Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική εφήβων! (Βίντεο)

Νέα τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο, καθώς η Εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, επικρατώντας 9-8 της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό.  
Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Ελλάδα σε επίπεδο εφήβων / νεανίδων, μετά απ’ αυτό της Εθνικής νεανίδων το 2012 στο Περθ της Αυστραλίας, ενώ έρχεται να ακολουθήσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στο Βελιγράδι η Εθνική Νέων, αποδεικνύοντας πως η ελληνική υδατοσφαίριση έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της!

Η ελληνική σημαία και οι αυστηροί κανόνες που πρέπει να τηρούνται - Γιατί είναι κυανόλευκη; Γιατί έχει εννέα λωρίδες; Τι γίνεται όταν παλιώσει ή καταστραφεί;

Έλληνες πολέμησαν και υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ιερό αυτό σύμβολο. Είναι τεράστια η σημασία της ελληνικής σημαίας, καθώς περικλείει στις πτυχές της αγώνες και θυσίες, εκφράζει την εθνική μας ενότητα και δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους.
Πολλές είναι οι εκδοχές που έχουν ειπωθεί για την επιλογή των σχημάτων και των χρωμάτων της ελληνικής σημαίας, καθώς και την αλληγορική τους σημασία. Εξάλλου, στα επίσημα έγγραφα της εποχής ή μεταγενέστερα δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να αιτιολογούν την προτίμηση αυτών των χρωμάτων, του είδους και του σχήματος της σημαίας, σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού με τίτλο «Η ελληνική σημαία» το 2005. Ορισμένες από αυτές τις εκδοχές είναι:

Guardian: Κολοσσιαία αποτυχία η διάσωση της Ελλάδας - ΑΡΘΡΟ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Κολοσσιαία αποτυχία» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Guardian το πρόγραμμα διάσωσης από το οποίο βγαίνει επισήμως αύριο η Ελλάδα.
Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό άρθρο που υπογράφει ο Λάρι Ελιοτ η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η χώρα μπορεί επιτέλους να αποχωρεί από τα μνημόνια και αυτό να παρουσιάζεται ως το ελληνικό success story ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα.
«Μετά από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα από αύριο Δευτέρα θεωρείται αρκετά ισχυρή ώστε να σταθεί στα δικά της πόδια. Το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που προσέφερε στην Αθήνα οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης τερματίζεται.

Κινδυνεύουν με ασφυξία οι Τ/κ λόγω εξάρτησης από Τουρκία

Ο αυστηρός κλοιός πλήρους ελέγχου των κατεχομένων που επιβάλλεται από την Τουρκία επιβεβαιώνεται με τις σοβαρές επιπτώσεις που βιώνουν στο ψευδοκράτος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διανύει η Τουρκία. Περιθώρια αυτόνομης αντιμετώπισης της κρίσης δεν υπάρχουν όχι μόνο λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων αλλά και επειδή δεν το επιτρέπει η κατοχική δύναμη. Γι’ αυτό και οι Τουρκοκύπριοι κινδυνεύουν με ασφυξία.
Η πλήρης εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία και στον οικονομικό πεδίο εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού που έχει διαμορφωθεί από το 1974 και εντεύθεν, με την εισβολή, ενώ τα τελευταία χρόνια, το καθεστώς Ερντογάν εδραιώνει αυτό τον έλεγχο με βήματα ενσωμάτωσης.