Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Π. Καμμένος: Καταγγέλλει σχέδιο διάσπασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων(Βίντεο)


Με «πύρρειο» νίκη του κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος πέτυχε να συσπειρώσει γύρω του τους 18 από τους 20 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κορυφώθηκε το σκηνικό ρήξης στο νεότευκτο πολιτικό σχηματισμό.

Το κόμμα του κ. Καμμένου, ωστόσο, βγαίνει τραυματισμένο από την ανοικτή αναμέτρηση με τα προερχόμενα από τη ΝΔ «επώνυμα» στελέχη του, καθώς, εκτός από τις ηχηρές αποχωρήσεις τεσσάρων πρώην και δύο εν ενεργεία βουλευτών, η πενθήμερη εσωκομματική κρίση έφερε στην επιφάνεια την έλλειψη συνεκτικού ιστού ανάμεσα σε όσους την περασμένη Άνοιξη βρέθηκαν κάτω από την πολιτική στέγη ενός σχήματος που δημιουργήθηκε μέσα από το διαδίκτυο, με μόνη κοινή συνισταμένη την αντιμνημονιακή ρητορεία.


Σήμερα ο Π. Καμμένος μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όχι μόνο...

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Ο κ. Σαμαράς μετατρέπει την Ελλάδα σε καγκελαρία. Καγκελάριος Σαμαράς θα λέγεται σε λίγο». 

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις τόνισε: «Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και όλες οι δουλειές δίνονται σε γνωστούς και φίλους τους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το έαν δέχεται απειλές ο κ .Καμμένος απαντά. «Ολοι απειλούμαστε. Οποιος δε συμβιβάζεται δέχεται απειλές. Εγώ από απειλές δεν μασάω. Δε απειλήθηκε ο Κώστας Καραμανλής για να μην υπογράψει το Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη…;». Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξή του εδώ. 

Οι βαρύτατες καταγγελίες, εξάλλου, με τις οποίες συνόδευσαν τις αποχωρήσεις τους οι κύριοι Γιάννης Μανώλης, Χρήστο Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης και Μιχάλης Γιαννάκης, που παραιτήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, εξαπολύοντας βολές κατά της ηγεσίας, όπως και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, με τον βουλευτή κ. Γιάννη Κουράκο, που αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, έπληξαν το κύρος και το ηγετικό προφίλ του κ. Καμμένου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, περνώντας στην αντεπίθεση χαρακτήρισε «αποστάτες» όσους αποχώρησαν από το κόμμα του και υποστήριξε ότι υποκινούνται από τη ΝΔ και την τρόικα. «Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: ανένδοτος αγώνας», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Βαριές καταγγελίες
Στην οξεία, πάντως, αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών για τη συμπεριφορά του προέδρου των ΑΝΕΛ τον περασμένο Μάιο με το περίφημο non paper που καταγγέλθηκε ότι παρέδωσε ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, διεκδικώντας, υπογείως υπουργικό θώκο σε κυβέρνηση συνεργασίας, προστέθηκε ο ισχυρισμός του κ. Κουράκου περί χρηματοδότησης των ΑΝΕΛ από τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη.

Ο κ. Κουράκος υποστήριξε ότι του τηλεφώνησε ο κ. Βουλγαράκης και του είπε ότι δεν θα πρέπει να φύγει, γιατί τώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παίρνουν χρήμα, ενώ επικαλέστηκε και ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία με τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ Χρήστο Ζώη.

Ο κ. Βουλγαράκης διέψευσε τους ισχυρισμούς του βουλευτή, αλλά επιβεβαίωσε την επικοινωνία που είχε με στελέχη του κόμματος του κ. Καμμένου, αποδίδοντας την στη φιλία που διατηρεί με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

«Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά», απάντησε από τη μεριά του ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχέδιο διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απόλυτα ερασιτεχνικό, αλλά προωθούμενο από επαγγελματίες, που στηρίζουν την τρόικα».

Επιμένει στα «ανοίγματα» παντού
Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε στα ανοίγματα του προς όλους τους πολιτικούς χώρους, που αποτέλεσε την αιτία για τη ρήξη με τα στελέχη που αποχώρησαν, επικρίνοντας τον κ. Καμμένο για «χαοτική» ηγεσία και απουσία ιδεολογικού προσανατολισμού που στέλνει τους πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Χρυσή Αυγή, όπως ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Καμμένος έκανε και πάλι λόγο για «κίνημα που ξεκίνησε μέσα από το διαδίκτυο και αγκαλιάζει τους δημοκρατικούς Έλληνες που προέρχονται από την κεντροδεξιά που πιστεύει στην Ευρώπη των εθνών-λαών, τους Έλληνες που προσδιορίζουν τον εαυτό τους στο κέντρο, τους Έλληνες που πιστεύουν στον πατριωτισμό και ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς».

Φρόντισε, επίσης, να αποσείσει τις εις βάρος του επικρίσεις των διαφωνούντων για προσανατολισμό του προς την υιοθέτηση του δολάριο ως νομίσματος της χώρας, λέγοντας ότι «πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η παραμονή στο ευρώ και δεν μπορεί να βγάλει κανείς από αυτό».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται για το συνέδριο του κόμματος που έχει εξαγγείλει για τον Απρίλιο, ανακοινώνοντας 15 προσυνεδριακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε ισάριθμες πόλεις από τον Ιανουάριο, καθώς και τη δυνατότητα εγγραφής μελών μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου