Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μέχρι τις 28 ΦΕβρουαρίου 2013 Απογραφή για χήρες και άγαμες θυγατέρες

Ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών), καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων, θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.
Αυτό προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου.
Η απογραφή είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2013.

Οι συνταξιούχοι (ή ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε περιπτώσεις προσώπων που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας ή κατοικούν στο εξωτερικό) θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
γ) το τελευταίο εκκαθαριστικό εισοδήματος
δ) Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας (ή προκειμένου για άγαμες θυγατέρες ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες)
ε) Πιστοποιητικό σπουδών για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.
Στόχος της απογραφής είναι η περιστολή των δαπανών, η διασταύρωση στοιχείων και η εκμηδένιση των πλαστών και παράνομων συντάξεων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου