Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Όλα τα μέτρα-«φωτιά» που συμφωνήσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το ολοκληρωμένο πακέτο των μέτρων που συμφωνήθηκαν σήμερα το πρωί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διέρρευσε αργά το απόγευμα . Σύμφωνα με την διαρροή τα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δώρα, επιδόματα, περιστολή δαπανών σε όλο το πλέγμα της κοινωνικής πολιτικής.

Αναλυτικά

"Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.

Χάρρυ Κλυνν, ο ανυπέρβλητος...!
Του Χάρρυ Κλύνν 

"Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι Έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές,
αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα.

ΟΧΙ της βουλής στην άρση ασυλίας του Παπαδημούλη-ΝΑΙ στην άρση ασυλίας της Μπακογιάννη



Σχόλιο από ALEXANDER

Σύσσωμη η Βουλή είπε όχι στην άρση ασυλίας του Παπαδημούλη
(πλην 17 Λακεδαιμονίων).
Δεν ντρέπεστε ρε λαμόγια του κερατά που κάνετε και επιλογή ποίος θίγετε από τις βρισιές σας και ποίος όχι;  
Γιατί να μην καθίσει στο σκαμνί επειδή η μηνύτρια είναι η Τζούλια;
Αλλά ξέχασα αν καταδικαστεί ο Παπαδημούλης κινδυνεύει η δημοκρατία μας  
η Ευρώπη, ο Πλανήτης και το Ηλιακό μας σύστημα….
ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ…. 

Τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη άνοιξε η Βουλή για τη διερεύνηση της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του συζύγου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Ισίδωρου Κούβελου.

Απρίλιος 2011: επιστολή Ζωγραφάκη σε Αρχηγούς και Πρόεδρο της Βουλής


Από το enikos.gr

Εξώδικη ενημερωτική επιστολή φέρεται να είχε στείλει στις 11 Απριλίου 2011, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, αλλά και σε όλους τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο επιχειρηματίας και πρώην συνέταιρος του Γιάννη Καρούζου, Γιώργος Ζωγραφάκης, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Real News.

Διάλογος-σοκ στη Βουλή Βαγγέλης σε Προκόπη: «Αντί να γλείφεις τον Χατζηνικολάου, γλείψε εμένα»

Από το protothema

Ένα... συγκλονιστικό τετ-α-τετ εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια ψήφισης της άρσης ασυλίας της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συνάντησε τον Προκόπη Παυλόπουλο και του «παραπονέθηκε» που βγήκε στο ραδιόφωνο του κ. Νίκου Χατζηνικολάου.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι ο διάλογος έχει δύο «βερσιόν». Η κατά Παυλόπουλο μαρτυρία είναι η πιο «ελαφριά», κατά αρκετούς όμως βουλευτές, που ήταν παρόντες, «ακούστηκαν απίστευτα "γαλλικά" από τον κ. Μεϊμαράκη»

«Σε πορείες και TV να... βγάζετε τη στολή σας!!!»

«Επειδή προφανώς το ήπιο και συμβουλευτικό ύφος της τελευταίας διαταγής του ΓΕΕΘΑ περί στολής έχει παρεξηγηθεί, καθίσταται σαφές ότι η διαταγή αποτελεί σαφή παρότρυνση των συναδέλφων να αποφύγουν τη συμμετοχή σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φέροντας τη στολή τους.  Γιατί αυτό, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και διατάξεις, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

ΑΜΕΑ ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ

Αντιμέτωποι με την αστυνομική βία ήρθαν άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους, οι οποίοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν στη Βουλή.

Τα άτομα με αναπηρία, που συνοδεύονταν από αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό επί της Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα  «να πιαστούν» στα χέρια με τα ΜΑΤ.

Παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, δεν υπέκυψαν και πέρασαν από το φραγμό που τους είχαν κάνει οι αστυνομικοί.

Κόβουν 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ

Από ό,τι φαίνεται ούτε τα 30 ευρώ στις αγροτικές συντάξεις δεν γλιτώνουν απο το το "τσουνάμι" των των νέων μέτρων. Το αντίβαρο θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες να μην κοπούν σε αυτή την φάση τα δώρα στις συντάξεις του ΟΓΑ.
Ομως το 2013 έρχονται οι μεγάλες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ύψους 7,5 δισ.ενώ έρχονται και  επιπλέον 1 δισ. ευρώ φορολογικά μέτρα για το 2014.

Οι νέες ανατροπές στο πακέτο των 13,5 δισ. που τέθηκαν υπό συζήτηση την Πέμπτη το πρωί στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, δεν έχουν ακόμα τεθεί προς έγκριση στην Τρόικα.

Στα άκρα η σύγκρουση Μεϊμαράκη – Χατζηνικολάου

Στα άκρα η σύγκρουση Μεϊμαράκη – Χατζηνικολάου
 Μεϊμαράκης: Θα βγάλω το κουστούμι και θα τον αντιμετωπίσω στην αρένα Χατζηνικολάου: Βαγγέλη όταν βγάλεις το κουστούμι πήγαινε τοίχο τοίχο Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Χατζηνικολάου απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Βουλής κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Ο εκδότης της Real News απάντησε στην ατάκα του Προέδρου της Βουλής ότι όταν βγάζει το κουστούμι του ξεκινάει από το παντελόνι, λέγοντας «όταν βγάλεις το κουστούμι να πηγαίνεις τοίχο τοίχο Βαγγέλη».

«Οπλίσατε. Και έτοιμοι για πυρ» Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε θερμό επεισόδιο χθες, κοντά στο Φαρμακονήσι μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων λιμενικών.

«Οπλίσατε. Και έτοιμοι για πυρ»
Ήταν ξημερώματα, όταν τουρκική ακταιωρός μπήκες στα ελληνικά ύδατα και απαίτησε την άμεση απομάκρυνση από το σημείο εκείνο σκάφους της FRONTEX (ο διεθνής οργανισμός που περιπολεί στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση λαθρομεταναστών), υποστηρίζοντας ο Τούρκος κυβερνήτης της ακταιωρού ότι το σκάφος της FRONTEX είχε μπει σε θαλάσσια περιοχή της Τουρκίας χωρίς άδεια.
Στο σημείο έφτασε αμέσως ελληνικό λιμενικό σκάφος από το Φαρμακονήσι, αλλά πολύ μικρότερο από την τουρκική ακταιωρό. Ο Έλληνας κυβερνήτης του με τηλεβόα ζήτησε από τον Τούρκο κυβερνήτη να απομακρύνει αμέσως το σκάφος του γιατί βρισκόταν σε ελληνική θαλάσσια περιοχή, ο Τούρκος απάντησε με απειλές και βρισιές, το επεισόδιο κορυφώθηκε και κάποια στιγμή δόθηκε άμεση εντολή στους πυροβολητές των δύο σκαφών να οπλίσουν και να είναι έτοιμοι για πυρ.

Το 95% των Ελλήνων κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα

Το 95% των Ελλήνων κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς και φάρμακα
Ενώ όλοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, το newsbomb διατυπώνει τη μόνη απλή και εφικτή πρόταση: οι κρατικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμα του κρατικού Οργανισμού
Καταρρέει, πλέον, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας –ο διαβόητος ΕΟΠΥΥ- υπό το βάρος των χρεών του, σε συνδυασμό με την πλήρη αδυναμία εξόφλησής τους.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα των 4 δισ. ευρώ, ενώ είχαν αρχικά υπολογιστεί στα 8 δισ. ευρώ!

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα

Συμφωνία των τριών στα νέα μέτρα
Κατά την αποχώρησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι «υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες, με αρκετά ζητήματα να είναι ακόμα σε εκκρεμότητα».  Ο κ. Κουβέλης έκανε λόγο για τετραετή επιμήκυνση. Αναφερόμενος στη ρήτρα αντικατάστασης την αποκάλεσε σημαντικό μέτρο, ενώ έκανε λόγο για συνολική διεκδίκηση της κυβέρνησης σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα.
«Η αντιμετώπιση της τρόικας ξεκινά αυτές τις ημέρες, αλλά η συνολική διεκδίκηση θα γίνει σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. Το πακέτο μέτρων θα είναι ενταγμένο σε συγκεκριμένο γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Διακομματική για τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητά ο Τσίπρας

Τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το στο έργο της Επιτροπής, «πρέπει να επενδύσουμε όλοι πίστη και εμπιστοσύνη».

Η επιστολή του Α. Τσίπρα έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι δεν υπάρχει θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα μετά την παρέλευση τόσων ετών.

Σημαντικά κέρδη σημειώνει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 12:52, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 109,1 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,98%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε, την ίδια ώρα, κέρδη της τάξης του 1,51% και βρισκόταν στις 43,03 μονάδες. Ο όγκος συναλλαγών βρισκόταν την ίδια ώρα στις 119.169,23 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνει ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,94%, ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,96%, οι Επενδυτικές σε ποσοστό 0,29% και η Παράλληλη αγορά σε ποσοστό 2,40%.

Επιφυλακτική άνοδος στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Επιφυλακτικότητα χαρακτηρίζει το ταμπλό του Χ.Α. και την Πέμπτη, με την αγορά να διατηρεί το ενδιαφέρον της στραμμένο στις τελικές (;) προσπάθειες οριστικοποίησης του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων και στη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

«Η αναβολή στην οριστικοποίηση των μέτρων δημιουργεί ανησυχίες, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και καθυστερεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. που θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην πραγματική οικονομία» σχολίαζε χθες η Merit ΑΧΕΠΕΥ.

Μικρές ευρωπαϊκές "δονήσεις" στην Wall Street

Dow13.413,51-44,04 -0,33%  



  Nasdaq3.093,70-24,03 -0,77%  

Η Wall Street χθες
Νέα πτώση κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τον S&P 500 να διευρύνει το πτωτικό του σερί για πέμπτη ημέρα, καθώς η πολιτική και οικονομική αστάθεια σε Ισπανία και Ελλάδα αναζωπύρωσαν τις επενδυτικές ανησυχίες. Όντας χειρότερα των εκτιμήσεων, τα στοιχεία από τη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα.

"Καθώς μερικές από τις λιγότερο δημοσιονομικά υπεύθυνες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να βάλουν τα πράγματα σε τάξη, είναι οδυνηρό, αλλά η υποδομή για μεταρρυθμίσεις είναι έτοιμη", σχολιάζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Lazard Capital. Η Ευρωπαϊκή Ένωση "κάνει βήματα προς μία δημοσιονομική ένωση και αποσοβούν τον κίνδυνο ενός περιστατικού τύπου Lehman", για αυτό και η αντίδραση της Wall Street στα ευρωπαϊκά προβλήματα "είναι πιο συγκρατημένη από ό,τι ένα χρόνο πριν", προσθέτει.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 44,00 μονάδες (-0,33%) κλείνοντας στις 13.413,50 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 24,00 μονάδων (-0,77%) και έκλεισε στις 3.093,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 8,20 μονάδων (-0,57%) κλείνοντας στις 1.433,30 μονάδες.

Οι μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζονται στον κλάδο ενέργειας και τεχνολογίας.