Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ! Βρέθηκαν απολιθωμένες γιγάντιες χελώνες ηλικίας 2,5 εκατομμυρίων ετών! (Εικόνες)

Μια πολύ σημαντική ανακάλυψη ήρθε στο φως στην Πιερία, από ομάδα επιστημόνων του ΑΠΘ, που βρήκαν και ήδη μελετούν απολιθωμένες χελώνες 2,5 εκατομμυρίων ετών από την παραλία του Μακρύγιαλου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pieriki.blogspot.gr που έφερε στην δημοσιότητα το σημαντικό αυτό γεγονός, η πρώτη ανακάλυψη έγινε από δεκαετίας από την ομάδα του Καθηγητή Γεωργίου Κουφού, του αν. καθηγητή Δ. Κωστόπουλου του ΑΠΘ και γάλλων παλαιοντολόγων. Πρόσφατα, έπειτα από πληροφορίες που έδωσε ο κ. Ιορδάνης Ποιμενίδης στην Τσουκαλά Ευαγγελία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, για την πιθανή ύπαρξη απολιθωμένης χελώνας στην παραλία του Μακρύγιαλου, συντονίστηκε αποστολή για την μετακίνησή της, λόγω του προχωρημένου βαθμού διάβρωσης και καταστροφής της.

Η πρώτη εμφάνιση των ελεφάντων στην Πελοπόννησο έγινε πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια

"Αρκαδικά" Παυσανία - Κεφ. 29
 
[1] Μετά τη διάβαση του Αλφειού έχει κανείς μια περιοχή ονομαζόμενη Τραπεζουντία, όπου υπάρχουν και ερείπια μιας πόλης Τραπεζούντας. Και πάλι, αριστερά καθώς κανείς κατεβαίνει από την Τραπεζούντα προς τον Αλφειό, κοντά στο ποτάμι, υπάρχει θέση ονομαζόμενη Βάθος, όπου γίνεται γιορτή με μυστικές ιεροπραξίες κάθε τρίτη χρονιά για τις Μεγάλες θεές. Υπάρχει αυτού και πηγή ονομαζόμενη Ολυμπιάς, η οποία στερεύει κάθε δεύτερο έτος· κοντά στην πηγή βγαίνει φωτιά. Οι Αρκάδες λένε πως η μάχη των γιγάντων και των θεών έγινε εδώ κι όχι στη θρακική Παλλήνη, και κάνουν σ' αυτό το μέρος θυσίες για τις αστραπές, τις θύελλες και τις βροντές.

«Σέρνουν» τον Σόιμπλε στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το προσωρινό Grexit

Για «παράκαμψη του γερμανικού Κοινοβουλίου» κατηγορούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι Πράσινοι.
Προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινό Grexit» που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Ιούλιο κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σόιμπλε έπληξε το δικαίωμα πληροφόρησης και σύμπραξης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, το οποίο δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.

Μην περιμένεις τίποτα

Του Ν. Λυγερού

Μην περιμένεις τίποτα αν δεν ασκήσεις πιέσεις κατά τον κρατικό φορέα για το θέμα της άρνησης της γενοκτονίας. Και μην κρύβεσαι πίσω από τη δικαιολογία της ύλης για να μην διδάξεις το κεφάλαιο της γενοκτονίας. Εδώ έχουμε Υπουργό που καταπατά την ελληνική νομοθεσία κι ακόμα μερικοί περιμένουν να παραιτηθεί από μόνος του ενώ κυβερνητικά δεν δέχεται καμία απολύτως πίεση. Με άλλα λόγια ακόμα και σε αυτό το επίπεδο δεν διαβάζουν τη νομοθεσία που έχουν ψηφίσει και θεωρούν ότι είναι μόνο πρόβλημα ελεύθερης έκφρασης.

Συνεργασία με βαρβαρότητα

Του Ν. Λυγερού

Όταν αυτοί που ονομάζεις συνεχώς γείτονες λόγω μίας υποτιθέμενης φιλίας, αφήνουν να περάσει η βαρβαρότητα να σε χτυπήσει μέσα στην πατρίδα σου δίχως καν να σε προειδοποιήσει, πρέπει να ξανασκεφτείς την έννοια της σχέσης και του δεσμού αλλιώς δεν κινδυνεύεις πια μόνο από τους ραγιάδες αλλά και από τρομοκρατικές οργανώσεις. Γιατί δεν αρκεί να κλείνεις τα μάτια σου για να μην έρχονται. Κι όσο λες ότι δεν θα έρθουν ποτέ επειδή δεν τους αντιστάθηκες λόγω ουδετερότητας, αποδεικνύεις ότι δεν έμαθες τίποτα από την ιστορία κι ότι το παράδειγμα του Βελγίου που καταπατήθηκε από τους Ναζί για να χτυπήσουν τη Γαλλία, δεν έχει καρφωθεί μέσα στη μνήμη σου, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι είσαι στρατηγικά ανεγκέφαλος και θέτεις σε κίνδυνο το λαό σου γιατί δεν έχεις ιδέα από υψηλή στρατηγική.

Συγκλονιστικό Βίντεο από την στιγμή του σεισμού στους Εγκρεμνούς Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν τη γη του νησιού

Το τοπικό πόρταλ mylefkada.gr, δημοσιεύει ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο, από τη σεισμική δόνηση που «σάρωσε» το νησί της Λευκάδας νωρίς σήμερα το πρωί. Τα 6.5 Ρίχτερ, δεν άφησαν αλώβητες ούτε τις απόκρημνες πλαγιές της περιοχής των Εγκρεμνών, που τραντάχτηκαν από την ισχυρή δόνηση.

Κάμερα ψαρά, που εκείνη την ώρα βρισκόταν για ψάρεμα ανοιχτά από την παραλία των Εγκρεμνών, κατέγραψε την ώρα που χτυπούσε ο Εγκέλαδος.

Η Λευκάδα μετακινήθηκε κατά 36 εκατοστά από τον σεισμό Τα στοιχεία εκπλήσσουν ακόμη και τους επιστήμονες

Η ισχυρή δόνηση που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στη Λευκάδα είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση του νησιού κατά 36 εκατοστά προς τον Νότο, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τη χρήση προηγμένων μέσων. Τα στοιχεία αποτελούν έκπληξη ακόμη και για τους ειδικούς…

Την ίδια στιγμή, δορυφορικές εικόνες καταδεικνύουν ότι εκτός από την οριζόντια μετατόπιση, σε κάποια σημεία της Λευκάδας ο φλοιός της γης έχει υποστεί κατακόρυφες παραμορφώσεις που φτάνουν ακόμη και τα 20 εκατοστά, όταν οι αντίστοιχες καταβυθίσεις στην Αθήνα μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 δεν ξεπερνούσαν τα 9 cm.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχονται ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ο καιρός σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή (20/11/2015) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ από την Κυριακή προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους. 
Πιο αναλυτικά:

Πούτιν για τζιχαντιστές: Η συγχώρεσή τους εναπόκειται στο Θεό, το να τον συναντήσουν σε εμένα



Ο Βλαδιμίρ Πούτιν αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το άτεγκτο του χαρακτήρα του. Στην τελευταία συνεδρίαση του στρατιωτικού επιτελείου του για το θέμα των τζιχαντιστών και μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία είπε μια ατάκα που θα μείνει -μαζί με άλλες που έχει πει- στην ιστορία.

Η συγχώρεσή τους εναπόκειται στο Θεό, αλλά το να συναντηθούν με το Θεό εναπόκειται σε μένα.

Με αυτή τη φράση ο Πούτιν έδωσε το στίγμα. Η Ρωσία ήδη βομβαρδίζει ανηλεώς τις θέσεις του ISIS στη Συρία, επιθέσεις που εντάθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο ρωσικό airbus.

Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές χωρίς όμως να διευκρινίσουν πως ακριβώς κατάφεραν να τινάξουν στον αέρα το αεροπλάνο.

EE: Αναθεωρείται η Σένγκεν - Αυστηροί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα

Οι «28» αποφάσισαν να δράσουν άμεσα για την καταπολέμηση του εμπορίου όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της καλύτερης συνεργασίας των εθνικών αστυνομικών, αντιτρομοκρατικών και δικαστικών αρχών Σε συμφωνία σε τρία σημεία για την αποτροπή μελλοντικών τρομοκρατικών χτυπημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος κατέληξαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, στο έκτακτο Συμβούλιο της Ε.Ε.

Θρίλερ σε ξενοδοχείο στο Μάλι - Ένοπλοι κρατούν 138 ομήρους!(Βίντεο-Φωτο)

Αρχικώς είχαν 170 όμηρους - Σε εξέλιξη η επιχείρηση απελευθέρωσης από δυνάμεις του στρατού - Δείτε βίντεο από το ξενοδοχείο μετά την επίθεση - Οι τζιχαντιστές άφησαν να φύγουν όσους μπόρεσαν να τους απαγγείλουν αποσπάσματα από το Κοράνι - Είδα πτώματα στο λόμπι, λέει ένας όμηρος - Φώναζαν «Αλλάχ Ακμπαρ» οι δράστες
Τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Μπαμάκο του Μάλι, στη Δυτική Αφρική. Όπως έγινε γνωστό, ένοπλοι τζιχαντιστές ανέβηκαν στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου όπου και πήραν ομήρους 170 ανθρώπους.