθει η  ηρεμία  του τοπίου  προσεγγίζοντας  κάπως την  εικόνα, που  είχε  στην αρχαιότητα. 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Κυριακή, μέρα αργίας, μέρα ιερή για τους Χριστιανούς

Πριν λίγους μήνες και πολύ πριν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων ακόμα και τις Κυριακές, εκπρόσωποι 65 πανευρωπαϊκών οργανώσεων πολιτών, συνδικάτων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας και των άλλων Χριστιανικών Ομολογιών, που όλοι μαζί αποτελούν την "Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την αργία της Κυριακής" συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.
Στην συνάντηση αυτή υπέγραψαν ανακοίνωση, με την οποία δεσμεύτηκαν να αγωνιστούν για τη διατήρηση ως υποχρεωτικής της αργίας της Κυριακής και για ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας.

Η ΜΟΣΧΑ ΜΙΛΗΣΕ Η ρωσική θέση για τη Συρία είναι αμετάβλητη

Σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν μετέβαλε ούτε και θα μεταβάλει την πολιτική της για τη Συρία», παίρνοντας αποστάσεις από τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή Μιχαήλ Μπογκντάνοφ ο οποίος δήλωσε χθες ότι το συριακό καθεστώς «χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας».
«Η ρωσική θέση για τη Συρία είναι και θα παραμείνει αμετάβλητη», τόνισε ο Αλεξάντρ Λουκάτσεβιτς.

Πόσο μας στοιχίζει η ημερήσια αποζημίωση για τη Task Force

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ημερήσια αποζημίωση που λαμβάνουν τα μέλη της Task Force για τις υπηρεσίες που παρέχουν στη χώρα. Από την πολιτεία καλύπτονται επίσης τα εισιτήρια και οι διανυκτερεύσεις τους.
Επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ότι, τα μέλη της Task Force λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση από την ελληνική πολιτεία για την τεχνική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα μας.

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες σε ποσοστό 0,68% παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί στις 13:35 στις 121,73 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySe 20 βρισκόταν αυτή την ώρα στις 46,71 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,74%, ενώ η αξία των συναλλαγών μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στις 197.345,87 ευρώ.

Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ένας κινείται ανοδικά και τέσσερις πτωτικά.

"Κρατάει" τις 850 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ήπιες εναλλαγές προσήμου την Παρασκευή για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστήριου της Αθήνας, με την αγορά να κινείται στο κλίμα που διαμορφώνει η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Οι κινήσεις στο ταμπλό παραμένουν μικρές και επιλεκτικές, ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος διατηρούνται σε «συγκρατημένα» επίπεδα, ενώ στον FTSE25, όπου η πλειονότητα των τίτλων διαπραγματεύεται με αρνητικό πρόσημο, ανοδικά κινούνται μόνο οι μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Intralot, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Ο εκτουρκισμός των μη τουρκόφωνων μουσουλμάνων της ελλαδικής Θράκης

Του Αναστάσιου Λαυρέντζου
 Στελέχους Διαχείρισης Τραπεζικών Κινδύνων
Από το real.gr

Όσοι παρακολουθούν τα ζητήματα της Θράκης, γνωρίζουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζει στην περιοχή, αποτελείται από τρεις διαφορετικές συνιστώσες: Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά (Αθίγγανοι). Από την πρώτη στιγμή που η Θράκη ενσωματώθηκε στην ελληνική επικράτεια, βασική επιδίωξη της τουρκικής πλευράς ήταν η ομογενοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών της περιοχής και η μετατροπή τους σε τουρκική εθνική μειονότητα, ώστε αυτή αργότερα να καταστεί εργαλείο της τουρκικής πολιτικής.

Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αυτά είναι τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών
Διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών που πέτυχαν φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου, το οποίο εισήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το κατά κεφαλήν εισόδημα θα είναι, για πρώτη φορά στη χώρα μας, κριτήριο μετεγγραφής των υποψηφίων, γεγονός που θεωρείται ότι ευνοεί τις πολύτεκνες οικογένειες.
Συγχρόνως, διπλασιάζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα στις μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ, δίδεται για πρώτη φορά δικαίωμα δύο επιλογών σε κάθε δικαιούχο μετεγγραφής, ανάλογα με την πόλη που θα προτιμήσει.

Κρούσματα ψώρας σε σχολείο της Κυψέλης

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίσθηκαν σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Κυψέλης, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο διαβίβασε το σχολείο στη διεύθυνση υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόκειται για δύο αδέρφια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας στο σπίτι τους. Το περιστατικό αν και μεμονωμένο επαναφέρει το πρόβλημα υποβάθμισης στο κέντρο της πρωτεύουσας και ειδικότερα στον μαθητικό πληθυσμό.

Στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013 θα προχωρήσει ο Λοβέρδος

«Δεν έχω πρόθεση να ρίξω την κυβέρνηση και να την ωθήσω σε εκλογές», δήλωσε σήμερα σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον ΣΚΑΙ ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. 

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα. 

Απαντώντας στο αν θα ψηφίσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, είπε ότι πρώτα θα το αξιολογήσει, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να ωθήσει την κυβέρνηση σε εκλογές, καθώς ο λαός δεν θέλει εκλογές. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει. 

Στον Βλυχό Μεγάρων Δωδεκάχρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος σε καταυλισμό Ρομά

Δωδεκάχρονο αγόρι Ρομά, βρέθηκε νεκρό με τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιά και στον λαιμό, στις 8.50 το πρωί, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, στον Βλυχό Μεγάρων.

Το παιδί βρέθηκε από άτομα που μένουν στον καταυλισμό και ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά

Π. Καμμένος: Καταγγέλλει σχέδιο διάσπασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων(Βίντεο)


Με «πύρρειο» νίκη του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος πέτυχε να συσπειρώσει γύρω του τους 18 από τους 20 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κορυφώθηκε το σκηνικό ρήξης στο νεότευκτο πολιτικό σχηματισμό.

Το κόμμα του κ. Καμμένου, ωστόσο, βγαίνει τραυματισμένο από την ανοικτή αναμέτρηση με τα προερχόμενα από τη ΝΔ «επώνυμα» στελέχη του, καθώς, εκτός από τις ηχηρές αποχωρήσεις τεσσάρων πρώην και δύο εν ενεργεία βουλευτών, η πενθήμερη εσωκομματική κρίση έφερε στην επιφάνεια την έλλειψη συνεκτικού ιστού ανάμεσα σε όσους την περασμένη Άνοιξη βρέθηκαν κάτω από την πολιτική στέγη ενός σχήματος που δημιουργήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, με μόνη κοινή συνισταμένη την αντιμνημονιακή ρητορεία.

Στο «περίμενε» και πάλι οι δικαιούχοι… Πώς θα διατεθούν τα χρήματα της δόσης στους ιδιώτες

Μόλις 1,1 δις θα διατεθεί κατ΄ αρχήν στους ιδιώτες που χρωστάει το δημόσιο, από την δόση -μαμούθ των 34,4 δισ. ευρώ. Συνολικά το δημόσιο χρωστάει περίπου 9 δις εκ των οποίων μόνο τα 1,3 δις αφορούν οφειλές για εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση αρχικά έλεγε ότι θα διαθέσει 4 δις αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών, αλλά με βάση την απόφαση του Eurogroup, οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ ακόμα, αφού τελικά η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει (αντίθετα από ότι λέγονταν αρχικά) με λεφτά από την δόση, την επαναγορά ομολόγων που κοστίζει 11,3 δις ευρώ.

Το νέο φορολογικό για τα εισοδήματα του 2013 Τι θα ισχύσει για μισθούς, συντάξεις, επιχειρήσεις και ακίνητα

Περισσότερους φόρους για όσους βγάζουν από 23.000 ευρώ και άνω, αλλά και κρυφές επιβαρύνσεις για όλους ανεξαιρέτως λόγω της κατάργησης του συνόλου σχεδόν των πάσης φύσεως αφορολογήτων ορίων και δαπανών, που μείωναν μέχρι φέτος τους φόρους των νοικοκυριών, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε αργά το βράδυ τη Πέμπτης στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ειδικότερα το νέο φορολογικό προβλέπει για τα εισοδήματα του 2013:

ΠΑΤΡΑ: 14.000 ευρώ πρόστιμο... σε ταξιτζή γιατί δεν πλήρωσε διόδια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Απίστευτο: Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε! 
Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.
Η υπόθεση αφορά στον αυτοκινητιστή Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, διήλθε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Γεωργιανός μαχαίρωσε τον Τάσο Μητρόπουλο

Σκηνές τρόμου έζησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος. Δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του με μαχαίρι από Γεωργιανό. Κατόρθωσε να τον ακινητοποιήσει.
Ο Τάσος Μητρόπουλος ήρθε τετ α τετ με τον άνδρα από τη Γεωργία στο λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας που διαμένει στον Πειραιά.
Όλα άρχισαν στις δύο το μεσημέρι. Κάποιος χτύπησε τα κουδούνια της πολυκατοικίας και όταν η σύζυγός του Νένα Χρονοπούλου ρώτησε "ποιος είναι;" δεν πήρε καμία απάντηση.

Η ΑΟΖ δεν είναι για πολιτικάντηδες

Του Ν.Λυγερού

Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η ΑΟΖ δεν είναι για πολιτικάντηδες και όσοι προσπαθούν να την χτυπήσουν για προσωπικά πολιτικά συμφέροντα απλώς στο τέλος θα φάνε τα μούτρα τους, όπως έγινε και στην Κύπρο. Η ΑΟΖ είναι απαραίτητη για την Ελλάδα και δίχως αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη, η οποία είναι μία αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Δεν φτάνει που καθυστερήσαμε τόσα χρόνια να προχωρήσουμε στα βήματα που επίμονα προωθούσε ο Θ. Καρυώτης και ο Β. Μαρκεζίνης, αλλά τώρα έχουμε και ραγιάδες που προσπαθούν να σταματήσουν την όλη διαδικασία. Η ΑΟΖ όμως είναι η επόμενη πραγματικότητα και ακολουθώντας την στρατηγική που ακολούθησε ο Σ. Κασσίνης στην Κύπρο, χάρη στη βοήθειά του προχωράμε έμπρακτα και στην Ελλάδα.

15 Δεκεμβρίου: Ημερίδα διεξόδου από την κρίση.


"Χρέωσαν" αρνητικό πρόσημο στην Wall οι ανησυχίες για το "γκρεμό"

Dow13.170,72-74,73 -0,56%  



  Nasdaq2.992,16-21,65 -0,72%  

Η Wall Street χθες
Η σταθερή ανοδική πορεία των αμερικανικών μετοχών έφτασε στο τέλος της την Πέμπτη, καθώς οι διαπραγματεύσεις για το λεγόμενο "δημοσιονομικό γκρεμό" επισκίασαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας.

Το έτος πλησιάζει στο τέλος του και οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με κρατημένη την ανάσα τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στο Κογκρέσο με στόχο την αποφυγή των αυτόματων περικοπών και φορολογικών αυξήσεων ύψους 600 δισ. δολαρίων που θα "ενεργοποιηθούν" με τον ερχομό του νέου έτους.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί συνεχίζουν να πετάνε ο ένας στον άλλο το "μπαλάκι" της ευθύνης για το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, με τις δύο πλευρές να αναγνωρίζουν μεν πως το παράθυρο για τη συμφωνία κλείνει, αλλά να δείχνουν μικρή προθυμία να γεfyρώσουν τις διαφορές τους για τη φορολογία και τις δαπάνες.

"Είναι ξεκάθαρο πως ο πρόεδρος δεν παίρνει σοβαρά το θέμα της περικοπής δαπανών, ενώ οι δαπάνες είναι το πρόβλημα", δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 74,70 μονάδες (-0,56%) κλείνοντας στις 13.170,70 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 21,60 μονάδων (-0,72%) και έκλεισε στις 2.992,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 9,00 μονάδων (-0,63%) κλείνοντας στις 1.419,40 μονάδες.